Havacılıkta Drone Devrimi! GTÜ Dronepark’ta başlıyor

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala
Zekice Değişim

Gebze Teknik Üniversites, Fly Bvlos Technology ve Come 2 Türkiye iş birliği ile yurtdışından gelecek bin öğrenciye tüm Avrupa’da geçerli İHA uçuş eğitimleri verecek. 

Geleceğin lojistik, havacılık ve ticaret dünyasını değiştirmeye başlayan Drone Teknolojisi’ne Türkiye’de eğitim ve teknoloji konusunda yön verecek Gebze Teknik Üniversitesi Dronepark faaliyetlerine başladı. GTÜ Teknopark Şirketi Fly Bvlos Technology- Come 2 Türkiye işbirliği ile GTÜ Droneparkta  verilecek eğitimler Türkiye’de ve Avrupa’nın her yerinde geçerli ilk ve tek İHA pilot eğitimi olma özelliği taşıyacak. 

Gebze Teknik Üniversitesi (GTÜ) ve Fly Bvlos Technology; geçtiğimiz aylarda, İngiltere’de kurulu Flyby Technology ile “Teknoloji Transferi, Sivil Drone Eğitimi ve Üretimi İşbirliği Anlaşması” imzaladı. Bu kapsamda deneme eğitimleri 24 Temmuz’da başladı. İlk olarak da GVC (General Visual Line of Sight) dersi online olarak verildi. Havacılık sektörü için yetişmiş insan kaynağı, yeni nesil insansız hava araçlarının kullanımı ve Ar-Ge faaliyetlerini kapsayan eğitimlerin bir bölümü ise Gebze Teknik Üniversitesi kampüsündeki Dronepark’ta, Fly Bvlos Technology tarafından verilecek. 

GEBZE DRONEPARK’TAKİ İSTASYONDAN UZAKTAN YÖNETİLİYOR

Fly Bvlos’un pilot eğitimlerinde kullandığı İHA’sı Sancak, Türk bayrağı ile İngiltere hava sahasında uçan ilk İHA olma özelliğini taşıyor. 5 metre kanat açıklığına sahip Sancak V-47, 30 kg ağırlık taşıyabiliyor ve İngiltere Ulusal Sağlık Sistemi (NHS-National Healthcare Service) adına ülkenin en ücra köşelerine kemoterapi ilaçlarının taşınmasında kullanılıyor. BVLOS sistemi ile Sancak, Gebze Dronepark’taki uçuş istasyonundan uzaktan yönetilerek İngiltere’de uçurulabiliyor. 

EĞİTİM SONUNDA ÖĞRENCİLER İHA PİLOTU OLUYOR

Fly Bvlos Technology, GVC (General Visual Line of Sight) eğitimiyle öğrencilerine; temel eğitimden kazanılan yetkinliklerden fazlasını kazandırarak, insanlara daha yakın uçmak ve İHA kullanarak daha karmaşık görevleri yerine getirmek gibi beceriler kazandırıyor. Bu eğitim sonunda öğrenciler şu becerileri kazanarak, sadece bir operatör olmaktan çıkıp başarılı birer İHA pilotu oluyor: Temel Videografi, Muayene Çalışması, Temel Fotoğrafçılık, Fotogrametri, İnsani Yardım Malzemesi Taşıma, Özel Kargo Yönlendirme.  

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Havacılıkta Drone Devrimi! GTÜ Dronepark’ta başlıyor

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

Giriş Yap

Bölge Haber - Yeni Nesil Objektif Haber Platformu ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!