3 Aralık Dünya Engelliler Günü Mesajı

3 Aralık Dünya Engelliler Günü Mesajı

GÜNDEM 2.12.2023 16:23:17 0
3 Aralık Dünya Engelliler Günü Mesajı

Birleşmiş Milletler tarafından Dünya Engelliler Günü olarak kabul edilen 3 Aralık günü, engelli bireylere yönelik toplumsal bilinç ve farkındalığı arttırması açısından anlamlı bir tarihtir.

Engellilik, sadece engellilerin ve ailelerinin maruz kaldığı bir sağlık sorunu olmaktan ziyade sosyal boyutlarıyla her birimizi yakından ilgilendiren, olumsuz etkilerini asgariye indirmek için herkesin katkı ve ortak çabasına ihtiyaç duyulan toplumsal bir husustur. Engelli kişilerin yaşama sevincini yitirmeden mutlu bir yaşam sürmeleri için çaba göstermek, devlet ve toplum olarak en önemli sorumluluklarımızdan biridir.

Engelli vatandaşlarımızın hayatlarını kolaylaştırmak, toplumla bütünleşmelerini sağlamak, geleceğe umutla bakan bireyler olarak onların da toplumsal sorumluluk almalarına öncülük etmek, dayanışma ve yardımlaşma duygularımızın da güçlenmesini sağlayacaktır.

Sosyal Devlet olma anlamında dünyanın en önde gelen ülkelerinden birisi olan Türkiye Cumhuriyeti, engeli olan vatandaşlarımızın hayat şartlarının iyileştirilmesi, sosyal ve ekonomik olarak desteklenmesi konusunda örnek gösterilecek bir konuma ulaşmış; engeli olan vatandaşlarımıza sunulan eğitim, sağlık, kültür ve rehabilitasyon hizmetlerinde büyük ilerlemeler sağlamıştır.

Engelli bireylere yönelik yapılan bu çalışmalar, sadece engelli bireyleri ve ailelerini değil, toplumun her kesiminden bireyleri yakından ilgilendirmektedir. Dolayısıyla toplumdaki her bireyin engellilere yönelik farkındalığını arttırmak büyük önem arz etmektedir.

Önlerine çekilen engeller ortadan kaldırıldıkça spordan eğitime, sanattan siyasete kadar, hemen her alanda önemli başarılara imza atan engelli kardeşlerimizin bu azimleri her türlü takdiri hak etmektedir.

Bu duygu ve düşüncelerle; 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nde, engellilerimizin toplumsal hayata katılım ve başarmak yolunda gösterdikleri gayretlerden büyük mutluluk duyduğumu belirtiyor, sağlıklı ve mutlu bir hayat diliyor, selam ve sevgilerimi sunuyorum. 

                                                                                                                         Seddar YAVUZ

                                                                                                            Kocaeli Valisi            

Haber Editörü

Bölge Haber Editör

admin@bolgehaber.com.tr

İktidara giden yolun ilk işaret fişeğini Gebze’den atıyoruz

Marmara KAISİAD’ta yeni başkan İlhan Şen oldu

6 kişi yakalandı

Dolandırıcılık suçundan aranan şahız yakalandı

Adrenalin ve Taktik Bir Arada: Airsoft Deneyimi Şehir Merkezinde

"Erişilebilir Türkiye" Vizyonu İçin Dev Adım: Bakanlık Ve Beyazay Ankara’da Buluştu

KAISİAD' da Kongre heyecanı

Ünlü İllüzyonist Aref, Gebze'de Sihir Dolu Bir Gece Yaşattı!

Uyuşturucuya darbe üstüne darbe

Çayırovalı yüzücüden 4 madalya birden

Kuzuyayla’ya kapalı yürüyen bant geliyor

Gebze Belediyesi Ampute Futbol Takımı Lige Fırtına Gibi Başladı

KSO Başkanı Zeytinoğlu 2025 yılı üçüncü çeyrek büyüme oranını değerlendirdi

Tır sürücüsünün acı sonu

Kocaeli’de 2,6 milyon TL değerinde kaçakçılık operasyonu

Darıca'da 5 katlı bina, kolonlarında çatlak oluştuğu gerekçesiyle tedbir amacıyla tahliye edildi.

Darıcalı çocuklar Gazze için sahneye çıktı

Başkan Büyükgöz Geçici Kaymakamlık Binasını İnceledi

Yapay zekâ, Kongre Merkezi’nde müzikle coştu

Polisin durdurduğu şüpheli bakın kim çıktı:

İçişleri Bakanımız Sayın Ali Yerlikaya'nın Kocaeli Huzur Ve Güvenlik Toplantısı

Katil annenin ifadesi kan dondurdu!

Kocaeli Savunma Sanayii İl Buluşması

Sinekle mücadele sonbaharda da hız kesmiyor

Öğretmenler Günü Darıca’da Eğlenceyle Birleşti

Gebze bölgesinde kesintisiz ulaşım seferberliği

Öğrenciler "Bir Bot Bir Mont" Kampanyası ile Malatya’ya Ulaştılar

Özel bireyler, elleriyle hasat yapıp çiçek ekti

Gebze’de Zincirleme Kaza: 3 Araç Çarpıştı, Çok Sayıda Yaralı Var

Yapılan yanlışları yapılmayan doğruları konuşan tek program

Yükleniyor