Tahir Büyükakın

Dilovası’nda sağlıklı altyapı çalışmaları sürüyor

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala
Zekice Değişim

Dilovası’na bağlı 6 mahalleyi sağlıklı altyapıya kavuşturacak içmesuyu, kanalizasyon ve yağmursuyu hattı çalışmaları devam ediyor. Toplam 12.5 km uzunluğunda altyapı hattının yapılacağı proje, 16,5 milyon liraya mal olacak.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İSU Genel Müdürlüğü, 2021 yılı yatırım programın kapsamında Kocaeli genelinde yapılacak projelerin ihalelerini bir bir gerçekleştiriyor. Dilovası ilçesine bağlı Tavşancıl, Demirciler, Mimar Sinan, Orhangazi, Turgut Özal ve Kayapınar Mahallelerinde yaşanan altyapı problemlerini gidermek için “Dilovası İlçesi 2021 Yılı Muhtelif İçme suyu, Kanalizasyon ve Yağmur suyu İnşaatı” projesi hazırlandı. İhale sürecinin tamamlanmasının ardından altyapı hattı inşa çalışmaları Kayapınar ile Tavşancıl Mahallelerinde başlandı.

1 KM HAT TAMAMLANDI

Kayalık olan zemin nedeniyle kırıcı makinelerle yapılan çalışmalar, Kayapınar Mahallesi Bağdat Caddesi’nde yağmur suyu ve kanalizasyon, Tavşancıl Mahallesi’nde kanalizasyon hattı ve Elmacık Dereyolu Sokak’ta kanalizasyon hattı imalatları yapılıyor. Yapılan çalışmalar kapsamında şimdiye kadar yaklaşık 1 km uzunluğunda yağmur suyu ve kanalizasyon hattı imalatı yapıldı.

TOPLAM 12.5 KM HAT YAPILACAK

Bölgede yaşayan vatandaşların sağlıklı altyapıya kavuşturacak proje kapsamında 6 mahallede 2 bin 300 metre uzunluğunda içme suyu hattı, 4 bin 100 metre uzunluğunda kanalizasyon hattı ve 6 bin 100 metre uzunluğunda yağmur suyu hattı olmak üzere toplam 12.5 km uzunluğunda altyapı hattı imalatı gerçekleştirilecek.

16,5 MİLYON LİRA MALİYET

2022 yılı Mayıs ayında tamamlanması hedeflenen proje kapsamındaki içme suyu hatlarında kullanılacak düktil font borular, İSU Genel Müdürlüğü tarafından karşılanacak. Ayrıca, yapılan altyapı çalışmaları nedeniyle bozulan yolların asfalt, asfalt yama ve bordür gibi üstyapı çalışmaları da Kurum tarafından gerçekleştirilecek. Yapılacak altyapı ve üstyapı çalışmaları ile boru imalatı ile birlikte projenin maliyeti 16,5 milyon lira olacak.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Dilovası’nda sağlıklı altyapı çalışmaları sürüyor

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

Giriş Yap

Bölge Haber - Yeni Nesil Objektif Haber Platformu ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!