Gebze Organize Sanayi Bölgesi’nde Dere Islahı Yapılıyor

featured
DCIM100MEDIADJI_0043.JPG
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala
Zekice Değişim

GEBZE ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ’NDE DERE ISLAHI YAPILIYOR

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İSU Genel Müdürlüğü, Kocaeli genelinde birçok noktada yüzey sularının aktığı derelerde ıslah çalışmaları yürütüyor. İSU, Gebze Organize Sanayi Bölgesi (GOSB) içerisinden geçen derede ıslah çalışmalarına başladı.

KOCAELİ GENELİNDE ÇALIŞMA
Küresel ısınmanın etkileriyle birlikte oluşan ani ve yoğun yağışlarda baskınların önüne geçebilmek için İSU, Kocaeli genelinde birçok projeyi hayata geçiriyor. İl genelinde gerçekleştirilen altyapı çalışmalarında taşkın riski taşıyan bölgelerde yağmursuyu hatları ve derelerin düzenli akışını sağlamak için dere ıslah çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor. Bu kapsamda Gebze Organize Sanayi Bölgesi (GOSB) mevkiinden geçen dere üzerinde ıslah çalışması yapılıyor.

154 METRE DERE ISLAHI
2021 yılı yatırım programı dâhilinde Çayırova ve Gebze Muhtelif işi kapsamında gerçekleştirilen GOSB dere ıslah çalışmasında kazılar tamamlanarak grobeton imalatları yapıldı. Yapılan çalışmalar kapsamında 70 metrelik betonarme menfez imalatları tamamlandı. Toplamda 154 metre uzunluğunda dere ıslahı yapılacak çalışmalarda ayrıca iş kapsamında 280 metre uzunluğunda yağmursuyu hattı imalatı gerçekleştirilecek.

GEBZE’DE DERE ISLAH ÇALIŞMALARI
Gebze bölgesinde ayrıca hala çalışmaları devam eden Balçık Deresi üzerinde toplam 1500 metre dere ıslahı ve yine Çamaşır Deresi’nde 687 metre uzunluğunda dere ıslah çalışmaları gerçekleştiriliyor. Bölgede yapılan çalışmaların tamamlanması ile birlikte dereler çevre ve insan sağlığına tehdit oluşturmayacak hale getirilmiş olacak.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Gebze Organize Sanayi Bölgesi’nde Dere Islahı Yapılıyor

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

Giriş Yap

Bölge Haber - Yeni Nesil Objektif Haber Platformu ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!