Geri Dönüşüm Proje Yarışmasında GTÜ’lü Akademisyenlere Ödül

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala
Zekice Değişim

Türkiye Alüminyum Sanayiciler Derneği (TALSAD) tarafından düzenlenen “Geri Dönüşümün Parçası Ol” adlı alüminyum atıkların geri dönüştürülmesi projesinde Gebze Teknik Üniversitesi (GTÜ) Malzeme Bilimi ve Mühendisliği bölümünden Öğretim Üyesi Doç. Dr. Neslihan Tamsü Selli ve Arş. Gör. Neslihan Başaran, “Alüminyum Cüruflarının Duvar Karoları Bünyelerinde Kullanımı ve Geri Dönüşümü” başlıklı projeleri ile 3. lük ödülünü almaya hak kazandılar. Projede kullanılan alüminyum atıklar Vig Metal Sanayi Ticaret Anonim Şirketinden temin edildi.   

Alüminyumun ve alüminyum içeren atıkların geri dönüşüm süreçlerinin geliştirilmesini, sürdürülebilirlik ve çevre etkilerine, proseslere ve ekonomiye katkısını konu alan “Geri Dönüşümün Parçası Ol” adlı proje yarışması TALSAD tarafından bu yıl ilk kez düzenlendi. T.C. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, T.C. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ve Çevko Vakfı tarafından desteklenen proje yarışmasına katılan projeler; kamu kurumları, akademisyenler ve alüminyum sektörünün önde gelen yirmi yedi uzmanın katılımı ile oluşan jüri üyeleri tarafından değerlendirildi. Finale kalan son 10 proje, 14 Ekim 2021 tarihinde yapılan sunumlar ile değerlendirilerek kazananlar belirlendi.

Akademisyenlerin, “Alüminyum Cüruflarının Duvar Karoları Bünyelerinde Kullanımı ve Geri Dönüşümü” başlıklı çalışmasının amacı, ekonomik ömrünü doldurmuş ve proseslerden hurdaya çıkmış alüminyum cürufların seramik duvar karoları bünyelerine katkılandırmak olduğu bildirildi. Böylelikle hem atıkların geri dönüşümünü sağlanacak hem de karolar için mukavemet arttırıcı ithal hammaddeler yerine oldukça ucuz bir malzeme kullanarak katma değeri yüksek ürünler üretilecek.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Geri Dönüşüm Proje Yarışmasında GTÜ’lü Akademisyenlere Ödül

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

Giriş Yap

Bölge Haber - Yeni Nesil Objektif Haber Platformu ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!