Çiftçinin faiz borcunu sil

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala
Zekice Değişim

CHP Gebze İlçe Başkanlığı bugün bir danışma toplantısı düzenledi. Toplantıda;

“2 turda biten 150 litre mazotu dağıttık diye övüneceğine çiftçinin faiz borcunu sil”

Gebze İlçe Danışma Toplantısı’nda konuşan CHP Kocaeli İl Başkanı Harun Özgür Yıldızlı: “Çiftçi isyanda. 5 TL’ye mal edilen buğdayı 2 TL’ye satıyor. Ama biriler çiftçiye 150 litre mazot dağıttı diye boy boy reklam yapıyor. 2 turda biten 150 litre mazot dağıttılar sanki dünyayı kurtardılar. Sen önce çiftçinin faiz borcunu sil.”

Cumhuriyet Halk Partisi Gebze İlçe Danışma Toplantısı,CHP Gebze İlçe Başkanı Gökhan Orhan ve yönetimin ev sahipliğinde Gebze Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi. CHP Parti Meclisi üyesi Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan, CHP Kocaeli İl Başkanı Harun Özgür Yıldızlı, il yönetim kurulu üyeleri, CHP İl Kadın Kolları Başkanı Songül Kaya, CHP Darıca İlçe Başkanı Gökhan Aktaş, CHP Derince İlçe Başkanı Birkan Koçak, CHP Körfez İlçe Başkanı Bülent Yıldız, Çayırova İlçe Başkanı Cihan Soyluçiçek, belediye meclisi üyeleri, geçmiş dönem CHP Kocaeli Milletvekilleri Mehmet Hilal Kaplan, Hikmet Erenkaya, geçmiş dönem CHP Kocaeli İl Başkanı Cengiz Sarıbay, geçmiş dönem Gebze İlçe Başkanları Recep Dursun, Gülabi Kaya, İsmet Kara, Sedat Tatar ve partinin önde gelen birçok ismi katıldı.

MUHALEFETTEKİ SON DANIŞMA TOPLANTISI

CHP Gebze İlçe Başkanı Gökhan Orhan muhalefetteki son danışma kurulunun olması temennisi ile toplantının açılış konuşmasını gerçekleştirdi. Göreve geldikleri günden bu yana yürüttükleri faaliyetleri aktaran Orhan, “Üyelerimizden ricam sizlerin eksik gördüğü, değerlendirdiği ne varsa bu kürsüden bizlere iletmeniz ve iktidar yürüyüşümüzü güçlendirmenizdir. Emeğin başkenti olan Gebzemiz Genel Başkanımız için de çok kıymetli. Sanayi lokomotifinin olması, aktif grevler ve güçlü sendikal hareketlere Gebze’de genç ve dinamik kadromuzla her daim emeğin yanında yer alarak genel başkanımızın ve genel merkezimizin takdirini almak bizler için çok kıymetli” diye konuştu.

BAHARI BİRLİKTE ÖRGÜTLEYELİM

Orhan konuşmasına şu sözlerle devam etti; “Cumhuriyet’in 100. yılına yaklaşırken ulu önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün kurduğu partide genel başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu ile yol yürümekten onur duyuyorum. Genel başkanımızla adalet yürüyüşünde 420 kilometre yol yürümekten, darbelere birlikte karşı çıkmaktan, kararlarına sıkı sıkıya sarılıp yerelde iktidar zaferi yaşamaktan onur ve gurur duyuyoruz. Hep özlemini duyduğumuz hayalini kurduğumuz günler uzakta değil artık. Hepimizin yapacağı işler var. Baharı birlikte örgütleyelim. Kavgamız vatandaşımızın geçim sıkıntısı çekmesine sebep olanla, çocuklarımızın geleceğini karartanlarla. Önce kendine sonra örgütümüze güvenerek özveri ile çalışan tüm yoldaşlarımıza teşekkürlerimi sunuyorum.”

HALK KİMİN NE YAPTIĞINI UNUTMUYOR

Orhan’ın ardından partililere hitap eden CHP Kocaeli İl Başkanı Harun Yıldızlı, ilk olarak Beşiktaş şehitleri için toplanan bağış paralarını hatırlattı. Başkan Yıldızlı, “2 gün önce Beşiktaş’ta 46 şehit verdiğimiz hain saldırının yıl dönümüydü. Hatırlarsanız 52 milyon TL para toplanmıştı. Ancak şehit ailesine toplanan para yerine 125 TL para verenler, biz bunları dile getirdiğimiz bizi terörist ilan etti. Birleşik Arap Emirlikleri’ni FETÖ’yü finanse etti diye hain edenler bugün sarayda ağırlıyor. İstanbul seçimleri öncesinde terörist elebaşının kardeşini devlet televizyonuna çıkaranlar bizi teröristlikle suçluyor. Ancak halk kimin ne yaptığını unutmuyor.” diye konuştu.

HAYAL SATMAYA DEVAM EDİYORLAR

Ekonomik buhrandan çıkışı öncelik aldıklarını ifade Yıldızlı konuşmasına şu sözlerle devam etti; “Gündemde birçok konu var ama en önemlisi ekonomik buhran. Ancak ülkeyi bu duruma sürükleyen iktidarın tek dile getirdiği şey; bizleri kendilerinin aynı yağmurda ıslandıkları terör örgütleri ile itham etmek. Asgari ücretle yaşayan 12 milyon insan var diyoruz. Bize Erdoğan yeter diyorlar. 3600 ek gösterge için genel başkanımızdan tutun tüm kadrolarımızla sokaktayız, Sayın Erdoğan diyor ki memuru kışkırtıyorlar. Sen değil miydin 39 ay önce vatandaşa söz veren? Şimdi diyor ki 2022 sonunda çözeceğiz. Hayal satmaya devam ediyorlar.”

VATANDAŞ BU RAKAMLARLA GEÇİNEBİLİR Mİ?

1 hafta önce sayın genel başkanım TÜİK’in önüne gitti. 12 milyon vatandaşımızı ilgilendiren asgari ücret için gitti. Sarayın talimatıyla rakamları manipüle eden bu kurum yine saray talimatıyla genel başkanımızı içeriye almadı. Çünkü  TÜİK’e göre enflasyon yüzde 21’miş. Buyrun çarşıya pazar bakalım yüzde 21 mi? Toplumun çoğunluğu zaten TÜİK’in açıkladığı rakamlara inanmıyor. Açlık sınırı 3 bin 93, yoksulluk sınırı 10 bin TL, asgari ücret ise 2 bin 825 TL. vatandaş bu rakamlarla geçinebilir mi? Kendileri saraylarda yaşıyorlar, vatandaş asgari ücretle geçinme derdinde. Gelin sokağa diyoruz. Bütün yerel basını da çağırıyoruz. İktidara, bizim dediklerimizden zaten hareket etmiyorsunuz gelin vatandaşı dinleyin diyoruz. Ortada yoklar.

ÇİFTÇİYE 150 LT MAZOT VERECEĞİNİZE BORCUNDAN FAİZİ SİLİN

Sayın Genel Sekreterimiz Selin Sayek Böke ile Gebze’de tek tek esnafı dolaştık. Vatandaş artık biz barkod değiştirmekten yorulduk diyor. Duymuyorlar. Biz danışma kurulu toplantılarına başladığımızda dolar 10 TL idi. Bugün 14’e yaklaştı.Ne akademik odaları, ne sivil toplum örgütlerini dinliyorlar. Türkiye’yi bekleyen en büyük problemlerden biri gıda problemi. Geçtiğimiz haftalarda Kocaeli Ziraat Odası’nı ziyaret ettik. Çiftçi isyanda. 5 TL’ye mal edilen buğdayı 2 TL’ye satıyorum diyor. Ama biriler çiftçiye 150 litre mazot dağıttı diye boy boy reklam yapıyor. 150 litre mazot dağıttılar sanki dünyayı kurtardılar. Sen önce çiftçinin faiz borcunu sil. Çiftçi traktörünü 2 kez sürdü mü o mazot kalır mı? Gübre tohum 400-500 lirayı geçmiş, bunlar hala bir planlama açıklayacaklar. Boş laf karın doyurmuyor.

MADEM BU KADAR COŞKULUSUNUZ GETİRİN SANDIĞI

Sürekli algı yönetmeye çalışıyorlar. Neymiş orası doluymuş burası boşmuş. Algıyı yönetmek için salonlarda, lansmanlarda toplanıyorlar. Madem bu kadar coşkulusunuz.  Getirin sandığı görelim coşkuyu. Ama sokakta, hayatın içinde yoklar., sandıktan kaçıyorlar. Kocaeli’yi yarım kalmış projeler şehrine döndürdüler. Vaat ettikleri hiçbir şey ortada yok. Ama millet aç. Bunları bile konuşamıyoruz artık. Şu eksik bu yok diyemiyoruz çünkü millet aç. Ama umurlarında değil. Bu eksikliklerin giderilmesi için mecliste çalışan grup başkanvekilimiz Saide Arslan başta olmak üzere tüm meclis üyelerime de teşekkür etmek istiyorum.

ŞUBAT ARALIK MARKET FİYATLARI FARKI

Önceliğimiz geçim, önceliğimiz gıda. Kocaeli Üniversitesi’nde yapılan bir çalışma verilerine göre buradaki en yaygın 5 marketten 1 yıllık fiyat ortalaması listelenmiş. Listede Şubat 2021- Aralık 2021 fiyatları var. Sırasıyla sizlere birkaç fiyat örneği açıklayacağım. Kıyma Şubat’ta 41,90, Aralık’ta 69-90 TL, zeytin Şubat’ta 19,95- Şubat’ta 23,90 TL, peynir Şubat’a 34,50- Aralık’ta 63 TL, tuvalet kağıdı Şubat’ta 44 TL’den- Aralık’ta 92 TL olmuş. Ama sorsan enflasyon yüzde 21. Sen SEKA’yı kapatırsan, PETKİM’i satarsan, yerli ve milli ne varsa satıp, kapatıp üretimi durdurursan sonuç bu olur. Bu fiyat listesini de basın mensuplarımız ile paylaşacağım. TÜİK’in rakam saçmalığını bu listeden görebilirsiniz. Burada 134 kalem var, şubatta 2 bin 188 TL tutan bu alışveriş şu an 3 bin TL.

İL DANIŞMA TOPLANTISI

Kocaeli’nin çok ciddi trafik ve ulaşım problemleri var. Trafik ve ulaşım problemi çok azmış gibi galericiler sitesi, millet bahçesi yapacağız diyorlar. 15 kilometrelik metro dediler. Yıllar geçti bitmedi, hala devam ediyor. Yavuz Sultan Selim ve Hürriyet’te hala tapu sorununu çözemediler. Çevre kirliliği had safhada. Balçık’taki mera alanlarını sanayi alanına çevirmek istiyorlar. Problemlerin çözümü için getirin sandığı Cumhuriyet Halk partisi olarak biz bunu çözelim diyoruz. Ama bundan da kaçıyorlar. Buradan bir duyuru daha yapmak istiyorum. 26 Aralık’ta il danışma kurulu toplantımızı İzmit Süleyman Demirel Kültür Merkezi’nde gerçekleştireceğiz. Tüm yol arkadaşlarımızı il danışma kurulumuza bekliyoruz. İktidar yürüyüşümüzde hep birlikte dostlarımız ile halkın iktidarın kuracağız. Geliyor gelmekte olan.

HALKIN DEĞİL SARAY BÜTÇESİ

Yıldızlı’nın ardından Parti Meclisi üyesi Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan partililere hitap etti. Tarhan konuşmasında şu ifadelere yer verdi; “Mecliste bütçe görüşmeleri devam ediyor, bütçe halkın değil sarayın bütçesi. O bütçede öğrencilerin sorununu çözecek hiçbir şey yok. Yoksullar, işsizler, asgari ücretle çalışanlar yok, esnaf yok çiftçi hiç yok. O bütçede sarayın masrafları, 5 müteahhide rant var. O bütçeden yap-işlet-devretin kur farkları var. O tefecilerin faiz giderleri var. O bütçe halkın giderleri değil. Bütçeyi meclisten geçirmek için çirkefleşiyorlar. İktidarda kalmak için bunu yapıyorlar. Oraya seçilenler, o bütçeye sahip çıkanlara baktığınızda, bütçeyi sunanı tek kişi atamış, bakan bakıyorsun saray atamış. Söyleyecek sözleri olmadığı için bize saldırıyorlar, milletin seçtiği vekillere saldırıyorlar. Medya onların elinde, TRT onların elinde. 

BİZİ YÖNLENDİRİN

Bizi, genel merkezi eleştirebilirsiniz. Parti politikaları ve kentin sorunları konusunda bizi yönlendirebilirsiniz, o yüzden buradayız. Sizden son olarak sokağa çıktığınızda göğsünüz dik, alnınız dik olsun. CHP’nin bu ülkenin kurucu iradesi olduğunu, sıkıntıları bizlerin aşacağını söyleyin. Hem kadrolarımız hem de programlarımız hazır. Millet İttifakı ile birlikte adaleti sağlayacak, yeni anayasamızda hazır. KYK, Yurt sorunlarını CHP çözecek, emeklinin geçim sorunun CHP çözecek. En düşük emekli maaşı asgari ücret olacak. Asgari ücret yoksulluk sınırını altında olmayacak. Asgari ücreti yükselteceğiz, memurlar arasında farkı bitireceğiz. Bunları açık açık halka söyleyin. Hakları ellerinden alınmış EYTlilerin sorunun Millet İttifakı çözecek.

ÇÖZÜM CUMHURİYET HALK PARTİSİ

CHP iktidarında yok olan tarımı yok olan üretimi ayağa kaldıracağız. Mazottan ÖTV’yi kaldıracağız. Doğalgaz, elektrik faturalarından KDV’yi kaldıracağız. Esnafa umutsuzluğa kapılmamalarını, Cumhuriyet Halk Partisi’nin bu sorunların hepsini çözeceğini söyleyin, Esnaf Bakanlığı’nı kuracağız. Asgari ücret açlık sınırının altında asla olmayacak. Emeklinin maaşı en az asgari ücret kadar olacak, yılda 2 kez ikramiye vereceğiz. Sadece emekliye değil sağlıkçılara, öğretmenlere de her yıl ikramiye vereceğiz. Atanamayan öğretmenleri atayıp onlara da iki ikramiye vereceğiz. Cumhuriyet Halk Partisi’nin iktidarında hiç kimse mağdur edilemeyecek. Vatandaşın parası vatandaşa gidecek. Bu iktidarı hep birlikte dostlarımızla kuracağız”

açıklamalarında bulundular.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Çiftçinin faiz borcunu sil

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

Giriş Yap

Bölge Haber - Yeni Nesil Objektif Haber Platformu ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!