Tahir Büyükakın

Bu Ziyaret Türkiye Müslümanları İçin Utanç Vesilesidir

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala
Zekice Değişim

Anadolu Gençlik Derneği Kocaeli Şube Başkanı Kemal Halıcı; önümüzdeki günlerde Türkiye’ye gelmesi beklenen İsrail Cumhurbanı Herzog’un bu ziyaretini değerlendiren bir basın açıklaması düzenledi. İzmit Fethiye Caddesi’nde gerçekleştirilen basın açıklamasında; bu ziyaretin Türkiye Müslümanları için utanç vesilesi olduğunu söyleyen Halıcı, İsrail Cumhurbaşkanı’nı Türkiye’de görmek istemediklerinin de altını çizdi. Halıcı’nın açıklamasının satır başları şöyle:

 Kıymetli milletimiz, değerli basın mensupları

Zulmün ve terörün tüm yüzlerini gördüğümüz zamanlardan geçmekteyiz.

İslam alemi ve mazlum tüm coğrafya her gün ağır bedeller ödemeye ve acılar çekmeye devam ediyor.

Yönümüzü nereye dönsek bir yakarış, bir feryat yüreklerimizi sızlatıyor. Ve atılması gereken adımlar ne kadar gecikirse vebali bir o kadar büyüyor.

Haremimiz olan Mescidi Aksa her gün terörist İsrailliler tarafından basılıyor, müslümanların izzetleri çiğnenmeye devam ediyor.

Terörist İsrail’in işgalleri sebebiyle müslüman yurdu her gün kan ağlıyor.

Yıllardır süregelen zulümler devam ederken, Terörist İsrail’in başı Yitrak Herzog’un Türkiye’ye gelecek olması, Türkiye müslümanları için ancak bir utanç sebebidir.

Müslüman milletimiz, yüzyıllardır İslam alemine öncülük ve önderlik yapmışken böyle bir utançla karşı karşıya kalması, şerefli tarihimize kara bir leke olarak sürülecektir.

“Herzog Nasıl Bir Teklif ve Tehditle Gelecek?”

Dün Davosta one minute dediğinizden bu yana, İsrail hangi olumlu adımı attı da İsrail’le ilişkilerimizi düzeltmeye karar verdik?

Mavi Marmara gemisinde şehit verdiklerimizin kanları kurumumışken neyin karşılığında ülkemize bunları davet ettik?

Yıllar önce Şimon Perez’in Millet Meclisimizde yaptığı konuşmanın hala sızısı yüreklerimizde iken, Yitrak Herzog’un Türkiye’ye nasıl bir teklif veya tehditle geleceği ise bizleri endişelendirmektedir.

İki devletli çözüm önerileri ile gündeme gelen Yitrak, çözümlerin değil terör faaliyelerinin öncülerindendir. Müslümanların hangi sorununa çözüm bulmuştur, Mescidimize yapılan hangi saldırıyı önlemiştir. Tek yaptıkları ellerindeki sermaye ve medya gücü ile müslümanları sıkıştırmaktır.

          “İzzet ve Şeref İçin İstemiyoruz!”

Siyonist lobilerin ve Dünyadaki terörün ana merkezi olan ABD ile İslam coğrafyasında yaptıkları katliamlar, işgaller, tecavüzler, sömürü faaliyetleri ayan beyan ortadadır.

Sultan Abdülhamid’in ‘Bu topraklar kanla alınmıştır, ancak kanla verilir’ sözünü her platformda övünerek söylerken İsrail bizim önümüze ne sunmuştur ki biz onlarla yeniden diyalog kuruyoruz?

Görmemek için kör, duymamak için sağır, dertlenmemek için vicdan ve izandan yoksun olmak gerekir.

Müslüman liderlerin teröristlere tepki vermesi gereken yerde, işbirliği için yarıştığını üzülerek görmekteyiz. “Allah’tan korkun, Allah’tan korkun, Allah’a güvenin, ahiretinizi düşünün”.

Aynı şekilde müslüman halkların Filistin davasına gerekli önemi vermemesi ise ayrı bir vakadır. Filistin davası için gayret göstermek İmanımızın ve insanlığımızın bir gereğidir.

Bir Müslüman’ın İsrail’in varlığını kabul etmesi, dökülen onca kanın, şehitlerimizin yok sayılmasıdır. İşgal, kan ve gözyaşı ile varlık kurmaya çalışanların, kırmızı halılarla karşılanması, muhatap alınması zillettir.

İzzet ve şeref için İsrail Cumhurbaşkanını ülkemizde istemiyoruz.

Elbet bir gün toprak olacağız, tek gayemiz Allah’ın rızasıdır. Haysiyetimizle yaşayalım ki, şerefli bir ölüm bizi bulsun.

Allah’ın laneti zalimlerin üzerine olsun, Allah’ın laneti tüm işbirlikçilerin üzerine olsun, Allah’ın laneti İslam alemi arasında nifak saçanların üzerine olsun.

Zafer İslamındır. Zafer Allah’ındır. Allah’ın yardımı ise Allah’ın dini için çalışanlarındır.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Bu Ziyaret Türkiye Müslümanları İçin Utanç Vesilesidir

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

Giriş Yap

Bölge Haber - Yeni Nesil Objektif Haber Platformu ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!