Gebze’de; Liseliler Gebze’yi Geziyor Kentini Seviyor

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala
Zekice Değişim

Başkan Büyükgöz Projenin Startını Gençlerle Birlikte Verdi

Gebze’de; Liseliler Gebze’yi Geziyor Kentini Seviyor!

Gebze Belediyesi’nin öğrencilere yönelik ücretsiz hizmeti, “Liseliler Gebze’yi Geziyor Kentini Seviyor” projesinin startını, Gebze Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz gençlerle birlikte verdi.

Gebze Belediyesi tarafından öğrencilere yönelik başlatılan “Liseliler Gebze’yi Geziyor Kentini Seviyor” projesinin startını, Gebze Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz gençlerle birlikte verdi. “Liseliler Gebze’yi Geziyor Kentini Seviyor” projesinin ilk katılımcıları olan Ali Nuri Çolakoğlu Lisesi’nin öğrencileriyle birlikte geziye katılan Gebze Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz, Fatih Sultan Mehmet’in vefat ettiği Tarihi Hünkar Çayırı’nda gençlerle tarih ve kültür dolu bir sohbet gerçekleştirdi. Başkan Büyükgöz, “Bu projeyi neden hayata geçirdiniz diye merak ediyorsanız…

YAŞADIĞIMIZ KENTİ İYİ TANIMALIYIZ

Gençler önce yaşadığımız kenti tanımalıyız. Bir iki sene sonra üniversite eğitimi için farklı kentlere gideceksiniz. Yaşadığınız kentin potansiyelini bilmek önemli. Gebze 53 vilayetten büyük bir ilçe potansiyel olarak. Milli gelirin yüzde 13,5 oranı Gebze’de üretiliyor. İhracatın da yüzde 16,5 oranı Gebze’den yapılıyor. 482 bin yerleşik 1 milyon da hareketli nüfusu olan Gebze’miz bilişimde de ön sırada.

GEBZE’NİN TARİHİ VE KÜLTÜREL DEĞERLERİ

Bu ekonomik verilerin yanı sıra Gebze’mizi var eden tarihi-kültürel değerleri de var. Çoban Mustafa Paşa Külliyesi ve Camii, Hünkar Çayırı Fatih’in Otağı, Tarihi Su Sarnıcı, Tarihi Su Dolabı, Eskihisar Kalesi, Habibal Anıtı ve saymakla bitmeyen daha nice tarihi ve kültürel mirasımızı sizlere en iyi şekilde tanıtmak için bu projemizi sizlerin değerli katılımıyla başlatmış bulunuyoruz.

ÜCRETSİZ VE REHBER EŞLİĞİNDE

Seyahatiniz, kentimizi keşfiniz neşeli olsun inşallah” dedi. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Gebze Belediyesi işbirliğinde hayata geçirilen   “Liseliler Gebze’yi Geziyor Kentini Seviyor” Projesi kapsamında katılımcı öğrenciler Gebze’nin tarihi dokusunda yer alan yapıları ve bölgeleri rehber eşliğinde gezerek öğrenecek. Gebze Belediyesi’nin ücretsiz hizmeti, “Liseliler Gebze’yi Geziyor Kentini Seviyor” projesi için bilgi ve iletişim numarası 0 262 642 04 30 olarak belirlendi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Gebze’de; Liseliler Gebze’yi Geziyor Kentini Seviyor

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

Giriş Yap

Bölge Haber - Yeni Nesil Objektif Haber Platformu ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!