Gebze’de İstiklal Marşı’nın Kabulü Programı

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala
Zekice Değişim

Gebze’de İstiklal Marşı’nın Kabulü Programı

İstiklal Marşı’nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Programı, Gebze Kaymakamı Mustafa Güler, Gebze Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz ve ilçe protokolünün katılımıyla GKM’de gerçekleştirildi

İstiklal Marşımızın kabulünün 101. Yıldönümü, Gebze’de düzenlenen törenle kutlandı. Gebze Kültür Merkezi büyük salonda düzenlenen törene Gebze Kaymakamı Mustafa Güler, Gebze Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz ve ilçe protokolü katıldı. İstiklal Marşı’nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma programında öğrencilerin hazırladığı şiir dinletileri salonu dolduran protokolün ve vatandaşların beğenisini aldı. Törende kısa bir selamlama konuşması yapan Gebze Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz, “Bu anlamlı günü bizlerle paylaştığınız ve programımıza iştirak ettiğiniz için hepinize teşekkür ediyorum. Türkçeyi gözünden sakınarak, koruyan canlı tutan bir milletin evlatları olarak bizlere önemli görevler düşüyor.  Bunların başında dilimizi, Türkçemizi bir dil bayrağı gibi nesilden nesile en saf ve en doğru şekilde aktarmak geliyor. İşte bunu başaran İstiklal Şairimiz Mehmet Akif Ersoy gibi önemli değerlere bugün de sahip çıkmamız gerekiyor.

BÜYÜKGÖZ: MİLLİ ŞAİRİMİZİ MİNNETLE YAD EDİYORUM

Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy; şiir sanatındaki gücü, istiklal mücadelesindeki rolü ve abidevi kişiliğinin yanında, Türkçemize yaptığı hizmetlerle de hatırlanması gereken bir şahsiyettir. Mehmet Akif’in İstiklal Marşıyla, şiirleriyle, düşünceleriyle ve Safahat adlı şaheseriyle birlikte yaşatılmasına ve gençlerimize sevdirilmesine büyük önem veriyoruz. İnşallah Mehmet Akif gibi, Türkçe’mizi üstün sanat gücüyle, en güzel şekilde kullanan şair, edebiyat ve fikir adamlarımızı anmaya ve eserlerini tanıtmaya bundan sonra da devam edeceğiz. İstiklal Marşı’nın Kabulünün Yıldönümü vesilesiyle, Milli Şairimizi huzurlarınızda bir kez daha rahmet ve şükranla anıyor hepinizi sevgi ve saygıyla selamlıyorum” dedi. Başkan Büyükgöz’ün ardından bir selamlama konuşması yapan Gebze Kaymakamı Mustafa Güler de İstiklal Marşımızın kabulünün 101. Yıldönümünü kutladı. Programda ayrıca, ilçe genelinde düzenlenen ve günün anlam, öneminin işlendiği yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödülleri de protokol tarafından takdim edildi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Gebze’de İstiklal Marşı’nın Kabulü Programı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

Giriş Yap

Bölge Haber - Yeni Nesil Objektif Haber Platformu ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!