Tahir Büyükakın

Dilovası tek yürek!

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala
Zekice Değişim

Son günlerde Dilovası gündemini meşgul eden gereksiz tartışmaya nokta konulmasını isteyen yöre dernekleri ortak bir açıklama yaptı.  

Yaptıkları ortak basın açıklaması ile Başkan Hamza Şayir’in beklendiği üzere, maksadı çarptırılan  kelimelerle ilgili özür beyanı yayınlayarak, üzerine düşeni yaptığını ifade eden yöre dernekleri, kendilerinin bu konuda taraf olmadıkları gibi, hiçbir siyasi oluşumun arka bahçesi de olmayacaklarını beyan ettiler. Dilovası’nın isminin kirletilmemesi için, taraflardan anlayış beklediklerini belirten dernekler, bir an önce  tartışmanın son bulmasını istediler. 

Yöre Dernekleri ve yaptıkları ortak açıklama şu şekilde: 

07.12.2021 Salı Günü, Dilovası Kültür merkezi Konferans ve Toplantı salonunda gerçekleşen Meclis toplantısında, Dilovası Belediye Başkanı Sn. Hamza ŞAYİR ve SP Meclis Üyesi Sn. Turan TEKGÜL arasında geçen diyalog Dilovası ve ülke gündemine taşınmıştır.   

Siyaseten dahi olsa kullanılmaması gereken bir sözün Meclis Toplantısında söylenmiş olduğu, yayınlanan videolardan görülmüştür.   

Meclis toplantısında kullanılan kelimenin yurt dışına çalışmak için giden vatandaşlarımızı, ailelerini ve Dilovalıları incittiği aşikardır.  Dilovası Belediye Başkanı Sn. Hamza ŞAYİR, sarf etiği kelime nedeniyle  gereğini yapmış ve biz derneklerin de beklentisi olan özrü sosyal medya aracılığı ile tüm kamuoyundan iletmiştir. 

 Bahsi geçen konunun tarafları elbette siyaset ve siyasetçilerdir. Belediye Başkanları ve Meclis üyelerinin siyasetçi kimlikleri olduğu hepimizin malumudur.  Meclis birleşimleri ve toplantıları da siyasi toplantılardır.  

BİZ YÖRE DERNEKLERİ, BU TARTIŞMANIN İÇİNDE YER ALMAYACAĞIZ

Dernekleri ve STK’ları bu tartışmanın bir tarafı olmaya davet etmek doğru değildir. Tartışma mecrasında yani siyaset alanında yapılmalıdır. Dernekler, siyasilerin ve siyasetin arka bahçesi değildir.  

Bu konuda, Derneklerin yıpratılması kimseye yarar sağlamaz.  Dilovası isminin kirletilmesi ve kötü anılması hepimizin sorumluluğundadır.  

Lütfen yazdıklarımıza ve yansıttıklarımıza Dilovası adına dikkat edelim. Bu bağlamda, sosyal medyaya yansıyan olumsuz yazılar vatandaşlarımızı ve Dernek yönetimlerini üzmektedir.  

Tüm Siyasi parti temsilcilerimiz ve tartışmaya taraf olmuş kişilerden beklentimiz, tartışmanın sonlandırılması, vatandaşlarımızın incitilmemesi ve Dilovası adının daha fazla kirletilmemesidir. 

Kamuoyuna Saygılarımızla 

AÇIKLAMAYA KATILAN DİLOVASI YÖRE DERNEKLERİ 

  1.   AĞRILILAR DERNEĞİ 
  2.   ARDAHANLILAR DERNEĞİ 
  3.   AĞRI ELEŞKİRTLİLER DERNEĞİ 
  4.   AĞRI TAŞLIÇAYLILAR DERNEĞİ 
  5.   AĞRI YORGUN SÖĞÜT KÖYÜ DERNEĞİ 
  6.   BİNGÖLLÜLER DERNEĞİ 
  7.   BİTLİSLİLER DERNEĞİ 
  8.   ERZURUMLULAR DERNEĞİ 
  9.   ERZURUM HORASANLILAR DERNEĞİ 
  10.   GÜMÜŞHANELİLER DERNEĞİ 
  11.   GÜMÜŞHANE KÜRTÜNLÜLER DERNEĞİ 
  12.   GÜMÜŞHANE SARIŞEYHLİLER DERNEĞİ 
  13.   GİRESUNLULAR DERNEĞİ 
  14.   KARS ARDAHAN IĞDIR DERNEĞİ 
  15.   MUŞLULAR DERNEĞİ 
  16.   ORDULULAR DERNEĞİ 
  17.   SAKARYALILAR DERNEĞİ 
  18.   TÜM KARADENİZLİLER DERNEĞİ 
  19.   VANLILAR DERNEĞİ 
  20.   VAN BAHÇESARAYLILAR DERNEĞİ 

     

Dilovası Dernekler Federasyonu Başkanı  

Ercan Güneş 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Dilovası tek yürek!

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

Giriş Yap

Bölge Haber - Yeni Nesil Objektif Haber Platformu ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!