Tahir Büyükakın

İnsan Davranışlarında ve Akademik Başarıda En Önemli Etkendir

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala
Zekice Değişim

Okul Öncesi Eğitim; İnsan Davranışlarında ve Akademik Başarıda En Önemli Etkendir

Kocaeli Anneleri Derneği Anaokulu açılış töreni, Vali Seddar Yavuz’un katılımlarıyla gerçekleştirildi.

Derince ilçemizde düzenlenen açılış törenine; Vali Seddar Yavuz’un yanısıra, Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Tahir Büyükakın, Derince Kaymakamı        Meftun Dallı, Derince Belediye Başkanı Zeki Aygün, İzmit Belediye Başkanı Av. Fatma Kaplan Hürriyet, İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Akmanşen, Kocaeli Ticaret Odası Başkanı Necmi Bulut, Siyasi parti il başkanları, Kocaeli Anneleri Derneği Başkanı Hande Kaya ve dernek üyeleri ile çok sayıda davetli katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan törende Kocaeli Anneleri Derneği Başkanı Hande Kaya, Derince Belediye Başkanı Zeki Aygün ve Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Tahir Büyükakın birer konuşma gerçekleştirdiler.

Kocaeli Anneleri Derneği Anaokulunun açılış töreninde bulunmaktan büyük mutluluk duyduğunu belirterek sözlerine başlayan Vali Seddar Yavuz ise yaptığı konuşmalarında; “Böylesine mutlu ve güzel bir iyilik faaliyetinde yer almak ve açılışında bulunmak bizim için ayrı bir mutluluk ve ayrı bir gurur vesilesidir. Göreve başladığım ilk zamanlarda Kocaeli Anneleri Derneği ziyaretimize gelmişti. Anaokulunun yapımıyla ilgili heyecanlarına, istek ve arzularına şahit olduk. Tabi ki pandemi koşullarında bir kısım aksamalar meydana geldi. Bir ara ümitsizliğe kapılsalar dahi bugün çok şükür ki neticeye ulaştılar ve onlarda bizim gibi çok mutlu oldular. Kendilerini bu güzel çalışmalarından dolayı tebrik ediyorum.

İlimizde 50 Binin Üzerinde Okul Öncesi Eğitimi Alan Evladımız Var

Devletimizin tüm imkanlarını eğitim alanına seferber ettiğini belirten Vali Yavuz; Okul öncesi eğitimin insan davranışlarında ve akademik başarıda en önemli etken olduğunu hepimiz biliyoruz. Bilim insanları diyor ki erken yaşta başlanan eğitim çocuklarımızın belirli davranış kalıplarını çabuk öğrenmesini, alışkanlık haline getirmesini ve eğitim boyunca da daha başarılı olmasını sağlayan en önemli hususlardan bir tanesidir. Bizde devletimizin tüm imkanlarını bu alana seferber ediyoruz. Şu an itibariyle ilimizde 50 binin üzerinde okul öncesi eğitimi alan evladımız var. Bu alanda Türkiye’deki en öndeki illerden bir tanesiyiz.

Kendimize Has Özellikleri Gelecek Kuşaklara Aktardıkça; Bu Topraklarda Hür ve Bağımsız Yaşarız

Kültürümüzün yaşatılmasının çok önemli olduğunu vurgulayan Vali Yavuz; Aziz milletimizin en önemli özelliklerinden bir tanesi yardımlaşma ve dayanışmadır. Bu kültürün bizden sonraki kuşaklara aktarılması ve yaşatılması çok önemlidir. Türk milletinin kendine has özelliklerini evlatlarımıza ve gelecek kuşaklara aktardıkça bu topraklarda hür ve bağımsız yaşarız. Hepinizin bildiği gibi işgale uğramış ve bu işgalden sonra yılmamış, geleceğini başka yabancı ülkelerde aramamış ve milletine güvenmiş Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları bu ülkede hür ve bağımsız bir devlet kurmuştur. Karşılaştığımız her zorlukta evlatlarımıza yabancı ülkeleri referans göstermek yerine bugün bize düşen görev bu ülke için çalışmak, bu ülkeyi yüceltmek ve Aziz Türk milletini muasır medeniyet seviyesine ulaştırmak için gayret etmektir. Bunun yolu çok kıymetli annelerimizin yaptığı gibi elimizden geleni yapmaktır. Yoksa havale etmek, şikayet etmek, sorunlar üzerinde tepinmek değildir. En önemli husus çözmektir, eylemdir. Sözleri kıymetli kılan şey de eylem ve davranışlardır. Eylem ve davranışınız yoksa sadece şikayet ediyorsak o zaman bu topluma çok ciddi bir katkınız olduğunu söyleyemeyiz. Bu düşüncelerle buraya koşa koşa geldim. Sizlerle bir arada olmaktan çok mutluyum. Geleceğimizin teminatı evlatlarımız için yapılan bu okulun yapımında emeği geçen başta Dernek Başkanı ve üyeleri olmak üzere, katkı ve destek veren herkese teşekkür ediyorum.” diyen Vali Yavuz, Kocaeli Anneleri Derneği Başkanı Hande Kaya’ya, katkılarından dolayı teşekkür ederek günün anısına plaket verdi.

Vali Seddar Yavuz ve protokol üyeleri hayırlı olsun dilekleriyle Kocaeli Anneleri Derneği Anaokulunun açılış kurdelesini kesmelerinin ardından sınıfları gezerek çocuklarla oyunlar oynayıp, bir süre vakit geçirdiler.

Çiçek takdiminde bulunan çocuklarla da yakından ilgilenen Vali Seddar Yavuz, onlara hediyeler vererek mutluluklarına ortak oldu.

Derince ilçemizde faaliyette bulunacak Kocaeli Anneleri Derneği Anaokulu; 2.000 metrekare bahçe içerisinde 600 metrekare kapalı alanda oluşturulan 2 sınıfı özel öğrencilere (1 otizm,1 hafif ve orta düzey zihinsel engelli) ait olmak üzere 6 sınıf ve bir yemekhanesiyle 264 minik yavrumuzun hayata hazırlanmasına imkan sağlayacak.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
İnsan Davranışlarında ve Akademik Başarıda En Önemli Etkendir

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

Giriş Yap

Bölge Haber - Yeni Nesil Objektif Haber Platformu ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!