Dilovası Belediyesi Mart ayı meclis toplantısı gerçekleşti

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala
Zekice Değişim

Dilovası Belediyesi Mart ayı Olağan Meclis Toplantısı Dilovası Belediye Başkanı Hamza Şayir’in başkanlığında gerçekleşti.

Dilovası Belediyesi Kültür Merkezi’nde gerçekleşen meclis toplantısı, açılış ve yoklamanın ardından Dilovası Belediye Başkanı Hamza Şayir, gündeme dair konuşması ile başladı.

Başkan Şayir yaptığı konuşmasında “Her geçen ay yaptığımız çalışmaların müjdelerini vermeye devam ediyoruz. Geldiğimiz günden beri eğitime en üst seviyede destek olmaya devam ediyor. Çocuklarımızın geleceğe ayak uydurması ve kentimizin, ülkemizin geleceği için eğitimin önemini hepimiz biliyoruz. Bizde eğitimde öncü ilçe olmak adına Kocaeli ve Gebze Teknik Üniversitesi’yle görüşmeler yapıyoruz. İlçemizde üniversitelerimizle bağlantılı yüksek okul yapılması için görüşmelerimiz devam ediyor.

KARAYOLLARI TESİSİ SOSYAL TESİS OLACAK

Diliskelesi Mahallemizde Karayolları tarafından geçtiğimiz yıllarda yapımı biten ve atıl bir şekilde duran sosyal tesisin ilçemize kazandırılması için görüşmeler yaptık. Yaptığımız görüşmeler sonrası ilaveler yapılarak Dilovası halkının hizmetine açılması konusunda fikir birliğine vardık. İnşallah ilerleyen süreçte kahvaltıdan tutunda bir çok alanda halkımıza hizmet vermek üzere açılacaktır.

KÖSELER KÖYÜNE SAĞLIK OCAĞI

Bir diğer konumuz; Köseler Köyümüz’de ihtiyaç olan Sağlık Ocağı konusunda Valimiz ile de istişare ederek açılması noktasında çalışmaları başlattık. Eski sağlık ocağı bulunan yerin tadilatlarını yaparak yeni bir şekilde halkımıza hizmet vermesi için çalışma başlattık. İnşallah tadilatlarının ardından doktor atamaları da yapılacak ve halkımız sağlık hizmetlerinden yararlanacak.

2023’TE İLK GEÇİŞİMİZİ YAPACAĞIZ

Hastanemizin bağlantı yolu çalışması hızlı bir şekilde ilerliyor. İnşallah 2023 yılında ilk geçişimizi yapacağız. Büyükşehir Belediye Başkanımız Doç.Dr. Tahir Büyükakın’a desteklerinden dolayı teşekkür ediyorum.

Hastanemizde statü değişikliği yapıldı. Doktorlarımız geldi. Sağlık çalışanlarımıza başarılar diliyorum. Kocaeli Büyükşehir Belediyemiz’in de desteği ile ilçemizde çalışmaları başlatılan Adnan Kahveci parkı, Diliskelesi Seyir Terası, Cumhuriyet Mahallemiz’de ki İbni Sina ve Eynerce Parkları’nda çalışmalar devam ediyor. Çevre ve Şehircilik Bakanlığımızdan hibe olarak aldığımız minibüsümüz de belediyemiz araç filosuna eklendi.

1200 HANEMİZE MÜJDE VERECEĞİZ

Ayrıca Diliskelesi Mahallemiz’deki 1200 vatandaşımıza da güzel bir haber vermek istiyorum. Mahallemizde kadastro çalışmaları devam ediyor. Hazine arazileri üzerinde bulunan 1200 hanemizin belediyeye tahsisi için çalışma başlattık. Çevre ve Şehircilik Bakanlığımız ile birlikte yaptığımız çalışmanın müjdesini önümüzdeki ay inşallah vereceğiz” dedi.

Başkan Şayir’in gündeme dair konuşmasının ardından gündemde yer alan 8 madde mecliste görüşüldü. Gündemde yer alan maddeler  oy birliği kabul edildi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Dilovası Belediyesi Mart ayı meclis toplantısı gerçekleşti

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

Giriş Yap

Bölge Haber - Yeni Nesil Objektif Haber Platformu ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!