İt Türkiye’ nin işareti olamaz dedi

Screenshot 2024 07 04 00 05 29 452 com.facebook.katana
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala
Zekice Değişim

Önceki dönem CHP Gebze Belediye Meclis Üyesi olan Erhan Bölük sosyal medya hesabından öyle bir paylaşım yaptı ki, hem kendi siyasi görüşündeki arkadaşlarından hem karşı görüşdekilerden ağır eleştiri aldı Tepkilerin odağında ki isim Bölük paylaşımında hatalı cümleler, kelimeler sarfetmesine rağmen hatadan dönmek yerine her yapılan yoruma yorumla cevap vermeye devam etti.

Bildiğiniz üzere dün akşam Türkiye Avusturya maçımız vardı. Maçı iki golünü de Merih Demiral maç sonunda Bozkurt işareti yapmıştı. Sonrasına UEFA bu harekt üzerine soruşturma başlatmış, Almanya Dış İşleri Bakanı Nancy Faeser’ de sert açıklamalar yapıp UEFA’ ya başvuracaklarını belirtmişti. Bütün bunlar olurken Türkiye tek yürek olmuşken yapılan bu sevinç gösterisinin normal bir davranış yerine siyasallaştırma adına yorumlar da yapılıyor. Bunlardan biri de önceki dönem Gebze Belediye Meclis Üyesi Erhan Bölük. Erhan Bölük Merih Demiral’ ın bu sevinç gösterisi olan fotoğrafı paylaşarak;

“NEFRET ETİM SENDEN

Giydiğin bu forma bu Türkiyede yaşayan

herkesi temsil ediyor.Bu forma üzerindeyken ideolojini, partini kendine sakla.

Futbolunu alkışlayalım.

Zaten sahada iyi oynadın, tribüne oynamana gerek yok du aslında.

Bu hareketin yüzünden ceza da alabiliriz

Bu hareketinden dolayı senden NEFRET ediyorum”
yazarak paylaşım yaptı. Paylaşımın ardından yapılan bir yoruma

%5 temsil eden MHP nin işareti Türkiye’nin simgesi olamaz

İt ve kurt Türkiye’nin simgesi olamaz

Alpaslan Türkeş’in 1990 lı yıllarda ilk yaptığı bir işarettir Türkiye’nin türkün simgesidir olamaz bu büyük bir yalandır kabul edilemez” diye bir başka yorum yapması üzerine yine bir CHP’ li olan Darıca Ardahanlılar Dernek Başkanı Bülent Işık sağ duyulu olarak yaklaşımda bulunarak “
Kendimi bildim bileli Cumhuriyet halk partiliyim bırakın artık bu işleri MHP illerle oturup kalkıyorsunuz ticaret yapıyorsunuz problem olmuyorda bir fulbolcumuz Bozkurt yapıyor bumu rahatsız ediyor sizi bir başka fulbolcu Zafer işaretide yapabilirdi ne olmuş yani bu nefret niye Ekmellrttin İhsanoğlunun adaylığında Ülkücülülerle aynı safta yürürken rahatsız olmadımızda şimdi niye rahatsız oluyorsun bu it çakal kelimeleri hoş değil gerçek bir sosyal demokrattım yapmayacağı şeyler bunlar” diye cevap vermiş.

Bölük bir yorumda da yapılan bu sevinç gösterisini Sinan Ateş davası ile birleştirerek ” Sinan ateş cinayetini unutturmak için zamanlaması ayarlanmış bir siyasi olaydır” yazmış.

Buradan sizler aracılığı ile Erhan Bölükbaşına Bozkurt işaretinin siyasi bir simge olmadığını yazmak ve tarihçesini anlatmak istiyoruz.

Tarihi araştırmalarda bu sembolün Türklere budist kültüründen geçtiği yazılmakta. Bu sembol Türk hakanları tarafından başarı anlamına gelen bir zafer işareti olarak da belirtilmekte. Batıya göç eden, Hun, kıpçak, Peçenek Türkleri aynı zamanda bu işareti Soy belirtir olarak yani “Ben Türküm” manasında da kullandılar.

Öyle ki bu sembole 10. y.y. İranlı Şair Firdevsinin Şeyhnamesinde de rastlanmakta. Türk kadınların minyatürünün yer aldığı bu eserde Bozkurt işareti yapan kadınlar resmedilmişti.

Bozkurt işaretinin, İslamiyet öncesi Göktürk döneminde ve diğer Türk devletlerinde, Türk hakanlarının zafer işareti olduğu, mağaralarda bulunan 6.yüzyıla ait “Türk hakanı heykeli” ile de anlaşılmakta.

ATATÜRK’ÜN İSTEĞİYLE ASILAN TABLO

Bir diğer örnek ise Türk Ocağı Genel Merkezi olarak yaptırılan günümüzde, Ankara Devlet Resim ve Heykel Müzesi olarak hizmet veren binanın üst katına çıkan merdivenlerin başına, Türkler’in Ergenekon’dan çıkışını, canlandıran, Ergenekon 1 adlı tablo Atatürk’ün isteği ile asılmıştı.

KUVAYI MİLLİYE DESTANI

Sosyalist yazar Nazım Hikmet de Türklerin başbuğu Atatürk’ü Kuvayı Milliye Destanı’nda “kurt” tasviriyle tanımlamıştı. O dizelerde “Sarışın bir kurda benziyordu. Ve mavi gözleri çakmak çakmaktı. Yürüdü uçurumun başına kadar, eğildi, durdu. Bıraksalar ince, uzun bacakları üstünde yaylanarak ve karanlıkta akan bi yıldız gibi kayarak Kocatepe’den Afyon ovasına atlıyacaktı.”

Tüm bu bilgilerin yanında Alparslan Türkeş bozkurt işaretinin anlamını şu sözlerle anlattığını hatırlamak gerek:

“Serçe parmak Türk’tür, şu işaret parmağı da İslam’dır. Şu Bozkurt işareti yaptığımız işaretin arada kalan boşluk ise cihandır. Son olarak kalan 3 parmağın birleştiği nokta ise mühürdür. Türk İslam Mührünü Dünyaya vuracağız…”

kısacası şimdi buradan Erhan Bölük’ e soruyoruz ” Birlik ve beraberliğimizi korumamız gereken bir zamanda, böyle paylaşımlar yaparak bölücülük yapmıyormusunuz? Tüm Türkiye bir olmuş mutluluktan sevinirken bu sevinçleri kursaklarına bırakacak yorumlar yazmak size yakışıyormu? Bir siyasi partiyi % 5 diye küçümsemek ne kadar doğru? Bozkurt işaretini “it” diye alay etmek hadsizlik değilmi? Veya sizin dediğiniz şekilde bu bir siyasi simge ise eski Genel Başkanınız Kemal Kılıçdaroğlu oy uğruna mı yapmıştı Bozkurt işaretini? Şimdi bu soruların cevabını Erhan Bölük’ e bırakıyoruz.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
İt Türkiye’ nin işareti olamaz dedi

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

Giriş Yap

Bölge Haber - Yeni Nesil Objektif Haber Platformu ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!