Hıdırellez Bayramı Kutlama Mesajı

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala
Zekice Değişim

Kocaeli Valimiz Seddar Yavuz Hıdırellez Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayınladı. Yavuz mesajında;

Kültür, milletleri oluşturan temel unsurlardan biridir. Kültürleri oluşturan önemli unsurların başında ise gelenek, görenek, töre ve inançlar gelmektedir. Bir millet kültür değerlerini kuşaktan kuşağa sağlıklı olarak aktardığı ölçüde varlığını sürdürebilir. Geçmişle gelecek arasında köprü vazifesi gören, insanları birbirine yakınlaştıran, birlikteliğimizi güçlendiren kültürel değerlerimizi korumak ve gelecek nesillere aktarmak öncelikli görevlerimizdendir.

Doğayı sevmeyi, ona saygı duymayı ve onu korumamız gerektiğini bizlere hatırlatan bir kültür mirası olan Hıdırellez, tarihi, kültürel ve sosyal bağlarla, toplumsal huzurun, beraberlik ve komşuluğun pekişmesine de katkıda bulunarak, hoşgörü ve yardımlaşma ortamının temininde önemli rol oynamaktadır. 

Kardeşlik ve hoşgörüyle yoğrulduğu Anadolu kültürünün bir parçası olan Hıdırellez, geçmişle gelecek arasında önemli bir köprü görevini yerine getirmektedir.

Hıdırellez Bayramı soğuk kış günlerinden sonra baharın gelmesi ve doğanın yeniden canlanması nedeniyle, Türk Dünyasında olduğu gibi ülkemizde de sevinç ve coşkuyla kutlanan geleneklerimizdendir. Tarihi boyunca doğayla uyumlu ve iç içe bir hayat süren Aziz Türk Milleti, bin yıllık tarihin zengin kültür miraslarından biri olan ve asırlardır kutlanan Hıdırellez Bahar Bayramı’nı özüne uygun olarak korumuş ve kuşaktan kuşağa aktarmıştır. 

Bu duygu ve düşüncelerle; güzel günlerin müjdecisi kabul edilen bugünün, toplumsal huzurumuzu artırması dileklerimle tüm Kocaelili hemşehrilerimin Hıdırellez Bayramı’nı kutluyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum.  

                                                                                                                                          Seddar YAVUZ

                                                                             Kocaeli Valisi            

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Hıdırellez Bayramı Kutlama Mesajı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

Giriş Yap

Bölge Haber - Yeni Nesil Objektif Haber Platformu ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!