Gönülden Gönüle Projesinde Hedef; Kimsesizlerin Kimi Olmaktır

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala
Zekice Değişim

“Gönülden Gönüle” Valimiz Seddar Yavuz’un eşi Selda Yavuz Hanımefendiyle birlikte görev yaptıkları her yerde, vatandaşın gönlünü kazanabilmek ve Devlet ile olan bağını güçlendirmek için, “İnsanı Yaşat ki Devlet Yaşasın” düsturuyla, belirtilen amaç ve hedef doğrultusunda 2004 yılından beri başarıyla uyguladıkları bir projedir.

Gönüllere girmeyi, Devletimizin sıcak ve şefkatli yüzünü yansıtmayı, ihtiyaç ve sorunları çözmeyi, toplumsal değerleri hissettirmeyi amaçlayan projede; şehit yakını, gazi ve gazi ailesi, engelli, hasta, yaşlı, öksüz ve yetim çocuklar ile ekonomik yoksunluk içinde bulunan aileler evlerinde ziyaret edilip, hüzünleri ve acıları paylaşılarak hal ve hatırları sorularak dertleri, sorunları ve talepleri varsa bunlar dinlenerek yerinde görülüp çözülmesi noktasında hassasiyet gösterilmektedir.

Bu ziyaretlerde sadece hal hatır sorarak çıkılmayıp, ailelerin ne eksiği varsa onlar tespit edilip, hayatlarını daha güzel hale getirmek için evlerinde yapılacak tadilattan tutun da, her neye ihtiyaçları varsa bunlar karşılanmaktadır. Böylece toplumun refah seviyesi arttırılmakta, devlet ve halk arasındaki bağ güçlenmekte, sorunların yerinde incelenmesi ile kalıcı çözümler üretilmekte, maddi ve manevi sıkıntılar giderilmekte, çocukların ve ailelerin toplumla olan bağı güçlendirmekle birlikte her zaman Devletin varlığının ve desteğinin var olduğunun bilinci aşılanmakta ve toplumsal değerlerin varlığı hissettirmektedir.

Vali Seddar Yavuz Kocaeli’de göreve başladığı günden bugüne kadar eşi Selda Hanımefendi ile birlikte; 286 şehit ailesi, 583 gazi ve ailesi, 94 öksüz ve yetim, 266 engelli, 123 yaşlı, 591 ekonomik yoksunluk çeken ve farklı sıkıntıları olan 6 aile olmak üzere toplamda 1.949 aileyi evlerinde ziyaret ederek gönül köprüleri kurmuşlardır.

Ayrıca Haziran 2020’den bugüne kadar ilimizde hizmetlerini gerçekleştiren Vali Seddar Yavuz ve eşi Selda Yavuz Hanımefendinin kurucusu oldukları ve Valiliğimiz koordinasyonunda yürütülen Gönülden Gönüle projesi kapsamında Vali Yardımcıları ve Kaymakamlarda hane ziyaretleri yapmaya, gönül köprüleri kurmaya devam etmektedirler.

İl genelinde Devletin şefkatine ihtiyacı olan tek bir aile kalmayıncaya dek gönül kapılarını çalan Vali Seddar Yavuz ve eşi Selda Yavuz, Vali Yardımcıları ve Kaymakamlar ile birlikte; 971 şehit ailesi, 1.960 gazi ve ailesi, 629 öksüz ve yetim, 1071 engelli, 690 yaşlı, 3.075 ekonomik yoksunluk çeken ve farklı sıkıntıları olan 6 aile olmak üzere toplamda 8 bin 402 aileyle hemhal olmuşlardır.

862 eğitim yardımı, 3336 sağlık yardımı, 3543 maddi yardım, 2523 gıda yardımı, 120 iş yardımı, 816 yaşlı ve engelli yardımı ve 205 eşya yardımının yapıldığı ziyaretlerde Vali Seddar Yavuz ve eşi Selda Yavuz, Sosyal Devlet olma anlayışının gereğini yerine getirerek, vatandaşlarımızın Devletle olan bağını güçlendirmeye, kimsesizlerin kimi olmaya devam etmektedirler.

http://www.kocaeli.gov.tr/gonulden-gonule-projesinde-hedef-kimsesizlerin-kimi-olmaktir

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Gönülden Gönüle Projesinde Hedef; Kimsesizlerin Kimi Olmaktır

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

Giriş Yap

Bölge Haber - Yeni Nesil Objektif Haber Platformu ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!