“Eray Şamdan’ı yürekten kutluyorum”

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala
Zekice Değişim

CHP Parti Meclisi Üyesi ve Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan, Kocaeli’deki çalışmaları kapsamında CHP Gebze İlçe Başkanı Gökhan Orhan ve il yöneticileri ile birlikte Gebze İlçe Başkanlığında partililerle bir araya geldi.

Orman yangınlarının yaklaşık iki haftadır devam ettiğine dikkat çeken Tarhan, “Orman yangınları gösterdi ki bu ülkede yönetim yok. Orman Bakanı, yangınlara uzaktan baktı. Uzun süre bir inisiyatif alamadı. Yangınlar büyüyüp yerleşim yerlerine ulaşıncaya kadar durumun ciddiyetini bile anlamadı. Hatta yerleşim yerleri tehlikede değil dedi yangın yerleşim yerlerine erişti. Termik santral güvende dedi 4 saat sonra yangın santrale ulaştı. Bu kadar plansız, öngörüsüz bir Bakan olur mu? Millet hesap sormaya başladığında da sorumluluktan kaçmanın yollarını aradı.” dedi.

“Aynı anda farklı yerlerde çıkan orman yangınlarına müdahale edecek uçak bulamayanlar, envanterimizde uçak yok diyenler, bugün Yunanistan’a iki yangın söndürme uçağı göndermekle övünmeye başladı. Resmen akıl tutulması yaşıyorlar. Kendi ormanlarımız yanarken bize yardım etme teklifini yapan ülkeleri işte bu zihniyetle reddettiler. Onlara göre birilerine yardım etmek lütuf ve övünülecek bir şey, yardım almak ise zayıflık belirtisi. Ben güçlü Türkiye’yim demekle güçlü olunmuyor. Gerçekten güçlü olan devlet yangınların başlamasını beklemeyen devlettir. Bilim adamlarının görüşlerini alan, yangın çıkmasın diye tedbirleri planlayan, yangın çıktığında da acil müdahale gücüyle yangınları yayılmadan söndürebilen devlettir.” diyen Tarhan, “İnsanımız günlerce yangına damacana ile su taşırken, havadan uçak müdahalesi için yalvardı. Ormanlarını korumaya çalışan halk yangın nöbetindeyken, Akbelen Ormanı’nda kurulmak istenen linyit maden ocağına karşı nöbet tutan halka jandarma dün akşam müdahale etti. Hiç ders almıyorlar. Ormanlar yanarken bakanlar ormanlarına sahip çıkmaya çalışan bu halktan da hiç utanmıyorlar. O ormanda bir sürü canlı var. Canlılar yanıyor çıkıp para vereceğiz, inşaat yapacağız diyorlar. Akıllarını parayla bozmuşlar. dedi.

“Çift maaş sefası AKP’nin sonunu getirdi”

“Ülkede yoksulluk, işsizlik, açlık sorunu yaşanırken, bürokratların aldığı çifter çifter maaşlar, huzur hakları AKP iktidarının sonunu getirdi. Yapılan anketler gösteriyor ki Millet ittifakı iktidara yürüyor.” diyen Tarhan, bugün açıklanan işsizlik rakamlarını da eleştirdi.  Tarhan, “Değerli hemşehrilerim ekonominin durumu ortada. TÜİK işsizlik verilerini açıkladı. İş arama umudunu kaybedenleri saymayınca işsizlik oranı yüzde 10,6 olmuş. Peki ya gelecekten umudunu kesip iş aramayanlar? Onları da açıklasınlar. Takke düşsün kel görünsün. Gerçek verileri paylaşamayınca verileri elde etme yol yöntemlerini değiştirmek AKP usulü istatistik tutma yöntemidir. Ama artık kimse bu verilere inanmıyor. Ülkemizin en köklü kurumlarından TÜİK’in de saygınlığını yok ettiler. İşsizlik, yoksulluk..  Vatandaşımız geçim sıkıntısı yaşıyor. Emekliler ay sonunu getiremiyorlar. Asgari ücret açlık sınırının altında. Asgari ücretli 330 dolar maaş alıyor nasıl geçinecek? Yoksulluk, adaletsizlik almış başını gidiyor. Bu sistem artık işlemiyor. Sadece sandığı istiyoruz ” dedi.

 “Gebze il olmalı”

“Kocaeli sanayisinin kalbinin attığı Gebze’ye hak ettiği yatırımlar yapılmıyor.” diyen Tarhan, “Gebze bölgesinde 10 organize sanayi bölgesi var. Gıdadan, tekstil, plastik, elektrik-elektronik, makine, kimya, otomotiv, petrokimya, metal, madeni eşya, cam, sağlık ve bilişim sektörlerine kadar geniş bir yelpazede yapılan Gebze sanayisi sadece şehre değil ülke ekonomisine de önemli katkılar sunuyor. Gebze Teknik Üniversitemiz, Türkiye Bilimler Akademisinin (TÜBA) raporunda, Türkiye’nin “en araştırmacı” devlet üniversitesi olarak yer alıyor. Ama bakıyoruz Gebze okyanuslarda yüzüyor da derelerde boğuluyor. Çok ciddi bir trafik sorunu var. Altyapı ile ilgili problemler her gün bölge halkının çözülemeyen sorunlarının başında geliyor. Burada yoğun bir sanayi üretimi var ama liman ile organize sanayi arasında ulaşım sorunu yaşanıyor.” diyerek ilçenin bir türlü çözülemeyen sorunlarına dikkat çekti.

“Gebzelilerin Gebze’de yaşaması için sorunların çözülmesi gerekiyor.”

Gebze’nin ulaşım sorunlarının yanı sıra en temel sorunlarından birinin alt yapı olduğuna dikkat çeken Tarhan, ilçenin sosyal, kültürel ve tarihi olarak da gereken değeri görmediğini dile getirdi. Tarhan, “Gebzeliler Gebze’de yaşamak istemiyor. Ulaşım sorunlarının yanı sıra, hava kirliliğinin yoğun olarak yaşanması, çarpık kentleşme, internet ve iletişim alt yapısının yetersizliği, elektrik kesintileri yaşamı zorlaştırırken, sosyal alanların azlığı, kültür yatırımlarının yapılmamış olması da Gebzelilerin Gebze’den kaçmasına neden oluyor.” dedi. Tarhan bu sorunların çözümü için Gebze’ye yatırımların artırılmasının önemine de değindi. “Gebze Teknik Üniversitesinde okuyan öğrencilerimiz ve eğitim kadrosunun büyük bir bölümü de Gebze’de yaşamıyor. Bunun sebebini iyi analiz etmek gerek ki çözüm bulunsun. Gebzelilerin Gebze’de yaşaması için mutlaka Gebze’nin yatırım alması ve sosyal alanların faaliyete geçirilmesi gerekiyor.” diyerek sözlerine devam eden Tarhan, her sorunun çözümü için atılacak adımların bir yol haritası ile belirlenmesi gerektiğini vurguladı.

“Gebze’nin sorunlarını TBMM gündemine taşıyoruz”

Gebze’nin sorunlarını TBMM gündemine her fırsatta taşıdığını belirten Tarhan,

–          “Gebze Muallimköy Bilişim Vadisi kamulaştırma alanında parsel maliklerinin yaşadığı sorunları,

–          Gebze’deki imar sorunlarını,

–          Gebze Askeri Kışlası alanının ne amaçla kullanıldığını ve

–          Ne zaman biteceği belli olmayan Gebze-Darıca metro hattının akıbetini

soru önergeleriyle meclis gündemine taşıdık. Ülke ekonomisine büyük katkısı bulunan Gebze’nin il olması gerektiğini birçok kez mecliste dile getirdik ve Kanun teklifi verdik. Ama ne yazık ki iktidar partisi bu sorunları görmezden geliyor. Sorularımız cevaplandırılmıyor. Kanun tekliflerimiz ise görüşülmek için sırasını bekliyor. İktidar Gebzelinin sesini duymuyor.” dedi.

“Eray Şamdan’ı yürekten kutluyorum”

Tarhan Tokyo’da sona eren Olimpiyat Oyunlarını da değerlendirdi. Sporcularımızın kazandıkları başarılarla ülkemize gurur kaynağı olduğunu vurgulayan Tarhan, “Karatede gümüş madalya kazanan Gebzeli sporcu Eray Şamdan’ı da yürekten kutluyorum. İlimizin ve ilçemizin gururu oldu” diyerek Eray Şamdan’ın gelecek günlerde yeni başarılara imza atacağına inandığını söyledi.

Tarhan, Gebze ziyaretinde partililer, halk, sivil toplum kuruluşları ve esnaf ile bir araya geliyor.

 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
“Eray Şamdan’ı yürekten kutluyorum”

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

Giriş Yap

Bölge Haber - Yeni Nesil Objektif Haber Platformu ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!