"Erişilebilir Türkiye" Vizyonu İçin Dev Adım: Bakanlık Ve Beyazay Ankara’da Buluştu

"Erişilebilir Türkiye" Vizyonu İçin Dev Adım: Bakanlık Ve Beyazay Ankara’da Buluştu

GÜNDEM 4.12.2025 17:29:00 0

"Erişilebilir Türkiye" Vizyonu İçin Dev Adım: Bakanlık Ve Beyazay Ankara’da Buluştu

ANKARA – Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ile Türkiye Beyazay Derneği, engelli vatandaşların toplumsal hayata tam katılımını sağlamak ve kurumsal dönüşümü gerçekleştirmek adına Ankara’da çok önemli bir toplantı gerçekleştirdi. Toplantıda, "Erişilebilir ve Ulaşılabilir Bir Türkiye" hedefi doğrultusunda oluşturulan ortak çalışma grubunun yol haritası belirlendi.

Ocak ayı içerisinde Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Sayın Mahinur Özdemir Göktaş ile Türkiye Beyazay Derneği Genel Başkanı Sayın Lokman Ayva’nın bizzat katılımıyla imzalanacak olan tarihi protokol öncesinde, sürecin teknik detayları ve vizyon belgesi masaya yatırıldı.

Bakanlık ve Beyazay’dan Ortak Komisyon

Gerçekleştirilen strateji toplantısında, sürecin sağlıklı yürütülmesi ve kurumların dönüşümünün koordine edilmesi amacıyla bir "Denetleme ve  İzleme Komisyonu" oluşturuldu. Komisyonda Bakanlık adına Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdür Yardımcısı İsa Pekpınar ve Daire Başkanı Habip Aydın yer alırken; Türkiye Beyazay Derneği adına ise Furkan Uğur Eşitti ve Okan Biçer komisyon üyesi olarak görev aldı.

Furkan Uğur Eşitti: "Toplumsal Dönüşüm İçin Güçlü Bir Sinerji Yakaladık"

Türkiye Beyazay Derneği’ndeki aktif çalışmalarıyla bilinen ve oluşturulan komisyonda üye olarak görev alan Furkan Uğur Eşitti, toplantı sonrası yaptığı değerlendirmede sürecin pozitif atmosferine dikkat çekti. Eşitti, şunları söyledi:

"Ocak ayında Sayın Bakanımız Mahinur Özdemir Göktaş ve Genel Başkanımız Sayın Lokman Ayva öncülüğünde atılacak imzalar, engelsiz bir Türkiye hayalimize bizi bir adım daha yaklaştıracak. Komisyon üyeleri olarak bizler, Sayın İsa Pekpınar ve Sayın Habip Aydın ile birlikte müthiş bir uyum içerisinde çalışıyoruz. Amacımız sadece fiziksel engelleri kaldırmak değil; toplumun tüm fertleriyle bütünleşmiş, erişilebilir bir yaşam kültürü oluşturmak. Bakanlığımızın gücü ve sivil toplumun tecrübesiyle, her ay Ankara’da bir araya gelerek bu güzel hikayeyi hep birlikte yazacağız."

Okan Biçer: "Ortak Akılla Çözüm Üreteceğiz"

Komisyon üyesi Okan Biçer ise kurulan bu yapının önemine değinerek, "Komisyonumuz, sahadaki gerçek ihtiyaçları bürokrasiyle buluşturan bir köprü vazifesi görecek. Bakanlık yetkililerimizle birlikte her ay düzenli toplanarak, kurumların dönüşüm sürecini ortak akılla ve pozitif bir dille yöneteceğiz" ifadelerini kullandı.

Ocak ayında kamuoyuna duyurulacak olan proje, Türkiye’de engelli hakları ve toplumsal entegrasyon konusunda modern ve kapsayıcı bir dönemin başlangıcı olarak görülüyor.

 

Haber Editörü

admin admin

admin@bolgehaber.com.tr

Çayırova Belediyesi’nden kupa mesaisi

Merkez Prime’da 10 Ocak Buluşması: Dr. Hakan Höbek Gazetecileri Ağırladı

Özel Sin Koleji, Gazetecileri Umutmadı

AK Parti Heyetinden Marmara KAISİAD’a Çıkarma: "İş Dünyasının Yanındayız"

Sarıkamış Şehitleri Dualarla Anıldı: "Beyaz Hüzün" Unutulmadı

Dilovası Yeni Yıla Kamu Kurumlarıyla Birlikte Girdi

2025 ulaşım yatırımlarıyla Darıca’ya değer kattı

Denizlerimizde (Batı Karadeniz ve Marmara’da) Fırtına Bekleniyor!

Efkan Ala ile Vali İlhami Aktaş, Kocaeli Erzurum Dernekler Federasyonu’nu Ziyaret Ettiler

Alev Alatlı Kütüphanesi ve Sanat Galerisi büyüledi

Eski İçişleri Bakanı ve AK Parti Genel Başkanvekili Sayın Efkan Ala Kocaeli' nde

Seka Sanat, 2025’te 32 bin kişiyi ağırladı

İlk ziyaret şehit ailelerine yapıldı

Zehirleyen, zararlı yiyecekler belli oldu! Ünlü kalp cerrahı açıkladı

İstanbul’da Filistin’e destek yürüyüşü: Galata Köprüsü doldu

Kütüphanem Kocaeli, 1 yılda 478 bin kişiyi ağırladı

Başkan Büyükakın yeni yılı gençlerle karşıladı

Başkan Büyükakın’dan sürpriz ziyaretler

Başkan Büyükakın itfaiye ve sağlık çalışanlarını da unutmadı

Büyükşehir ekipleri yeni yılda da nöbette

Gençler, geleceğe Büyükşehir’le hazırlanıyor

Anahtar Parti Kocaeli İl Başkanı Keskinoğlu ve Yeni Yönetiminden Vali İlhami Aktaş’a Ziyaret

Büyükşehir’de şampiyonlar belli oldu

Vali İlhami Aktaş, İl Jandarma Komutanlığında İncelemelerde Bulundu

Dilovası Belediyesi Karla Mücadelede Hazır Kıta

2025’te 3 bin talep başarıyla yerine getirildi

KO-MEK ile üreten eller, değişen hayatlar

Dijital Kampüs’te yetişen 235 genç sertifikalarını aldı

Zirvede Büyükakın sürprizi

Yeni Yılımız Kutlu Olsun

Yükleniyor