Tahir Büyükakın

Çanakkale Zaferinin 107. Yıl Dönümü

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala
Zekice Değişim

Çanakkale Zaferinin 107. Yıl Dönümünde Şehitlerimiz Rahmet, Şükran ve Minnetle Anıldı

18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferinin 107. yıldönümü anma programı çerçevesinde Valiliğimizce Bağçeşme Şehitliğinde düzenlenen törenle Çanakkale Kahramanları ve tüm şehitlerimiz rahmet, şükran ve minnetle anıldı.

Bağçeşme Şehitliğindeki Programa; Vali Seddar Yavuz’un yanı sıra Deniz Eğitim- Öğretim ve Garnizon  Komutanı Tümamiral Ayhan Gedik, Deniz Hava Komutanı Tuğamiral Alper Yeniel, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Yaşar Çakmak, Cumhuriyet Başsavcısı Habib Korkmaz, Vali Yardımcısı İsmail Gültekin, İzmit Kaymakamı Yusuf Ziya Çelikkaya, İl Emniyet Müdürü Veysal Tipioğlu, İl Jandarma Komutanı Kd. Alb. Yavuz Selim Kapancı, Kocaeli Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Küçük,   daire müdürleri, siyasi parti temsilcileri, askeri erkan, şehit aileleri, gaziler ve yakınları katıldı.

Çelenklerin sunumu ile başlayan tören saygı duruşunun ardından şehitlerimiz anısına yapılan saygı atışı ile devam etti.  İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Deniz Eğitim Öğretim ve Garnizon Komutanlığından Binbaşı Serkan Delen günün anlam ve önemini belirten bir konuşma gerçekleştirdi.

Tevfik Seno Arda Anadolu Lisesi öğrencisi Eren Erdem’in okuduğu “Çanakkale Şehitlerine” adlı şiirin ardından Vali Seddar Yavuz, Deniz Eğitim- Öğretim ve Garnizon  Komutanı Tümamiral Ayhan Gedik ve Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Yaşar Çakmak, Şehitlik Defterine günün anlam ve önemini belirten yazılarını yazarak imzaladılar. 

Tüm şehitlerimizi rahmet, minnet ve saygı ile yad ederek sözlerine başlayan Vali Yavuz; “Tarihte silinmez izler bırakarak, aziz milletin kaderini derinden etkileyen, 107 yıl önce birlik ve beraberliğimiz için vatan topraklarının bağımsızlığı, bayrağımızın göklerde nazlı nazlı dalgalanması, ezanımızın semalarda sonsuza kadar yankılanması için şehadet şerbetini içen şehitlerimizi milletçe minnet, rahmet ve saygı ile anıyor, Şehitler Günü’nü idrak etmenin onur ve gururunu yaşıyoruz.

Aziz şehitlerimizin kanlarıyla suladıkları ve bizlere emanet ettikleri bu toprakları bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da muhafaza etmek, en kutsal görevimizdir. Bizlere bu büyük zaferin gururunu yaşatan şehitlerimizi asla unutmadan, birlik ve beraberliğimizin ehemmiyetini idrak ederek, yeni nesillere bu bilinci aktarmayı bir borç bilmeliyiz.

Çanakkale; Bu Toprakları Bize Ebedi Vatan Yapan Zaferin Adıdır

Cumhuriyetimizin kurucusu, eşsiz komutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ifadeleriyle Çanakkale ‘bugünümüzü kurtaran, maziye kahramanlığını ve büyüklüğünü iade eden, bu toprakları bize ebedi vatan yapan’ zaferin adıdır.

Çanakkale Geçilmez

İstiklal Harbimizi zafere ulaştıracak direniş ruhuna da ilham veren kahraman askerlerimizin iman ve azmi, aziz milletimizin üstün fedakarlıklarıyla Çanakkale’de elde edilen eşsiz zaferle, vatanımızı istila etmeye çalışan işgal kuvvetlerine “Çanakkale geçilmez.” dedirtmiştir. Anadolu’nun her bir yerinden şehadet şerbetini içmek üzere cepheye koşan kahramanlarımız, birlik ve beraberliğimizin ne kadar sağlam temellere dayandığını, Aziz Türk Milleti’nin azminin, vatan aşkının, bayrak sevgisinin, hür ve bağımsız yaşama kararlılığının önünde hiçbir gücün duramayacağını bir kez daha kanıtlamışlardır.

Bu duygu ve düşüncelerle, Çanakkale Zaferi’nin 107. yıl dönümünü yürekten kutluyor, 18 Mart Şehitleri Anma Günü’nde başta Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere bu toprakların bize yurt olmasını, yurt olarak kalmasını sağlayan tüm Türk Büyüklerini, Aziz Şehitlerimizi, ebediyete irtihal eden Kahraman Gazilerimizi rahmet, şükran ve minnetle anıyor, Onların destansı kahramanlıklarının, eşsiz fedakârlıklarının tüm gençlerimize örnek olmasını diliyorum. Ruhları şad olsun. Aziz Milletimiz ebediyen var olsun.” dedi.


Vali Seddar Yavuz ve protokol üyeleri yaptıkları dualar eşliğinde Namazgah Şehitliği ve Polis Şehitliği’nde bulunan şehitlerimizin mezarlarına karanfiller bırakarak, yakınlarına başsağlığı ile sabırlar dilediler. Fevziye Camii İmam Hatibi Faruk Çoban’ın Şehitlerimiz için okuduğu Kur’an-ı Kerim tilaveti ve yapılan duanın ardından Vali Yavuz ve protokol üyeleri, Süleyman Demirel Kültür Merkezi’nde düzenlenen anma programına geçtiler.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Çanakkale Zaferinin 107. Yıl Dönümü

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

Giriş Yap

Bölge Haber - Yeni Nesil Objektif Haber Platformu ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!