Tahir Büyükakın

Çevre Ödüllü Gebze’ye Sıfır Atık Ormanı Kurulacak

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala
Zekice Değişim

Sıfır Atık çalışmalarıyla çevre ödüllü belediye unvanını kazanan Gebze Belediyesi tarafından elektronik atıkların geri dönüşümünden oluşturulacak kaynakla Sıfır Atık Ormanı kurulacak.

İlçedeki sıfır atık çalışma, yatırım ve hizmetleriyle çevre ödüllü belediye unvanını kazanan Gebze Belediyesi yeni bir çalışmaya daha imza atıyor. Gebze Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz’ün öncülük ettiği Sıfır Atık çalışmaları kapsamında Kadıllı’da Sıfır Atık Ormanı kurulacak. Gebze Center’da düzenlenen projenin tanıtım toplantısına Gebze Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz’ün yanı sıra Gebze Kaymakamı Mustafa Güler ve proje paydaşları GTÜ Rektörü Prof. Dr. Muhammed Hasan Aslan, Gebze Center AVM Müdürü Tamer Yılmaz, Bilişim Vadisi Yetkilisi Berra Arık, Exitcom Recycling Genel Müdürü Murat Ilgar ve yetkililer katıldı.   

ARTIKLAR ORMANA DÖNÜŞECEK

İlçede toplanacak değerli elektronik atıkların geri dönüşümünden oluşturulacak kaynakla kurulacak Sıfır Atık Ormanı hakkında açıklamalarda bulunan Gebze Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz, “Bugün burada, Gebze’mizde kuracağımız Sıfır Atık Ormanı için farkındalık oluşturmak amacıyla bir aradayız. İlçemizde topladığımız elektronik atıkların ağaca, ormana dönüşmesi için çalışma başlattık. Kadıllı’da 30 dönümlük bir araziyi Sıfır Atık Ormanı’na sizlerin ve değerli hemşerilerimizin desteğiyle dönüştüreceğiz inşallah. Toplanan atıkların geri dönüşümünden sağlanacak kaynakla bu ormanımızı en kısa sürede oluşturacağız. Sıfır atık kenti Gebze’mizde çalışmalarımıza destek veren tüm kurum, kuruluş ve paydaşlarımıza desteklerinden ötürü teşekkür ediyorum. Gebze Belediyesi olarak sıfır atık çalışmalarında iddialıyız. Türkiye’de sıfır atık belgesi olan 30 belediyeden birisiyiz.

REKTÖR HOCA: BU GÜZEL PROJEYE PAYDAŞIZ

Türkiye’de bu alanda ilk Gümüş Belge alan belediye unvanına hedeflerimiz doğrultusunda kavuşacağız” ifadelerini kullandı. GTÜ Rektörü Prof. Dr. Muhammed Hasan Arslan ise açıklamasında, “Belediyemizin öncülük ettiği bu güzel projeye paydaşız. Atıkların değerlendirilmesi için bilimsel metodlar geliştirmek için bu projeye katkı sunacağız. GTÜ çevre mühendisliği bölümü başta olmak üzere bu projede yöntem, arge çalışması yapmakla bu projede yer alacağız. Çok mutluyuz. Gebze’mize ve ülkemize hayırlara vesile olmasını diliyorum” dedi.  

GÜLER: PROJE İÇİN KUTLUYORUM

Gebze Kaymakamı Mustafa Güler ise yaptığı açıklamada, “Gebze Belediyemizin öncülük ettiği güzel bir çalışmaya imza atmak üzere bir araya geldik Gebze Center’da. Dünyamız her geçen gün elektronik ve pil atıklarıyla biraz daha kirleniyor. Bunların uzmanlar eliyle tekrar geri dönüştürülmesi lazım. Çevreci çalışmalara öncülük eden belediyemizi bu güzel çalışmadan ötürü kutluyorum. Tüm Gebzeli kardeşlerimize elektronik atıkların geri dönüşüme kazandırılması noktasında katkı ve destek sunmaya davet ediyor, teşekkürlerimi sunuyorum” dedi. Konuşmaların ardından protokol, atıklardan meydana getirilen sergiyi gezdi.     

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Çevre Ödüllü Gebze’ye Sıfır Atık Ormanı Kurulacak

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

Giriş Yap

Bölge Haber - Yeni Nesil Objektif Haber Platformu ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!