Çayırova İlçe Emniyet Müdürlüğü bir basın açıklamasında bulundu. Açıklamada;
Emniyet Müdürlüğümüzce organize suç faaliyetlerinin deşifre edilmesine yönelik çalışmalar kapsamında
09.11.2022 Günü saat: 22:30 sıralarında Çayırova Polis Merkezi Amirliğine yapılan müracaatta bir şahsın alıkonulduğunu ve alıkonan şahıslarca 500.000TL talep edildiği, paranın ödenmemesi durumunda şahsın öldürüleceği yönünde yapılan ihbara istinaden yapılan çalışmada
10.11.2022 günü konu ile alakalı olduğu değerlendirilen araçta 1 şahıs yakalanmış, akabinde Müşteki şahsın alıkonulduğu Gebze Ovacık Mahallesinde bulunan ikamette yapılan operasyonda ise 3 şahıs yakalanarak rehin alınan şahıs kurtarılmıştır.
Devam eden çalışmalarda konu ile alakalı olduğu tespit edilen şüpheli şahıslara yönelik 11.11.2022 tarihinde yapılan operasyonlar sonucunda Kocaeli İlinde 5 İstanbul İlinde 2 şahıs yakalanarak gözaltına alınmıştır.
Yapılan çalışmalar neticesinde toplam 11 şahıs gözaltına alınmış, 13.11.2022 günü adli mercilere sevk edilen şüphelilerden 1 şahıs adli kontrol şartıyla serbest bırakılmış, 10 şüpheli tutuklanmıştır
Kocaeli Emniyet Müdürlüğü olarak ilimiz genelinde suçun önlenmesi ve faillerinin yakalanmasına yönelik çalışmalarımız kararlılıkla sürdürülecektir.
Kamuoyuna saygıyla duyurulur. 13.11.2022
KOCAELİ EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ