Tahir Büyükakın

Darıca’da gençlere yeni yaşam alanı

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala
Zekice Değişim

Büyükşehir tarafından 10 yıllığına kiralanan BİK binası ‘Darıca Gençlik Merkezi’ adı altında yeni bir kimlik kazanacak

Darıca’da gençlere yeni yaşam alanı

Kocaeli’nde eğitim ve spor kalitesinin yükseltilmesi amacıyla kent genelinde pek çok spor tesisleri inşa eden, ‘Potasız Okul Kalmasın’ projesi kapsamında okullara basketbol ve voleybol sahası kazandıran, farklı aktivitelerle de gençlerin sporla buluşmasını sağlayan Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, eğitim ve gençliğe yönelik çalışmalarına bir yenisini daha ekliyor. Bu bağlamda Basın İlan Kurumu’na (BİK) ait Darıca Bayramoğlu’nda bulunan binayı 10 yıllığına kiralayan Büyükşehir, buraya  ‘Darıca Gençlik Merkezi’ adı altında yeni bir kimlik kazandıracak. Büyükşehir ekipleri, geçtiğimiz günlerde tadilat ihalesi yapılan yerle ilgili mekanik ve tesisat işleri yaptı. Bu kapsamda havuz pompaları, asansörler, hidrofor sistemleri gibi mekanik işlerde ilerleme kat edildi. Ekipler, yapının tüm elektrik işlerini de elden geçirdi.

ANTİK KÖFTE GELİYOR

Büyükşehir, Darıca Gençlik Merkezi’ni 5 yıldızlı otel konforuna getirecek. Yenileme çalışmaları kapsamında Antikkapı A.Ş.’nin bir markası olan Antik Köfte, Darıca Gençlik Merkezi’nde de hizmet verecek. BİK binasının restoran bölümünü Antik Köfte olarak planlayan ekipler, ayrı bir giriş ile sahil tarafından halkın buradan hizmet almasını sağlayacak. Binanın geri kalan kısımları ise Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi Başkanlığı tarafından kamp hizmeti verilmek koşuluyla sivil toplum kuruluşlarına, spor kulüplerine, derneklere ve benzeri kurumlara ücretsiz olarak tahsis edilecek.

HUMMALI ÇALIŞMA BAŞLAYACAK

Büyükşehir tarafından 10 yıllığına kiralanan BİK binasında hummalı bir çalışma başlayacak. Yaklaşık 5 yıldır kullanımda olmadığı için tadilat isteyen bina, bu kapsamda bakım ve onarımdan geçirilecek. Binanın iç cephe boyası, belirli alanların laminant parke ve seramik işleri, cam ve pencereleri ile çatı, asma tavan, silikon, dış cephe boyamaları gibi birçok muhtelif iş yapılacak. Yapılacak olan çalışmalar sonrasında Darıca Gençlik Merkezi gençlerin kullanımına ve diğer faaliyetlere kapısını açacak.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Darıca’da gençlere yeni yaşam alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

Giriş Yap

Bölge Haber - Yeni Nesil Objektif Haber Platformu ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!