Büyükşehir’de Memurları Sevindiren Sözleşme

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala
Zekice Değişim

Kocaeli Büyükşehir Belediyesinde İlkleri Yaşamaya Devam Ediyor…
Büyükşehir’de Memurları Sevindiren Sözleşme

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ve Bem-Bir-Sen Sendikası Kocaeli Şubesi  arasında memur ve sözleşmeli memurları ilgilendiren sosyal denge sözleşmesini imzaladı. 2022 ve 2023 yıllarını kapsayan sosyal denge sözleşmesi ile Büyükşehir ve İSU’da görev yapan 2211 memurla brüt 2357 TL ve sözleşmeli memurlara brüt 1965 TL sosyal denge ödemesi yapılacak.

Bem-Bir-Sen’in 6. Dönem Toplu Sözleşmesi’nde elde ettiği en önemli kazanımlardan olan sosyal denge tazminatı oranının yüzde 100’den yüzde 120’ye çıkarılmasının akabinde, büyükşehirler arasında bir ilk olarak Kocaeli Büyükşehir Belediyesinde yüzde 120 oranından Sosyal Denge Sözleşmesi imzalandı.

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, Bem-Bir-Sen Genel Başkanı Levent Uslu, Bem-Bir-Sen Kocaeli Şube Başkanı Faruk Zihni, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Balamir Gündoğdu, İSU Genel Müdürü Ali Sağlık, Genel Sekreter Yardımcısı Sadık Uysal, Büyükşehir Belediyesi İnsan Kaynakları Daire Başkanı Bayram Bayram, İSU İnsan Kaynakları Daire Başkanı İsmail Civelek, Şube Başkan Yardımcılarımız Fevzi Karataş, Aziz Kılıç, Mehmet Gökkaya, İmran Volkan Şan, Cihat Karagöz ve İşyeri Temsilcimiz Mehmet Yeşil’in katılımıyla düzenlenen Sosyal Denge Sözleşmesi imza töreni ile memurların haklarında önemli kazanımlar elde edildi.


BRÜT 1282 TL’LİK ARTIŞ

Yapılan sözleşme sonucunda memurların aldığı sosyal dengede önceki döneme göre brüt 649 TL ve sözleşmeli memurların aldığı sosyal dengede brüt 1282 TL artış olacak. Önceki dönem sosyal denge sözleşmesinde memurlar brüt 1708 TL ve sözleşmeli memurlar da brüt 683 TL alıyordu.


TOPLAM 2211 MEMUR YARARLANACAK

Ücretlerde hükümetin toplu sözleşme hükümleri gereği belirlediği tavan üzerinden yüzde 120 oranında artış sağlandı. Sosyal denge artışından Büyükşehir Belediyesi ve İSU’da 1584 memur ve 627 sözleşmeli memur olmak üzere toplamda 2211 memur yararlanacak.

“ÇALIŞANLARIMIZLA OMUZ OMUZAYIZ”

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, “Büyükşehir Belediyesi olarak çalışanlarımızla hep omuz omuza olduk. Onların haklarının verilmesi noktasında hiçbir zaman cimri davranmadık ve en iyisini yapmaya çalıştık. Her zaman emsal belediyeler arasında öncü, örnek olduk. Bu sözleşmede de bunu bir kez daha göstermiş olduk” dedi.

“EN İYİSİ İÇİN GAYRET ETTİK”

Çalışanın emeğini alnındaki ter kurumadan verecek bir anlayışa sahip olduklarını vurgulayan Başkan Büyükakın, “Yapabileceğimizin en iyisini yapmak için gayret ettik. Sahadaki yüzümüz olan çalışanlarımız mutlu olmadan hizmetlerimizi verimli bir şekilde yerine getirmemiz mümkün değil. Bu bilinçle yaklaşıyoruz. Geçtiğimiz yıl imzaladığımız sözleşme ile BELDE AŞ personelimizin de yüzünü güldürmüştük. Tüm personelimize yönetici personel demeden eşit mesafede yaklaşmaya çalışıyoruz. En iyisini yapmaya çalışıyoruz” diye konuştu.

SENDİKA TEMSİLCİLERİNE İŞ BARIŞI İÇİN TEŞEKKÜR

“Bu sözleşmenin emsal teşkil etmesini temenni ediyorum” diyen Başkan Büyükakın, “Sendika temsilcilerimize de ayrıca teşekkür ediyorum. İş barışının sağlanması çok zor bir süreçtir. Huzuru her zaman sağladılar. Bu huzur da hizmetlerin kalitesine, şehrin mutluluğuna yansıyor. Emeği geçen herkese teşekkür ederim. Memurlarımıza hayırlı olsun” şeklinde konuştu.

BÜYÜKŞEHİRLER ADINA ÖRNEK BİR SÖZLEŞME

Sözleşmenin bir milat olduğunu ifade eden Bem-Bir-Sen Genel Başkanı Levent Uslu, “Bilindiği gibi 2022 ve 2023 yıllarını kapsayan 6. Dönem Toplu Sözleşmesi’nde sosyal denge tazminatının oranı yüzde 100’den 120’ye çıkarılmıştı. Birçok belediye bu çerçevede sosyal denge sözleşmelerini imzaladı, imzalıyor. Ancak Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ile imzalayacağımız bu sözleşme, büyükşehirler adına örnek olacak bir sözleşmedir.

İLK İMZAYI BAŞKAN BÜYÜKAKIN ATTI

Bu sözleşeme ilk imzayı atan büyükşehir belediye başkanımız Tahir Büyükakın’dır. Bu zor şartlarda elini taşın altına koyan başkanımıza ve ekibine sendikamız, memurla ve memur aileleri adına teşekkür ediyorum” dedi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Büyükşehir’de Memurları Sevindiren Sözleşme

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

Giriş Yap

Bölge Haber - Yeni Nesil Objektif Haber Platformu ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!