Tahir Büyükakın

İhracat Tarihin En Yüksek Seviyesinde

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala
Zekice Değişim

KSO Başkanı Zeytinoğlu: İhracat tarihin en yüksek seviyesinde

KSO Başkanı Ayhan Zeytinoğlu kasım ayı dış ticaret verilerini değerlendirdi, “Kasım ayında ihracatımız 21 milyar 468 milyon dolar ile aylık bazda tarihin en yüksek seviyesine ulaştı” dedi

Kocaeli Sanayi Odası (KSO) Başkanı Ayhan Zeytinoğlu, T.C. Ticaret Bakanlığı tarafından açıklanan kasım ayı geçici dış ticaret verilerine ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Zeytinoğlu, ihracatın 21 milyar doları aşan performansıyla aylık bazda rekor seviyede gerçekleşmesini memnuniyetle karşıladıklarını söyledi. Zeytinoğlu yaptığı değerlendirmede şunları kaydetti:  “İhracatta, yılın son iki ayında da rekor seviyeler görebileceğimizi bekliyorduk. Nitekim kasım ayında ihracatımız 21 milyar 468 milyon dolar ile aylık bazda tarihin en yüksek seviyesine ulaşmış oldu.

BU SEVİYE ÇOK OLUMLU

Kasımda ihracat artış oranı geçen yılın aynı ayına göre yüzde 33.4, ekim ayına göre de yüzde 3.2 oldu. Özellikle çip tedarikinde yaşanan sıkıntılar sebebiyle firmalarımızın üretimlerinde kısıtlamalar yaptıkları, Körfez ülkeleri ve Suudi Arabistan’a ihracat performansımızın da geçmiş dönemlerin gerisinde gerçekleşmesine rağmen ihracatta ulaşılan bu seviyeyi çok olumlu değerlendiriyoruz. Kasım ayı itibariyle yıllık ihracatımızın da 220 milyar 978 milyon dolara ulaştığını memnuniyetle görüyoruz.”

ÜRETİME YÖNELİK ARTIŞ…

Zeytinoğlu, kasım ayında en fazla ihracat yapılan beş ülkeden, Almanya’ya ihracatın yüzde 15.6, İngiltere’ye yüzde 35.7, ABD’ye yüzde 51.1, Irak’a yüzde 27.5 ve İtalya’ya yüzde 40.5 artış olduğunu söyledi. Kasım ayı ithalatına ilişkin de değerlendirmede bulunan KSO Başkanı Zeytinoğlu, “Kasım ayında ithalat yüzde 26.7 artışla 26 milyar 794 milyon dolar olarak gerçekleşti. Alt kalemlerine baktığımızda; yatırım (sermaye) malları ithalatında yüzde 3.4, hammadde (ara mallar) ithalatında yüzde 39 artış olurken, tüketim malları ithalatında yüzde 13.7’lik gerileme olduğunu görüyoruz. Tüketim malları kalemindeki gerilemeyi olumlu değerlendiriyoruz. Üretime yönelik artışları memnuniyetle karşılıyoruz” dedi.

AYHAN ZEYTİNOĞLU-KSO Başkanı Ayhan Zeytinoğlu, ihracatta yaşanan rekor seviyedeki artışı memnuniyetle karşıladıklarını söyledi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
İhracat Tarihin En Yüksek Seviyesinde

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

Giriş Yap

Bölge Haber - Yeni Nesil Objektif Haber Platformu ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!