Fıratlar Ölmez

featured
dav
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala
Zekice Değişim

Gebze Ülkü Ocakları Başkanlığı Cuma akşamı Gebze Kültür Merkezinde Şehit Fırat Yılmaz Çakıroğlu’ nu anma programı düzenledi. Programa Kocaeli Ülkü Ocakları Başkanı Abdulkadir Özdemir, MHP Gebze İlçe Başkanı Bülent Özdemir, MHP İl ve İlçe Yöneticileri, Darıca  Ülkü Ocakları Başkanı Emre Polatel, Gebze Ülkü Ocakları Başkanı Murat Çoban ve Yöneticileri, MHP Gebze Kadın Aile Çocuk ve Engelli Politikaları Komisyon Başkanı Belgüzar Boztaş, MHP Kocaeli Kadın Aile Çocuk ve Engelli Politikaları Komisyon Başkanı Yudum Kaşıkçı, Türkiye Harp Malulu Gaziler, Şehitler, Dul ve Yetimler Derneği Gebze Şube Başkanı Mahmut Kaya, TÜRKAV Başkan Vekili, Sivil Toplum Kuruluşlarının temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşından sonra Kuran-ı Kerim tilavetiyle başlayan programda ilahiler ve marşlar söylendi. Programın açılış konuşmasını Gebze Ülkü Ocakları Başkanı Murat Çoban yaptı. Çoban konuşmasında;


“ 20 Şubat 2015 tarihinde Ege Ünüversiteinde vatan hainlerinin kalleşçe saldırısı neticesinde aramızdan ayrılarak dar-ı bekaya göç etmişti Fırat Yılmaz Çakıroğlu, inanıyor ve iman ediyoruz ki yiğidimizin mekanı cennet, makamı Ali’ dir. İnanıyoruz ki mahşer gününde şehitler haşr olacak, Hz Peygamberin komşusu olacaktır.Ruhi Kılıçkıran ağabeyden Fırat Yılmaz Çakıroğlu’ na kadar olan şehitler kervanımızın son şehididir Fırat, biliyoruz ki son olarak da kalmayacaktır. Ülkücü hareket şehitler hareketidir. Hepimiz bu inançla buradayız ve her birimiz şehit adayıyız.
Varlığımızı Türk varlığına armağan ettiğimiz günden beridir din-ü devlet, mülk-ü millet uğruna şehadet şerbetini kana kana içmeyi şereflerin en büyüğü saydık. Bu gün ocaklarımızda yetişen her genç kardeşim bir Kılıçkıran bir Çakıroğlu’ dur. Hiçbir menfaat ummadan, karşılık beklemeden damarlarındaki asil kanın gereği olarak bu millet için mücadeleyi göze almış yiğitlerdir.

Bu duygu ve düşüncelerle Başta Fırat kardeşimiz olmak üzere Türk Devletinin ve Türk Milletinin huzuru ve bekası uğruna bu güne kadar verdiğimiz tüm şehitlerimizin mekanlarının cennet olmasını Cenab-ı Allah’ dan niyaz ediyor, her birine ayrı ayrı rahmet diliyor ve saygıyla anıyorum. Ne mutlu Türküm diyene. Sözleriyle bitirdi.


 Daha sonra MHP Gebze İlçe Başkanı Bülent Özdemir bir konuşma yaparak;
“ Sayın hazirun sizleri Grup Göktürklerin şu dizeleriyle selamlıyorum
Dostluk birlik onlarda deli yürek onlarda
Gerçek birlik onlarda liselerde bozkurtlar
Okullarda sıralarda genç bozkurtlar ocaklarda
Liselerde liselerde genç bozkurtlar liselerde
Parasızdır cepleri kırılmaz ümitleri
Yeşerir yürekleri liselerde bozkurtlar
Okullarda sıralarda genç bozkurtlar ocaklarda
Liselerde liselerde genç bozkurtlar liselerde
Ne kavgadan kaçarlar ne de namert olurlar
Bayrakları açarlar liselerde bozkurtlar
Okullarda sıralarda genç bozkurtlar ocaklarda
Liselerde liselerde genç bozkurtlar liselerde
Liselerde liselerde genç bozkurtlar heryerde

Bugün bizim gibi Türkiye’ nin bir çok yerind hatta gurbetçi Türklerin yaşadığı ülkelerde dahi Fırat Yılmaz Çakıroğlu’ nun kalleşçe şehit edilmesinin seneyi devriyesini yad etmek için toplandık. Bugün şehidimizi anmanın dışında bir urum kritiği de yapmak gerekiyor.İzmir’ de sadece Fırat’ a değil insanlık bıçaklanmış, insani değerler saldırıya uğramıştır Mısırlı Esma için günlerce ağlayan yine Gazzeli gençlerin avukatlığına soyunanlar o gün şehidimize hangi nazardan baktıkları da hafızalarımızdadır. Şehidimizin yaralanmasından çok uzun bir süre sonra gelen sağlık ekipleri de unutulmadı, sağlıkçıların okula, güvenlik kuvvetleri tarafından sokulmadığı da. Şehidimiz göz göre göre kan kaybından şehadete ulaştı.İşte bu atmosferde tabutlara sığmayan Fırat Yılmaz Çakıroğlu şehit oldu. Zalimlere dur demek, vatanına milletine Türk gençliğine sahip çıkmak için şehit oldu.Şehitlerimiz için yapılan tüm dualar, izzeti dergahında Mekke’ yi Mükerremede, Kabe- Muazzama da, Mescid-i Nebevide yapılan dualar kabul görsün.Sözlerimize bu duygular ile son verirken sizleri Allah’ a emanet ediyorum. Allah yar ve yardımcımız olsun. Ne mutlu Türküm diyene. “ dedi.

MHP Gebze Kadın Aile Çocuk ve Engelli Politikaları Komisyon Başkanı Belgüzar Boztaş konuşmasında;
 Bugün burada vatan hainlerine, bölücülere, boyun eğmeyen Şehit Fırat Yılmaz Çakıroğlu’ nu ve Gizem Kılıç’ı hasret ve gururla bir kez daha yad etmek için toplanmış bulunmaktayız. Bizler son nefesimizi verene kadar, bu kutu yolda daima Şehitlerimiz Şahitlerimizdir diyerek en ileriye doğru gideceğiz. Şehidimiz Fırat Yılmaz Çakıroğlu’ nun da söylediği gibi Bu mücadeleyi 30 kişi kalsak da 20 kişi kalsak ta Vatan Hainlerine karşı sürdüreceğiz. Mücadelemizden asla yılmayacağız . Şehidimiz Fırat Yılmaz Çakıroğlu’nun çok kıymetli annesi Özlem Annemize, kardeşimiz Gamze Kılıç’ ın çok kıymetli annesi Aysel Annemize buradan selamlarımı iletiyorum. Vatanamıza ve milletimize böylesi kıymetli evloatlar yetiştirdikleri için ellerinden öpüyorum. Varlığımız Türk Varlığına armağan olsun, varlığımız gidişine bin Fırat olsun “ dedi.

MHP Kocaeli Kadın Aile Çocuk ve Engelli Politikaları Komisyon Başkanı Yudum Kaşıkçı ise konuşmasında;
“Ülkücü hareketi diğer siyasi yapılardan ayıran en önemli özelliği bağrından şehitler çıkaran bir hareket olmasıdır. 5000 şehit vermiş bu duvanın bir mensubu olmakta bizler için büyük bir şereftir. Son şehidimiz Fırat Yılmaz Çakıroğlu ünüversitelerde öbeklenen pkk lılara karşı verdiği mücadele nedeni ile şehit edilmiştir. Fırat Yılmaz Çakıroğlu vatan hainlerinin elini kolunu sallayarak aramızda gezmelerie izin vermediği için şehit oldu. Tarih okurken Tarih yazan şehidimizin ne adını, nede vermiş olduğu mücadeleyi unutmayacağız. Ruhun şad mekanın cennet olsun şehidim.

Son olarak konuşma yapan Kocaeli Ülkü Ocakları Başkanı Abdulkadir Özdemir;
Cennette en yüksek 3 makam vardır bunlardan ilki Peygamberler makamı, ikincisi Sıddıklar makamı, üçüncüsü ise Şehitler makamıdır. Önce kendim için, sonra evlatlarım için en son olarak da hepimiz için Yüce Allah’ dan şehit olmayı nasip etmesini diliyorum. Fırat Yılmaz Çakıroğlu okumak amacıyla gidiyor okula. Ama gittiğinde her tarafta pkk bayrakları, apo posterlerli, vs görüyor ve çok rahatsız oluyor. O dönemin Ocak başkanı, okul başkanı ile görüşüyor ve rahatsızlığını dile getiriyor. Ve inançlı bir Müslüman olan Fırat kardeşimiz vatan sevdasından dolayı mücadelesini başlatıyor.Hayatta her şeyin taklidi olur ama cesaretin olmaz. Bizim davamız Allah’ ın davasıdır, bizim davamız bir eli güneşi bir elime ayıda verseniz vallahi bu davadan vazgeçmem diye Peygamber Efendimizin davasıdır , bizim davamız iftar sofrasında  iftarı beklerken şehit edilen Ruhi Kılıçdar’ ın davasıdır, bizim davamız Mustafa’ lar ölür Allah’ ın davası ölmez diyen Mustafa Pehlivan’ ın davasıdır, bizim davamız ben Türkeş kaçtı dedirtmem diyen Alparslan Türkeş’ in davasıdır, bizim davamız önce Devletim ve Milletim, sonra partim ve ben diyen Doktor Devlet Bahçeli’ nin davasıdır, bizim davamız 30 kişide kalsak, 20 kişide kalsal mücadelemiz sürecek diyen Fırat Yılmaz Çakıroğlu’ nun davasıdır. Bu programa katılan anneler babalar hepiniz birer şehit adayu yetiştiriyorsunuz Allah sizlerden razı olsun. Burada Şehit Aileleri Dernek Başkanımız var ellerinden öpüyorum bizler sizin evladınızız, emrindeyiz. Allah sadece ülkücü şehitlerimizin değil Vatan,  devlet,  millet uğruna ebediyete intikal etmiş  tüm şehitlerimizin ruhları şad mekanı cennet olsun. Varlığım Türk varlığına armağan olsun. Ne mutlu Türküm Diyene. “ dedi.

Program Fırat Yılmaz Çakıroğlu belgeseli ile sona erdi.

                                                                                                            Zeki Şahin

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Fıratlar Ölmez

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

Giriş Yap

Bölge Haber - Yeni Nesil Objektif Haber Platformu ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!