Sağlıklı Spor İçin Sivil Toplumla İşbirliği Çalıştayı Düzenleniyor

Sağlıklı Spor İçin Sivil Toplumla İşbirliği Çalıştayı Düzenleniyor

GÜNDEM 22.10.2021 15:15:31 0
Sağlıklı Spor İçin Sivil Toplumla İşbirliği Çalıştayı Düzenleniyor

SPOR VE SİVİL TOPLUM İŞBİRLİĞİ ÇALIŞTAYDA ELE ALINACAK

Öncü Gençlik ve Spor Kulübü tarafından, Sağlıklı Spor İçin Sivil Toplumla İşbirliği Çalıştayı düzenleniyor. Türkiye genelinde 50 ilden beden eğitimi öğretmenleri ve akademisyenlerin katılımıyla gerçekleştirilecek çalışmada, pandemi sonrası spor ve sporda eğitim konuları ele alınacak.

Sağlıklı Spor İçin Sivil Toplumla İşbirliği Çalıştayı, 23-24 Ekim 2021 tarihinde Kocaeli Luxor Garden Hotel’de gerçekleştirilecek. İçişleri Bakanlığı Sivil Toplumla İlişkiler Genel Müdürlüğü desteğiyle gerçekleştirilecek programda hem spor alanındaki akademisyenler hem de imam hatip okullarında görev yapan beden eğitimi öğretmenleri görüşlerini ve tecrübelerini paylaşacak.

Sporcuların tespiti ve geliştirilmesi ana gündem

Pandemi sonrası spor, sporda eğitim, spor organizasyonlarına katılımın artırılması, spor ve liderlik, spor ve gönüllülük gibi konuların ele alınacağı program, açılış konuşmalarının ardından yuvarlak masa düzeninde gruplar halinde müzakerelerin yapılmasıyla devam edecek. Spor odaklı çalışan sivil toplum kuruluşlarında pandemi sonrası yol haritasını belirlemek amacını da taşıyan programda, sporcuların tespiti, geliştirilmesi ve yönlendirilmesi amacıyla ileriye dönük planlar ele alınacak.

Sporda eğitim ve topluma yansıması

Programda; İstanbul Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Bilge Donuk “Liderlik ve Spor”, İstanbul İl Gençlik ve Spor İl Müdürü Prof. Dr. Burhanettin Hacıcferoğlu “Sporda Eğitim”, İstanbul Gelişim Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Kubilay Çimen “Hareket Eğitiminin Topluma Yansıması”, Kocaeli Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Kürşat Sertbaş ise “Sporda Gönüllülük” üzerine sunumlarını yapacak. Spor yazarı Fatih Doğan da “Spor Medyası” üzerine bir konuşma yapacak.

Sivil toplum ve spor işbirliği

Çalıştayda ele alınan önemli bir konu, sivil toplum ve spor işbirliği konusu olacak. Yazar Halit Bekiroğlu, “Hareket”, Türkiye Gençlik STK’ları Platformu (TGSP) Başkanı Ömer Faruk Terzi “Sivil Toplum Kuruluşlarının Spora Bakış Açıları' üzerine sunumlarını yapacak. Üsküdar İlçe Müftüsü Esat Yapıcı da “Cami ve Spor” üzerine düşüncelerini aktaracak. Sunumların ve yuvarlak masa toplantılarının ardından çalıştay raporunun okunmasıyla program sona erecek.

Haber Editörü

Ramazan arda ayaz

Akamil5141@gmail.com

En faydalı ve besleyici et seçildi! Değeri yeni anlaşıldı: Faydaları saymakla bitmiyor

Bir Nefes de Sen Ol: Minik Savaşçımız Kerem Balık'a Umut Ol!

Aranan şahıs operasyonla yakalandı

İktidara giden yolun ilk işaret fişeğini Gebze’den atıyoruz

Marmara KAISİAD’ta yeni başkan İlhan Şen oldu

6 kişi yakalandı

Dolandırıcılık suçundan aranan şahız yakalandı

Adrenalin ve Taktik Bir Arada: Airsoft Deneyimi Şehir Merkezinde

"Erişilebilir Türkiye" Vizyonu İçin Dev Adım: Bakanlık Ve Beyazay Ankara’da Buluştu

KAISİAD' da Kongre heyecanı

Ünlü İllüzyonist Aref, Gebze'de Sihir Dolu Bir Gece Yaşattı!

Uyuşturucuya darbe üstüne darbe

Çayırovalı yüzücüden 4 madalya birden

Kuzuyayla’ya kapalı yürüyen bant geliyor

Gebze Belediyesi Ampute Futbol Takımı Lige Fırtına Gibi Başladı

KSO Başkanı Zeytinoğlu 2025 yılı üçüncü çeyrek büyüme oranını değerlendirdi

Tır sürücüsünün acı sonu

Kocaeli’de 2,6 milyon TL değerinde kaçakçılık operasyonu

Darıca'da 5 katlı bina, kolonlarında çatlak oluştuğu gerekçesiyle tedbir amacıyla tahliye edildi.

Darıcalı çocuklar Gazze için sahneye çıktı

Başkan Büyükgöz Geçici Kaymakamlık Binasını İnceledi

Yapay zekâ, Kongre Merkezi’nde müzikle coştu

Polisin durdurduğu şüpheli bakın kim çıktı:

İçişleri Bakanımız Sayın Ali Yerlikaya'nın Kocaeli Huzur Ve Güvenlik Toplantısı

Katil annenin ifadesi kan dondurdu!

Kocaeli Savunma Sanayii İl Buluşması

Sinekle mücadele sonbaharda da hız kesmiyor

Öğretmenler Günü Darıca’da Eğlenceyle Birleşti

Gebze bölgesinde kesintisiz ulaşım seferberliği

Öğrenciler "Bir Bot Bir Mont" Kampanyası ile Malatya’ya Ulaştılar

Yükleniyor