Darıca’da 15 Temmuz Coşkusu Sokaklara Taştı

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala
Zekice Değişim

Bıyık: ‘Her zaman son sözü bu millet söyleyecek’

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü, Darıca’da oldukça coşkulu bir şekilde kutlandı. Yoğun katılımın olduğu Milli Birlik Yürüyüşü’nün ardından Darıca sahilde gerçekleşen anma programında konuşan Darıca Belediye Başkanı Muzaffer Bıyık, 15 Temmuz’u asla unutmayacaklarını ifade ederek “15 Temmuz’da da olduğu gibi her zaman son sözü bu millet söyleyecek dedi”.

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla Darıca’da çeşitli etkinlikler düzenlendi. İlk olarak Eyüboğlu Camii’nde şehitler için mevlit okutulurken daha sonra Darıca Belediye Başkanı Muzaffer Bıyık ve ilçe protokolü şehitliği ziyaret ederek dua okudu. Şehit ailelerini de ziyaret eden Darıca Kaymakamı Yüksel Kara ve Darıca Belediye Başkanı Muzaffer Bıyık ile beraberindeki heyet şehitlerin emaneti olan aileleri hiçbir zaman yalnız bırakmayacaklarını söyledi.

MEHTERAN EŞLİĞİNDE MİLLİ BİRLİK YÜRÜYÜŞÜ

15 Temmuz anma programları akşam ise belediye önünden başlayan Milli Birlik Yürüyüşü ve ardından Darıca sahilde gerçekleşen anma programı ile devam etti. Darıca Kaymakamı Yüksel Kara ve Darıca Belediye Başkanı Muzaffer Bıyık ile birlikte yüzlerce Darıcalı Mehteran takımı eşliğinde belediye önünden Darıca sahildeki tören alanına kadar yürüdü. Darıcalı vatandaşlar da ellerinde Türk bayrakları ile sloganlar eşliğinde coşkuya ortak oldu.

KUM GÖSTERİSİ BÜYÜLEDİ

Yürüyüşün ardından Darıca sahilde anma töreni gerçekleşirken programa AK Parti Kocaeli Milletvekili Cemil Yaman, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanvekili Yaşar Çakmak, Darıca Kaymakamı Yüksel Kara, Darıca Belediye Başkanı Muzaffer Bıyık ile birlikte ilçe protokolü, siyasi parti temsilcileri, meclis üyeleri, sivil toplum kuruluşları, muhtarlar ve çok sayıda vatandaş katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından başlayan anma programında kuran tilaveti gerçekleşti. Ardından kum sanatı gösterisi ile 15 Temmuz gecesi yaşananlar ekrana yansıtıldı. Kum sanatı gösterisi izleyenlerden tam not alırken 15 Temmuz gazisi Safiye Bayat da o gece yaşadıklarını paylaştı. 15 Temmuz’a tiyatro diyenlere sert cevap veren Safiye Bayat’ın anlattıkları izleyenlere duygu dolu anlar yaşattı.

BIYIK: “SON SÖZÜ HER ZAMAN BU MİLLET SÖYLEYECEK”

Daha sonra protokol konuşmaları gerçekleşirken kürsüye çıkan Darıca Belediye Başkanı Muzaffer Bıyık, 15 Temmuz’u hiçbir zaman unutmayacaklarını ifade ederek şöyle konuştu: “Milletlerin tarihinde önemli dönüm noktaları vardır. 15 Temmuz da Türk milletinin en önemli dönüm noktalarından biridir. Milletimiz o gece, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın her zaman vurguladığı tek millet, tek bayrak, tek vatan ve tek devlet şiarı etrafında bir araya gelerek adeta imandan bir duvar örmüş ve darbecilere geçit vermemiştir. Türk milleti, geçmişte Çanakkale’de, Kurtuluş Savaşı’nda gösterdiği birlik beraberlik gibi 15 Temmuz’da da aynı ruh ve aynı inançla ülkemiz üzerinde oynanmak istenen tüm oyunları bozmuştur. 15 Temmuz gecesi milletimiz; ‘Egemenlik, kayıtsız, şartsız milletindir’ diyen Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün emanetine sahip çıkmıştır. ‘Yeter! Söz milletindir’ diyen demokrasi şehidimiz merhum Başbakanımız Adnan Menderes’in emanetine sahip çıkmıştır. Vatan müdafaasında gözünü kırpmadan canlarını feda eden aziz şehitlerimizin emanetine sahip çıkmıştır. Bizlere düşen ise dün olduğu gibi bugün de yarın da sonsuza kadar bu emanete sahip çıkmaktır. Yapılan bu ihaneti asla unutmayacağız, unutturmayacağız. FETÖ, PKK gibi terör örgütleri, dış güçler, işbirlikçiler… Her kim olursa olsun, nereden saldırırlarsa saldırsınlar, ne kadar uğraşırlarsa uğraşsınlar ezanımızı susturamayacaklar, bayrağımızı indiremeyecekler, vatanımızı bölemeyecekler. 15 Temmuz’da da olduğu gibi her zaman son sözü bu millet söyleyecek.

HATIRA DEFTERİNE DUYGULARINI YAZDILAR

Darıca sahilde gerçekleşen demokrasi nöbeti ve anma programında söz alan il ve ilçe protokolü de 15 Temmuz ruhunu her zaman yaşatacaklarını ifade ederek demokrasi nöbetine katılan Darıcalılara teşekkür ettiler. Demokrasi nöbeti, gece okunan selanın ardından sona ererken Darıca Belediye Başkanı Muzaffer Bıyık ve beraberindeki heyetle birlikte vatandaşlar, 15 Temmuz anısına hazırlanan hatıra defterine duygularını yazdılar. Alana gelen vatandaşlarla bol bol sohbet edip fotoğraf çektiren Darıca Belediye Başkanı Muzaffer Bıyık, demokrasi nöbetine katılarak 15 Temmuz hatırasına sahip çıkan Darıcalılara teşekkür etti.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Darıca’da 15 Temmuz Coşkusu Sokaklara Taştı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

Giriş Yap

Bölge Haber - Yeni Nesil Objektif Haber Platformu ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!