Tahir Büyükakın

Dilovası Belediyesi Şubat ayı meclis toplantısı gerçekleşti

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala
Zekice Değişim

Dilovası Belediyesi Şubat ayı olağan meclis toplantısı Dilovası Belediyesi Kültür Merkezi’nde meclis üyelerinin tam katılımı ile gerçekleşti.

 Belediye Başkanı Hamza Şayir başkanlığında gerçekleşen toplantı da gündem maddeleri öncesi bir konuşma yapan Başkan Şayir;  “Öncelikle ilçemizde yaşayan değerli insan 22. Dönem CHP Kocaeli Milletvekili ve Tavşancıl kurucu belediye başkanı Salih Gün’ün vefatı hepimizi derinden üzdü. Önemli bir değer olan Gün’ün vefatı ailesi kadar bizleri de derinden üzdü. Merhuma Allah’tan rahmet ailesi ve sevenlerine başsağlığı diliyorum” diyerek sözlerine başladı.

BAŞKAN ŞAYİR’DEN KAR EKİBİNE TEŞEKKÜR

Başkan Hamza Şayir sözlerine şöyle devam etti: ‘Geçtiğimiz haftalarda bölgemizde olduğu gibi ilçemizde de yağan kar nedeniyle yoğun bir mesai yaşadık. İlçemizde ki tüm ulaşımın açık kalabilmesi için arkadaşlarımız, 24 saat görev başında çalıştılar. Allah’a şükür hiçbir sıkıntı yaşamadık. Özellikle, bu kar yağışında dışarıda yoğun ve özverili bir şekilde çalışan tüm mesai arkadaşlarıma, mahalle muhtarlarımıza teşekkür ediyorum.   

ÇALIŞMA ARKADAŞLARIMIZI SEVİNDİRDİK

Diliskelesi Mahallemiz’de yaklaşık 40 bin metrekarelik alan üzerinde 112 vatandaşımızın yaşadığı tapu sorununun çözümü için geçtiğimiz hafta Ankara’da bir takım görüşmeler yaptık. Bu alanların hazineden belediyemize, ardından da vatandaşımıza tahsisi noktasında çalışmamız başladı. İnşallah, 112 vatandaşımızın sorununu en kısa sürede çözeceğiz.

Hastane bağlantı yolumuzla ilgili çalışmamız başladı. Yıllardır bir hayal olan hastane bağlantı yolumuz inşallah 2023 yılında tamamlanmış olacak ve ilçemizde ki büyük bir ulaşım sorununu çözülecek.

Dilovası Devlet Hastanemizin değişen statüsü ile 50 yataklı hastaneye dönüşmesi için de çalışmalar başladı. Çevre ve Şehircilik Bakanlığımız’dan hibe minibüs sözü aldık. İnşallah yakın zamanda minibüsümüzü ilçemize getirmiş olacağız. Geçtiğimiz ay çalışma arkadaşlarımızın yüzünü güldürmeye çalıştık. Yaptığımız sözleşme ile elimizden gelenin en iyisini vermeye çalışarak mesai arkadaşlarımızın zam oranını belirledik. Gönül isterdi ki, daha yüksek oranda zam verebilseydik. Onların daha iyi oranlara layık olduğunu düşünüyorum, ancak şuan ki koşullar içerisinde olabilecek en iyi zam oranı ile sözleşmemizi mutlu bir şekilde noktaladık” dedi.

GÜNDEM MADDELERİ GÖRÜŞÜLDÜ

 Başkan Şayir’in konuşmasının ardından gündem maddelerine geçildi.

12 gündem maddesinin yer aldığı mecliste, gündemde yer alan Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü’nün bütçesinin yeni kurulan Sıfır Atık Müdürlüğü’ne aktarılması ve Sıfır Atık Müdürlüğü görev ve çalışma yönetmeliğinin güncellenmesi maddeleri oy birliği ile kabul edildi.

Ayrıca gündemde yer alan Tavşancıl’da ki tarihi yapıların yeniden hayata kazandırılması için başlatılan çalışmalar kapsamında Kocaeli Valisi Seddar Yavuz’un talimatı ile Tavşancıl 567 ada 3 nolu parsel, 578 ada 46-47-50-55-56-64-65 ve 66 nolu parsellerin kamulaştırma talebi oy birliği ile kabul edildi.

Gündemde yer alan kamulaştırma talepleri meclis üyelerinin oy birliği ile komisyonlara sevk edilirken, Diliskelesi Emre Toprak Halı Saha Tesisleri’nin bakımlarını ve işletmeciliğini yapmak üzere Diliskelesi Spor Kulübü’ne kiraya verilmesi oy çokluğu ile kabul edildi.

Gündemde yer alan bir diğer madde de ise belediyenin acil ödemelerinde kullanılmak üzere iç borçlanma yetkisinin verilmesi oy çokluğu ile kabul edildi.

Gündemde yer alan son maddede ise yol süpürme aracının alınması da oy birliği ile kabul edildi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Dilovası Belediyesi Şubat ayı meclis toplantısı gerçekleşti

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

Giriş Yap

Bölge Haber - Yeni Nesil Objektif Haber Platformu ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!