Büyükakın tepki gösterdi: “Ortak proje teklifimizi kabul etmediler”

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala
Zekice Değişim

Yasal mülkiyeti Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nde olan ve İzmit Belediyesi’ne tahsis süresi bir ay önce dolan Cumhuriyet Parkı’nı İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet’in tekrar açmasına Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın’dan tepki var: “Park sahipsiz ve atıl kaldı. Vatandaş her gün şikayet ediyordu. Biz proje yapacağız deyince kıymete bindi. Buna rağmen ortak proje yapalım dedim kabul etmediler. Elbette yapılan son kanunsuzluğa izin vermeyeceğiz.”

FETHİYE CADDESİ’NDE DE AYNI SORUNLARI YAŞADIK

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın Cumhuriyet Parkı nedeniyle yaşanan son gelişmelerle ilgili görüşlerini gazetemize anlattı ve önemli açıklamalarda bulundu. Başkan Büyükakın, İzmit Cumhuriyet Parkı ile ilgili ortak bir proje yapmayı teklif ettiğini ancak bu teklifin reddedildiğini söyledi. Büyükakın, “Biliyorsunuz, Fethiye Caddesi’nde de benzer sorunları yaşadık. Ortak proje yapalım dedik, kabul etmediler” dedi

BİZ AÇIKLAMA YAPTIKTAN SONRA KIYMETE BİNDİ
Parkın aylardır bakımsız ve atıl durumda olduğunu hatırlatan Büyükakın, “Bakımsızlıktan berduş yuvası oldu. Bölge sakinlerinin defalarca şikayeti var, karanlık, korkuyoruz, çok pis diye. İşletmeciyi çıkardılar, işletmediler. Atıl kaldı. Ne zaman biz basına tahsis süresini uzatmadık, yeni proje yapıyoruz dedik, park da kıymete bindi” dedi

GÖRÜŞTÜM, ANLATTIM KABUL ETMEDİLER
Büyükakın şöyle devam etti:

“Biz Cumhuriyet Parkı ile ilgili Fatma Hanım ile görüştük. Engin Taşdemir’e de anlattım, söyledim. Ortak bir proje yapmayı teklif ettim. Kabul etmediler. Biz Kocaeli’deki bütün ilçelerde benzer alanlarda projeler yapıyoruz. Daha sonra buradaki mekanları işletmeleri için ilçe belediyelerine devrediyoruz. İzmit Belediyesi’nin diğer ilçe belediyelerinden ne farkı var? Sürekli bir mağduriyet arıyorlar. Ama doğru değil.

MADEM AÇILABİLİYORDU PARK NEDEN KAPALIYDI?
Cumhuriyet Parkı’ndaki o işletme kaç zamandır kapalı duruyor, bir bakın ve madem yetkileri vardı, neden bugüne kadar kapalı kaldı? Şikayetler gelirken neden parka sahip çıkmadılar? Tahsisi bahane ediyorlardı. Bugün de tahsis yok öyleyse nasıl açabiliyorlar. İzin verecek değiliz. Kanun var nizam var. Elbette bu duruma müsaade etmeyeceğiz.”

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Büyükakın tepki gösterdi: “Ortak proje teklifimizi kabul etmediler”

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

Giriş Yap

Bölge Haber - Yeni Nesil Objektif Haber Platformu ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!