Cumhuriyet’in 100. Yılında Bilim Konuşmalarının 3’üncüsü Düzenlendi

Cumhuriyet’in 100. Yılında Bilim Konuşmalarının 3’üncüsü Düzenlendi

EĞİTİM 2.12.2023 17:10:17 0
Cumhuriyet’in 100. Yılında Bilim Konuşmalarının 3’üncüsü Düzenlendi

Cumhuriyet'in 100.Yılında Prof. Dr. Sadettin Hülagü, “Lider Ülke Türkiye ve Stratejik Hedefler” konulu sunumu ile Cumhuriyet coşkusuna katkı sağladı.

Gebze Teknik Üniversitesi (GTÜ)’ nde Cumhuriyetin 100. Yıl kutlamaları devam ediyor. Bu kapsamda “Cumhuriyet'in 100.Yılında Bilim Konuşmaları” programının 3’üncüsü düzenlendi. Kocaeli Üniversitesi Eski Rektörü, Cumhurbaşkanı Eski Başdanışmanı ve 28. Dönem Kocaeli Milletvekili Prof. Dr. Sadettin Hülagü programa konuk oldu.

GTÜ Kongre ve Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen programa GTÜ Rektörü Prof. Dr. Hacı Ali Mantar, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Işıl Kurnaz ve Prof. Dr. Mahmut Durmuş, Gebze Milli Eğitim Müdürü Şener Doğan, akademisyenler, üniversite ve lise öğrencileri katıldı.  Prof. Dr. Sadettin Hülagü, 'Cumhuriyet'in 100.Yılında Lider Ülke Türkiye ve Stratejik Hedefler' başlıklı sunumunda ülkemizin dünü, bugünü ve yarınına ilişkin önemli noktaların altını çizdi.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan programda konuşma yapan Prof. Dr. Sadettin Hülagü, ilk olarak ülkemizin bulunduğu coğrafya ve tarihimizden gelen misyonla bilimin gerisinde kalmanın bizler için mümkün olmadığı vurgusunu yaptı. Kurtuluş Savaşı örneği üzerinden geçmiş dönemlerden beri var olma mücadelesi içinde olan milletimizin her daim zoru başaracak güçte olduğuna dikkat çekti.

Gazi Mustafa Kemal’in, “muasır medeniyetler seviyesine ulaşma” hedefinden bahsetti.

O dönemde, savaş koşullarında bile, kararların meclisten çıkmasının millet iradesine verilen önemi gösterdiğini belirtti. Yine o dönemde yapılan eğitim kongreleri ile eğitime verilen öneme değindi. Bu şuurla, bugün, bölgesinde güçlü, dünyada söz sahibi bir ülke haline geldiğimizi söyledi.

Son dönemlerde, savunma sanayinden otomotiv sektörüne kadar ülkemizin atılımlarından söz etti. Türkiye yüzyılında, Türkiye’nin kendine biçilen rollerin dışına çıktığını söyledi. “Yapamaz, edemez” deneni yıkan bir Türkiye olduğumuzu vurguladı. Hülagü, konuşmasını sonlandırırken, “ Bizim çok çalışmamız gerekiyor, bilimi önümüze alarak, Türkiye’nin hak ve menfaatlerini her şartta koruyarak, üniversitelerimizin kabiliyetleri ve AR-GE ile geleceği inşa etme noktasında kararlı durmak zorundayız. Katma değeri yüksek üretim yapmak zorundayız.” dedi ve ekledi: “Bu ülkenin sorumluluğunu bilen üniversitelerimizle ve gençlikle her şeyin üstesinden gelecek güce sahip olduğuna inanıyorum.”

Haber Editörü

Bölge Haber Editör

admin@bolgehaber.com.tr

İktidara giden yolun ilk işaret fişeğini Gebze’den atıyoruz

Marmara KAISİAD’ta yeni başkan İlhan Şen oldu

6 kişi yakalandı

Dolandırıcılık suçundan aranan şahız yakalandı

Adrenalin ve Taktik Bir Arada: Airsoft Deneyimi Şehir Merkezinde

"Erişilebilir Türkiye" Vizyonu İçin Dev Adım: Bakanlık Ve Beyazay Ankara’da Buluştu

KAISİAD' da Kongre heyecanı

Ünlü İllüzyonist Aref, Gebze'de Sihir Dolu Bir Gece Yaşattı!

Uyuşturucuya darbe üstüne darbe

Çayırovalı yüzücüden 4 madalya birden

Kuzuyayla’ya kapalı yürüyen bant geliyor

Gebze Belediyesi Ampute Futbol Takımı Lige Fırtına Gibi Başladı

KSO Başkanı Zeytinoğlu 2025 yılı üçüncü çeyrek büyüme oranını değerlendirdi

Tır sürücüsünün acı sonu

Kocaeli’de 2,6 milyon TL değerinde kaçakçılık operasyonu

Darıca'da 5 katlı bina, kolonlarında çatlak oluştuğu gerekçesiyle tedbir amacıyla tahliye edildi.

Darıcalı çocuklar Gazze için sahneye çıktı

Başkan Büyükgöz Geçici Kaymakamlık Binasını İnceledi

Yapay zekâ, Kongre Merkezi’nde müzikle coştu

Polisin durdurduğu şüpheli bakın kim çıktı:

İçişleri Bakanımız Sayın Ali Yerlikaya'nın Kocaeli Huzur Ve Güvenlik Toplantısı

Katil annenin ifadesi kan dondurdu!

Kocaeli Savunma Sanayii İl Buluşması

Sinekle mücadele sonbaharda da hız kesmiyor

Öğretmenler Günü Darıca’da Eğlenceyle Birleşti

Gebze bölgesinde kesintisiz ulaşım seferberliği

Öğrenciler "Bir Bot Bir Mont" Kampanyası ile Malatya’ya Ulaştılar

Özel bireyler, elleriyle hasat yapıp çiçek ekti

Gebze’de Zincirleme Kaza: 3 Araç Çarpıştı, Çok Sayıda Yaralı Var

Yapılan yanlışları yapılmayan doğruları konuşan tek program

Yükleniyor