Bıyık: ‘2022 hizmet ve eser yılı olacak’

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala
Zekice Değişim

Bıyık: ‘2022 hizmet ve eser yılı olacak’

Darıca Belediye Başkanı Muzaffer Bıyık, 2021 yılında ilçeye çok sayıda önemli hizmet kazandırdıklarını ifade ederken 2022 yılının da Darıca için hizmet ve eser yılı olacağını söyledi.

Darıca Belediye Başkanı Muzaffer Bıyık, 2022 yılının Darıca için yeni eserler ve hizmetleri faaliyete geçtiği bir yıl olacağını söyledi. Yeni yıl değerlendirmesinde bulunan Darıca Belediye Başkanı Muzaffer Bıyık, yeni yılda Darıca için canla başla çalışmaya devam edeceklerini ifade ederek şöyle konuştu:

2021 DARICA’DA HİZMET YILI OLDU

“Darıca Belediyesi olarak 2021 yılında eğitimden kültür sanata, spordan altyapı ve üstyapıya kadar birçok önemli projeyi hayata geçirdik. 2021 yılı tam anlamıyla ilçemiz için hizmet yılı oldu. Geride bıraktığımız yılda gece gündüz demeden vatandaşlarımızla iç içe olmaya özen göstererek sorunlarını çözmek için canla başla çalıştık.

CUMHURBAŞKANI’NDAN ÖDÜL

2021 yılı Darıca için en anlamlı yıllardan biri dolu. Gençlere yönelik çalışmalarımızın en önemli projelerinden biri olan Gençlik Koridoru projesi ile Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’dan ödül almanın gururun hep birlikte yaşadık. Cumhurbaşkanımız tarafından ödüle layık görülmek çalışma heyecanımızı ve gayretimizi daha da arttırdı. Geleceğimizin teminatı olan gençlere yönelik projelere daha fazla ağırlık vermeye devam edeceğiz.

KENTSEL DÖNÜŞÜMDE ÖRNEK PROJE

Darıca Belediyesi olarak 2021 yılında öncelik verdiğimiz bir diğer konu da kentsel dönüşüm çalışması oldu. Deprem gerçeği ile karşı karşıya olduğumuz bir dönemde Emek Mahallesi 256 Evler belgesinde 329 dairelik kentsel dönüşüm projesini hayata geçirerek bölgemizde bir ilki daha gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşadık. Kentsel dönüşüm dün olduğu gibi bugün de yarın da önceliklerimizden olmaya devam edecek.

DOLU DOLU KÜLTÜR SANAT

Darıca Belediyesi olarak gençlerimizin kendilerini daha iyi geliştirmeleri için kültür sanata yatırım yaptık. Binlerce gencimize çeşitli kurslar ile eğitim verdik. İskoliye Sanat Akademisi’nin yanı sıra KİGEM ile gençlerimiz geleceğe daha donanımlı bireyler olarak hazırlanıyorlar. Kültür sanat etkinliklerimizin yanı sıra bizim çocuklar diye adlandırdığımız kendi kursiyerlerimiz ile sanat günleri düzenledik.

SPORDA ÖNEMLİ BAŞARILAR

Darıca Belediyesi olarak 2021 yılı özellikle spor alanında yatırımlarımızın meyvesini topladığımız bir yıl oldu. Milli sporcumuz Eray Şamdan Tokyo Olimpiyatlarında karate branşında ülkemize ilk madalyayı getirerek tarihe geçerken Darıca olarak bu gururu hep birlikte yaşadık. Eray Şamdan Spor kompleksimizde karate dışında muay thai, boks, yüzme, tekvando gibi 8 farklı branşta binlerce gencimize eğitim veriyoruz. Atletizmden karateye ve boksa birçok farklı branşta sporcularımızın gerek ulusal gerekse de uluslararası alanda elde ettiği başarılar bize doğru yolda olduğumuzu gösterdi.

BÜYÜKŞEHİR İLE BİRLİKTE İLÇEMİZİN HER NOKTASINA HİZMET GÖTÜRDÜK

Darıca’ya birçok önemli eser kazandırırken özellikle Büyükşehir Belediyemiz ile işbirliği ve uyum içerisinde çalışarak ilçemizin her noktasına hizmet götürdük. Altyapıdan üstyapıya kadar Büyükşehir Belediyemizle ilçemize önemli eserler kazandırdık. Millet bahçesinin yanı sıra Balyanoz Koyu ile ilçemizin yeşilliğine yeşillik kattık. Ulaşım projeleri ile ilçemizin trafik sorununa çözümler ürettik.

KAPALI PAZAR İNŞAATINI TAMAMLADIK

İlçemizin en önemli eksiklerinden biri olan Kapalı Pazar konusunda Büyükşehir Belediyemizle birlikte kalıcı bir çözüm üreterek projeyi gerçekleştirdik ve Darıca’nın ilk kapalı pazarını tamamladık. 2021 yılında faaliyete aldığımız projelerin arasında Trafik Eğitim Parkı ve Sırasöğütler Kapalı Spor Salonu da yer aldı. Büyükşehir Belediyemizin ilçemize kazandırdığı 1800 kişilik spor salonunun yanı sıra Şehit Öğretmen Şenay Aybüke Yalçın Kadın ve Çocuk Yaşam Merkezi ile spora önemli yatırımlar yaptık.

NENEHATUN AMATÖR SPOR SAHASININ TEMELİNİ ATTIK

Darıca Belediyesi olarak spor yatırımlarına ağırlık verdik. İlçemizin en büyük eksiklerden biri olan ve yıllardır yapılması beklenen Nenehatun amatör spor kompleksinin temelini attık. Gençlerimizin daha iyi ortamda spor yapmaları için çalışmalarımız artarak devam edecek. Millet Kütüphanesi, Kitap Kafe ve Dijital Kütüphane gibi projeleri hayata geçirerek birçok yeniliğe imza attık.

DAHA YEŞİL BİR DARICA İÇİN ÇALIŞTIK

İlçemizin daha yeşil olması için Darıca’ya yeni parklar kazandırdık. Yeni nesil parkların yanı sıra semt sahaları inşa ettik. Çınaraltı Meydanı’nı yenileyerek ilçemizin sembol yerlerinden olan Tarihi Çınaraltı Meydanı’nı daha modern hale getirdik. Toplam 110 parkımız ile ilçemizin yeşilliğine yeşillik katmak için çalışıyoruz.”

2022 ESER VE HİZMET YILI OLACAK

2022 yılının da eser ve hizmet yılı olacağını ifade eden Başkan Muzaffer Bıyık, “Darıca Belediyesi olarak bugüne kadar ne söz verdiysek yerine getirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Seçim beyannamemizde söz verdiğimiz projeleri hayata geçirmek için yol haritamız belli. 2022 yılı, birçok projenin tamamlandığı ve birçok eserin de temelinin atılacağı yıl olacak. Darıca Belediyesi, Büyükşehir Belediyesi ve hükümetimiz olarak işbirliği içerisinde ilçemize önemli eserler kazandırmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Bıyık: ‘2022 hizmet ve eser yılı olacak’

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

Giriş Yap

Bölge Haber - Yeni Nesil Objektif Haber Platformu ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!