DARICA BAYRAMOĞLU AĞIL DERESİ ISLAH EDİLİYOR

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala
Zekice Değişim

DARICA BAYRAMOĞLU AĞIL DERESİ ISLAH EDİLİYOR

Küresel ısınma ile birlikte yer yer sağanak yağışların etkisi ile yüzey sularının aktığı derelerin düzenli akışını sağlamak, insan ve yerleşim alanları için tehdit oluşturmaması için Kocaeli genelinde birçok ilçede ıslah ile temizlik çalışmaları gerçekleştiren Kocaeli Büyükşehir Belediyesi (KBB) İSU Genel Müdürlüğü, Darıca ilçesinde yer alan Ağıl deresini ıslah ediyor. Devam eden çalışmalar kapsamında Ağıl Deresinde toplam 295 metre ıslah çalışması gerçekleştirilecek .

TEMİZLİK VE ISLAH ÇALIŞMALARI
Topoğrafik yapısı nedeniyle Kocaeli genelinde onlarca dere bulunuyor. Sağanak yağışlar veya kaynak suları gibi yüzey sularının aktığı dereler, yerleşim alanlarından geçerek İzmit Körfezi ile Karadeniz’e akıyor. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İSU Genel Müdürlüğü de yerleşim alanları içerisinden geçen derelerin tehdit oluşturmaması için bir yandan temizlik çalışmaları yapıyor bir yandan da ıslah çalışmaları gerçekleştiriyor.

DÜZENLİ AKIŞI SAĞLANACAK
Kurum, 2004 yılından bu yana Kocaeli genelinde onlarca derede 100 km’ye varan ıslah çalışmaları gerçekleştirdi. 2021 yılı yatırım programı kapsamında ıslah çalışmalarını sürdüren İSU, Darıca ilçesinin turizm bölgesi olan Bayramoğlu Mahallesi Bağlar Sokak üzerinde bulunan Ağıl Deresinde ıslah çalışmaları gerçekleştiriliyor. Yerleşim alanları içinden geçerek Marmara Denizi’ne akan dere, düzenli akışının sağlanması ve bölge için tehdit oluşturmaması için betonarme kesit olarak inşa ediliyor.

KİRLİLİK YÜKÜNDEN ARINDIRILIYOR
Bayramoğlu Ağıl Deresinin ıslah çalışmaları program çerçevesinde sürüyor. Yol geçişinde kapalı menfez yapılacağı çalışmada, 115 metre menfez ve 180 metre açık kesit olmak üzere toplam 295 metre ıslah çalışması yapılacak. Ayrıca, kirlilik yükünü sıfırlamak için de derenin etrafında kanalizasyon kuşaklama hatları yapılacak.

TEHDİT OLUŞTURMAYACAK
Önümüzdeki aylarda tamamlanması hedeflenen ıslah çalışmasının tamamlanması ile birlikte Ağıl Deresi; kirlilikten arındırılacak, düzenli akışı sağlanacak ve insan ile çevre sağlığını tehdit oluşturmayacak hale getirilecek. Böylelikle Marmara denizinin korunması da sağlanmış olunacaktır.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
DARICA BAYRAMOĞLU AĞIL DERESİ ISLAH EDİLİYOR

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

Giriş Yap

Bölge Haber - Yeni Nesil Objektif Haber Platformu ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!