Tahir Büyükakın

Hemşirelere İkinci El Dolap

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala
Zekice Değişim

KOÜ Araştırma ve Uygulama Hastanesinde Acil Servisin yenilenmesi de hastane idaresinin personel arasında ayrım yapılarak hemşirelere ikinci el dolap verilmesi hakkında Türk Sağlık Sen Şube Başkanı Ömer Çeker Şubede basın açıklaması yaptı.

KOÜ Araştırma ve Uygulama Hastanesinde Acil Servisin yenilenmesi de hastane idaresinin personel arasında ayrım yaparak Hemşirelere İkinci el kullanılmış dolap verilmemesine tepki gösteren Türk Sağlık Sen Şube Başkanı Ömer Çeker, Şube Başkan Yardımcısı Umut Birol, Serap Koçhisar, İzmit İlce Temsilcisi Hüseyin Özdemir, Araştırma ve Uygulama Hastanesi İş Yeri Temsilcisi Ömer Koyuncu, Yalçın Gül ile birlikte Şubede basın açıklaması yaptı.

 Çeker yapmış olduğu Açıklamada “Sağlık kurum ve kuruluşlarında fiziki anlamda da çalışma şartlarının iyileştirilmesi gerektiğini sıklıkla vurgulamaktayız. Bu yönde yapılan her çalışmayı da iyi niyetli olarak görür ve destekleriz. Fakat bazen eksiklikler, yanlış uygulamalar, ayrımcılık yapılması gibi kabul edilemez durumlar ortaya çıkmaktadır.

Bu konuda maalesef. Kocaeli Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi Acil Servis biriminde yapılan fiziki tadilat çalışmaları sırasında da olumsuz durumlar oluşmuştur. Çalışanların şikayet ve taleplerine istinaden, sendikamız tarafından sorunlar ve talepler yerinde tespit edilerek düzeltilmesi için 24/12/2021 tarih ve 284 Sayılı yazı ile kuruma başvuru yapılmış ve çalışanı rahatsız edici durumların düzeltilmesi talep edilmiştir.

Özellikle Acil Serviste görev yapan personelin temel ihtiyaçlarının karşılaması için kurulan mutfak, hastaları görüntülemeye götürmek için kullanılacak koridor üzerine yapılmış olup önü kapatılmamış, kapı yapılmamıştır. Mutfak korunaklı olması gerekirken gereken hassasiyet gösterilmediği gibi hijyen kurallarına da rivayet edilmemiştir.

Hemşirelerin kullanımına verilen soyunma ve giyinme dolapları ile ilgili ortaya çıkan surun halen devam etmektedir. Dolapların tamamen yenilenmesi gerekirken hemşirelerimize ısrarla uzun yıllar kullanılmış (ikinci el) eski dolaplar verilmiş, aynı birimde çalışan farklı unvandaki personellere ise yeni  (sıfır) dolap verilmiştir. Hemşirelere ikinci el dolap verilmesi hemşireleri üzmüştür. Yapılan işlem personel arasında ayrımcılık ve çalışma barışını sabote etmek, hemşire arkadaşlarımızı yok saymaktır.

Türk Sağlık Sen olarak aynı çalışma ortamında çalışma şartlarının da aynı nitelikte olması gerektiğini ısrarla dile getiriyoruz. Burası kamunun ve kamu çalışanlarının kullanımı içindir. İsimler ve sıfatlara göre bir ayrım ve ayrıcalık kabul edilemez. Özellikle aynı birimde görev yapan çalışanların unvanlarına göre farklı davranmak ayrımcılık yapmak rıza gösterilecek bir durum değildir. Bu her şeyden önce vicdan ve insanlığa aykırı bir durumdur

Buradan idareye bir kez daha çağrıda bulunuyor ve Acil Serviste  görevli 100’ü aşkın çalışanın rahat edebilecekleri standarttı sağlanması diğer personele verilen yeni dolapların aynılarının hemşirelerimize  verilmesi hususunda gerekli hassasiyet gösterin. Sorunu çözün adil ve adaletli yöneticinin yapması gerekeni yapın” Diyerek sözlerini sonlandırdı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Hemşirelere İkinci El Dolap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

Giriş Yap

Bölge Haber - Yeni Nesil Objektif Haber Platformu ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!