Tahir Büyükakın

İlkti ama muhteşemdi

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala
Zekice Değişim

Darıca’ da düzenlenen 1. Kars Tanıtım Günleri’nin açılış programına protokol ve çok sayıda vatandaş katıldı. Büyük kalabalığın katıldığı programda Kars’ın yöresel lezzetleri yoğun ilgi gördü.
Darıca Belediyesi ve Darıca Karslılar Derneği ile birlikte organize etmiş olduğu 1. Kars Tanıtım Günleri’nin açılış programı gerçekleşti. Programa Ak Parti Kocaeli Milletvekili İlyas Şeker, CHP Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan, Ak Parti Darıca İlçe Başkanı Ufuk Acay, CHP Darıca İlçe Başkanı Gökhan Aktaş, CHP Gebze İlçe Başkanı Gökhan Orhan, Darıca Belediye Başkanı Muzaffer Bıyık, Dilovası Belediye Başkanı Hamza Şayir, Darıca Belediye CHP Meclis Üyesi Tuncer Saltaş, Siyasi Partilerin temsilcileri ve Meclis Üyeleri, SGK Kocaeli Şube Müdürü Gökhan Özecik, Kocaeli bölgesinde bulunan Sivil Toplum Kuruluşlarının Başkanları ve Temsilcileri katıldı. Programa katılan ziyaretçilere yöresel lezzetler sunulurken halk oyunları, mutfak sanatı da büyük ilgi gördü.

“Karslı hemşehrilerimizin kültürel zenginliklerini vatandaşla buluşturuyoruz”

Darıca Belediyesi ve Darıca Karslılar Derneği ile birlikte organize etmiş olduğu 1. Kars Tanıtım Günlerinde konuşan Darıca Belediye Başkanı Muzaffer Bıyık ’’Bugün Karslı hemşehrilerimizle beraber açılışı gerçekleştiriyoruz. Aynı zamanda da kapalı pazar yerimizi de vatandaşımıza tanıtmış oluyoruz. Bizler Darıca Belediyesi olarak geleneklerine, göreneklerine ve kültürüne bağlı bir toplum geliştirmek için elimizden gelen bütün gayreti sarf ediyoruz. Bugün Burada da Karslı hemşehrilerimizin geleneklerini, kültürel zenginliklerini türküleriyle ezgileriyle vatandaşlarımızla buluşturuyoruz. Aynı zamanda da yöresel yemekleri, çeşitlilikleriyle de vatandaşlarımızı buluşturmuş oluyoruz. Emekleri geçen arkadaşlarımıza da teşekkür ediyoruz. Darıca Karslılar derneğimizle beraber organize ettik, birlikten kuvvet doğar. Karslı hemşehrilerimizin yiğit evlatlarını hep bir arada görmek bizim adımıza çok mutluluk verici bir olay. Emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum’’ dedi.
Kars’tan getirilen lezzetler arasında çeşit çeşit peynirler, kızartılmış ve kurutulmuş kazlar, fırınlanmış kuzular, kavurma ve pastırma tezgahlarda yerini aldı. Yöresel sanatçıların türküler seslendirdiği, Aşıkların sazları ve sözleriyle zenginleşen tanıtım günlerinde çocuklar için shirbaz gösterisi ve palyaço da sahne aldı. Özellikle Kafkas Dans Ekibini yaptıkları dans gösterileri izleyicilerden büyük alkış aldı.

Kars Tanıtım Günlerinde Yazarların kitaplarını imzaladığı bölümde vatandaşların büyük ilgisini gördü. Yazar Osman Adıgüzel, Burhan Görken, Halit Gültekin, Resul Orman kitaplarını imzaladılar.

Darıca Kapalı Pazar Alanında gerçekleştirilen Kars Tanıtım günleri 29 Ocak – 2 Şubat tarihleri arasında ziyaretçilerini bekliyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
İlkti ama muhteşemdi

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

Giriş Yap

Bölge Haber - Yeni Nesil Objektif Haber Platformu ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!