Dünya Tiyatrolar Günü Mesajı

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala
Zekice Değişim

İnsanlığa dair her duyguyu içinde barındıran sanat dallarından biri olan tiyatro; sevgiyi, saygıyı, hoşgörüyü ve barış içinde bir arada yaşamayı temel alan insan kalbine hitap eden güçlü bir anlatım aracıdır. 

Her dönemde ve her toplumda çeşitli şekillerde var olan tiyatro; iyi ve kötü tüm yanlarıyla insanı yine insana anlatmak suretiyle, insan yaşamına güç ve donanım, toplumsal gelişim sürecine ise hız kazandırmaktadır.

Aziz Türk Milletinin kültüründe tiyatronun köklü bir geçmişi vardır. Çeşitli medeniyetlere ev sahipliği yapan Anadolu’da, hikâye ve masal anlatıcılığından orta oyunlarına kadar çeşitli formlarda tiyatro kültürü, zenginliklerimizi yaşatmıştır. Bugün de yine tiyatroya gönül vermiş sanatçılarımız tarafından köklü geçmişimiz, edebi zenginliğimiz ve kültürümüz sahnelerimizde yaşatılmaktadır.

İnsanı insana anlatan, duyguları, düşünceleri, olayları izleme fırsatı sağlayan tiyatro; insanları birleştiren ve ortak bir paydada buluşturan bir sanattır. Bu sanat; toplumun gelişmesi, değerlerin taşınması, kültür ve tarihin yaşaması için önemli bir rol oynamaktadır.

Bu duygu ve düşüncelerle, tüm tiyatro sanatçılarımızın ve tiyatroya gönül veren vatandaşlarımızın 27 Mart Dünya Tiyatrolar Günü’nü kutluyorum.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Dünya Tiyatrolar Günü Mesajı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

Giriş Yap

Bölge Haber - Yeni Nesil Objektif Haber Platformu ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!