Darıca Abdi İpekçi Mahallesinde Altyapı Çalışması

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala
Zekice Değişim

Darıca Abdi İpekçi Mahallesinde Altyapı Çalışması

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi (KBB) İSU Genel Müdürlüğü, Darıca ilçesine bağlı Abdi İpekçi Mahallesinin bazı bölgelerinin altyapı problemlerini gidermek için yağmursuyu ve kanalizasyon hattı çalışmaları gerçekleştiriyor.

ÖNEMLİ YATIRIMLAR

2021 yılı yatırım programı kapsamında Darıca ilçesinin 8 mahallesinde 5,8 km uzunluğunda içme suyu hattı, 13,2 km uzunluğunda kanalizasyon hattı, 16, 1 km uzunluğunda yağmursuyu hattı imalatı gerçekleştirildi. Ayrıca, altyapı çalışmaları nedeniyle bozulan yolların üstyapı çalışmaları kapsamında 12 bin ton asfalt ve 42 bin m2 parke çalışması yapılarak vatandaşların hizmetine alındı. Yapılan altyapı ve üstyapı çalışmaları için KBB İSU Genel Müdürlüğü, 59 milyon lira harcama yaptı. İlçe genelinde altyapı ve üstyapı çalışmaları devam ederken yılsonuna kadar harcama maliyetinin 64 milyon lira olması hedefleniyor.

“ALTYAPIDA SIFIR PROBLEM”

“Altyapıda sıfır problem” ilkesi ile hizmetlerini sürdüren İSU Genel Müdürlüğü, ilçeye bağlı Abdi İpekçi Mahallesine bağlı 1572/1 ve 1572 sokaklarında altyapı problemlerini gidermek için bir süre önce çalışma başlattı. Kocaeli’ de etkili olan yağış ve soğuk havaya rağmen imalat çalışmaları devam ediyor. İki sokakta 400 ve 300 çaplarında beton boru kullanılarak toplam 420 metre uzunluğunda kanalizasyon hattı ile yüzey sularını toplamak için 1600,1000 ve 800 mm çaplarında dev boyutlarda borular kullanılarak toplam 300 metre uzunluğunda yağmursuyu hattı imalatı yapılıyor.

PROBLEMLER GİDERİLECEK

Altyapı çalışmalarının kısa bir süre içinde tamamlanması hedefleniyor. Çalışma nedeniyle kazı alanın çökme sürecinin ardından üstyapı kapsamında asfalt yama çalışmaları gerçekleştirilecek. Çalışmanın tamamlanması ile birlikte bölgedeki yerleşim alanlarının kanalizasyon arızaları yanı sıra, ani yağışlar nedeniyle meydana gelebilecek su baskınları ile su birikintilerinin önüne geçilecektir.

2022 YILINDA 6 MAHALLEDE ÇALIŞMA

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İSU Genel Müdürlüğü, 2022 yılında Darıca ilçesine bağlı Bayramoğlu, Cami, Emek, Sırasöğütler, Bağlarbaşı ve Kazım Karabekir olmak üzere 6 mahallede içme suyu, kanalizasyon ve yağmursuyu hattı ile depo inşaatı çalışmaları yapacak. Yapılacak çalışmalar için 28.5 milyon lira yatırım maliyeti belirlendi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Darıca Abdi İpekçi Mahallesinde Altyapı Çalışması

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

Giriş Yap

Bölge Haber - Yeni Nesil Objektif Haber Platformu ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!