Tahir Büyükakın

Gebze Kitap Fuarı Kapılarını Kitapseverlere Açtı

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala
Zekice Değişim

Gebze Kitap Fuarı Kapılarını Kitapseverlere Açtı

Gebze Belediyesi Kitap Fuarı, ev sahibi Başkan Büyükgöz’ün yanı sıra protokol ve kitapseverlerin geniş katılımıyla 15 Temmuz Milli İrade Kent Meydanı’nda kapılarını açtı. Gebze Kitap Fuarı 24 Nisan’a kadar kitapseverlerle, binlerce kitabı ve yüzlerce yazarı buluşturacak

Gebze Belediyesi tarafından bu sene ilki düzenlenen içerisinde yüzbinlerce kitabın ve 100’den fazla yayınevinin yer aldığı kitap fuarı, kapılarını kitapseverler için açtı. 15 Temmuz Milli İrade Kent Meydanı’nda düzenlenen ve 24 Nisan’a kadar açık kalacak Gebze Kitap Fuarı’na ev sahibi Gebze Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz’ün yanı sıra AK Parti Kocaeli Milletvekili Cemil Yaman, Gebze Kaymakamı Mustafa Güler, KBB Başkan Vekili Yaşar Çakmak, AK Parti İl Başkanı Mehmet Ellibeş, AK Parti Gebze İlçe Başkanı Recep Kaya, MHP Gebze İlçe Başkanı Bülent Özdemir, CHP Gebze İlçe Başkanı Gökhan Orhan, İyi Parti İlçe Başkanı Burak Uluköylü, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, belediye meclis üyeleri, birim müdürleri, ilçe protokolü mensupları ve kitap sever Gebzeliler katıldı.

120 YAZAR VE 19 TANE KONFERANS

100’den fazla yayın evinin yanı sıra 19 ulusal ve 101 yerel yazarın iştirakiyle binlerce kitabı Gebzelilerle buluşturacak Gebze Kitap Fuarı’nın açılış töreninde kısa bir selamlama konuşması yapan ev sahibi Gebze Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz, “Gebze’de bugün ilk defa kitap fuarı açılışı yapıyoruz. 100’den fazla yayınevinin katıldığı yüzbinlerce kitabın yer aldığı bir fuar programı olacak. Aynı zamanda 120 tane her düşünce ve her platformda emek harcayan, kitap yazan, düşüncelerini ifade eden yazarlarımız da katılacaklar. Bu kapsamda 19 tane konferans gerçekleşecek. Bu 120 yazar ve düşünürümüz kitaplarını imzalayacaklar. Ramazan etkinliği içerisinde gerçekleştiriyoruz. Çünkü nihayetinde biz oruç ibadetiyle aynı zamanda ruhumuzu terbiye etmiş olmakla birlikte kitapla da ruhumuzu beslemiş olacağız. 2 güzel faaliyeti, programı bir araya getirmiş oluyoruz.

BÜYÜK BİR EKSİKLİK GİDERİLDİ

Özünde ‘Oku’ emriyle muhatap olan bir millet olarak biz okumanın gereğini, okumanın ne kadar önemli olduğunu bu fuarı düzenleyerek ortaya koymaya çalıştık. Ben tüm Gebzeli hemşerilerimi bu fuarı ziyaret etmelerini, çevre ilçelerden dostlarımızın bu fuarı ziyaret etmelerini, kitapla tekrar buluşarak içlerindeki arayışlarını burada karşılık bularak gerçekleştirmiş olmalarını temenni ediyorum. Herkesin Ramazan ayını tebrik ediyorum. Gebze gibi 485 bin uyuyan nüfusun, 1 milyon hareketli nüfusun hayatını sürdürdüğü bu kentte bu güne kadar kitap fuarının olmayışı büyük bir eksiklikti. Bugün bu eksikliği gidermiş olduk. Bundan sonra da inşallah her yıl düzenli olarak bu faaliyeti gerçekleştirmek nasip olur” şeklinde konuştu.

BAŞKAN BÜYÜKGÖZ’E FUAR TEBRİĞİ

Başkan Büyükgöz’ün ardından selamlama konuşması gerçekleştiren Gebze Kaymakamı Mustafa Güler, KBB Başka Vekili Yaşar Çakmak ve AK Parti Kocaeli Milletvekili Cemil Yaman da, “Açılışını gerçekleştirdiğimiz Gebze Kitap Fuarımız vesilesiyle Gebze Belediye Başkanımız Zinnur Büyükgöz ve ekibine bu güzel hizmeti Gebzeli hemşerilerimizle buluşturduğu için tebrik ediyor, tebriklerimizi iletiyoruz” şeklindeki sözleriyle ev sahibi Başkan Büyükgöz’ü kutladılar. Konuşmaların ardından açılış kurdelesi protokol ve davetliler tarafından kesilen Gebze Kitap Fuarı kapılarını kitap sevdalılarına açtı. Protokol mensupları açılışın ardından fuar alanını gezerek konuk yazar ve yayıncılarla sohbet etti. 24 Nisan’a kadar devam edecek Gebze Kitap Fuarı kapsamında GKM’de 19 konferans ve imza günleri de tertip edilecek.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Gebze Kitap Fuarı Kapılarını Kitapseverlere Açtı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

Giriş Yap

Bölge Haber - Yeni Nesil Objektif Haber Platformu ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!