Tahir Büyükakın

Hizmet iş Sendikasından basın açıklaması

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala
Zekice Değişim

Hizmet iş Sendikası ile Çenesuyu AŞ şirketi arasında devam eden toplu iş sözleşme görüşmesinde bu günde ücret teklifi yapılmadı.           

     Hizmet iş Sendikası ile Çenesuyu AŞ arasında 68 işçiyi ilgilendiren sözleşme görüşmesinde yasal görüşme süresinde sona doğru gelinirken henüz ücret teklifi yapılmadı . Sözleşme süreci ile ilgili açıklama yapan Hizmet iş sendikası Kocaeli Şube Başkanı İdris Ersoy, Çenesuyu AŞ ile devam eden sözleşme görüşmesinin 2 aylık yasal süresi bitiyor, henüz  işveren bize bir ücret teklifi yapmadı.

     İşçilerimizin  artan enflasyon ve hayat pahalılığı karşısında ücretleri eridi. Ücret teklifi yapılmaması ve sürecin uzamasını  doğru bulmuyoruz. İşveren, enerji giderlerinin fahiş artışı, ham madde fiyatlarının dolar kurundan bağımsız bir şekilde % 150 artması ve fiyatların geri çekilmemesi yüzünden maliyet artışlarının  özel sektör gibi fiyatlara yansıtılmadığı belirterek önlerini göremediklerini söylüyor.

     Evet bunların hepsi doğru olabilir. Ancak bizim ücretimiz asgari ücret altında kaldı , arkadaşlarımız Çenesuyu AŞ Ülkemizde marka olması İçin gece gündüz çalıştı ve yeterince fedakarlık yaptı. Şimdi fedakarlık sırası işverende…

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Hizmet iş Sendikasından basın açıklaması

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

Giriş Yap

Bölge Haber - Yeni Nesil Objektif Haber Platformu ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!