Başkan Bıyık’tan gençlik buluşması

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala
Zekice Değişim

Darıca Belediye Başkanı Muzaffer Bıyık, Darıca Zonguldaklılar Derneği’nde gençlerle bir araya geldi. Zonguldaklı gençlerin sorularını yanıtlayan Başkan Muzaffer Bıyık, gençlerin her zaman önceliklerinin olduğunu söyledi.

Darıca Belediye Başkanı Muzaffer Bıyık, Darıca Zonguldaklılar Derneği’nde gençlerle bir araya gelerek Zonguldaklı gençlerin sorularını yanıtladı. Her fırsatta gençlerle olmaktan dolayı mutlu olduğunu ve gençleri önemsediklerini ifade eden Başkan Muzaffer Bıyık, Darıca Belediyesi olarak gençlere yönelik projelere her zaman öncelik verdiklerini söyledi. Zonguldaklılar Dernek Başkanı Mesut Koca ve yönetimiyle birlikte gençlere teşekkür eden Başkan Muzaffer Bıyık, gösterdikleri misafirperverlikten dolayı da memnuiyetini dile getirdi.

GENÇLER SORDU BAŞKAN CEVAPLADI

Zonguldaklı gençlerin sorularını da yanıtlayan Başkan Muzaffer Bıyık, yapılan çalışmalar hakkında da bilgiler verdi. Gençlere yönelik projelere ağırlık verdiklerini ifade eden Başkan Muzaffer Bıyık, “Darıca Belediyesi olarak geleceğimizin teminatı olan gençleri önemsiyor ve değer veriyoruz. Oldukça genç bir nüfusa sahip olan Darıca’da gençlere yönelik daha fazla proje geliştirmek ve gençlerle daha fazla iç içe olabilmek amacıyla Gençlik ve Spor Müdürlüğü’nü kurduk ve çalışmalara başladık” dedi.

GENÇLİK KORİDORU İLE CUMHURBAŞKANI’NDAN ÖDÜL ALDIK

Gençlerin he zaman öncelikleri olduğunu da belirten Başkan Muzaffer Bıyık şunları söyledi: “Darıca Belediyesi olarak gençlere yönelik hayata geçirdiğimiz projelerle AK Parti Yerel Yönetimler Başkanlığınca gerçekleştirilen Gençlik ve Yerel Yönetimler Temalı Proje Yarışmasında ödüle layık görüldük. Ankara Başkent Millet Bahçesinde düzenlenen törende ödülü Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın elinden almanın gururunu yaşadık.

GENÇLERİMİZİ GELECEĞE HAZIRLIYORUZ

Darıca Belediyesi olarak KİGEM ile hem kadınlara hem çocuklara hizmet verirken bunun yanı sıra gençlere yönelik sınavlara yönelik de kurslar düzenliyoruz. Hem üniversite hem de lise sınavına hazırlanan gençlere destek oluyoruz. Ayrıca kişisel gelişim ve meslek edindirme kurslarıyla da vatandaşlarımızı geleceğe hazırlıyoruz.

E-SPOR BRANŞINI KURDUK

Gençlik ve Spor Müdürlüğü bünyesinde çağımızın sporu olan ve gençlerin büyük ilgi gösterdiği E-Spor branşına yatırım yaptık. Darıca Belediyesi bünyesinde E-Spor branşını kurduk. Çalışmalarımız sürüyor. E-Spor’a ilgi duyan gençleri bekliyoruz. Ankara’da gerçekleşen Tam Bana Göre Festival’de e-spor takımımız şampiyon oldu.

YOUTUBE STÜDYOSU OLUŞTURACAĞIZ

Gençlerin son yıllarda ilgi duyduğu YouTuber’lık için de çalışmalara başladık. YouTube konusunda amatör çalışmalar yapan ve kendisini geliştirmek isteyen gençlere destek olacağız. Belediye bünyesinde YouTube stüdyosu oluşturacağız ve video çekmek isteyen gençlere yardımcı olacağız.

KİTAP KAFE’Yİ HİZMETE AÇTIK

Gençlerin daha kaliteli vakit geçirebilmeleri için mekanlar oluşturmaya özen gösteriyoruz. Özellikle gençlerin daha fazla faydalanabilmesi için Kitap Kafe projemizi hizmete açtık. 30 Ağustos Zafer Parkı sosyal tesisleri içerisine yer alan Kitap Kafe ile gençler hem kitap okuyabiliyor hem çaylarını içebiliyor.

10 BİN KİTAPLIK MİLLET KÜTÜPHANESİ

Kitap Kafe projesinin ardından Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatı olan Millet Kıraathanesi projesini de hayata geçiriyoruz. Çalışmaların tamamlanmak üzere olduğu Millet Kütüphanesi, gençlerin yeni adreslerinden biri olacak. Darıca merkezde tamamlanan Millet Kütüphanesi 10 bin kitap ile kitapseverlere hizmet verecek.

İSKOLİYE SANAT AKADEMİSİ GENÇLERİN YENİ YUVASI

İlçemizin bir kültür sanat şehri olması ve gençlerimizin daha fazla kültür sanatla buluşabilmesi için bölgemizde bir ilk olan İskoliye Sanat Akademisi’ni hayata geçirdik. Bağlama, gitar, ney, piyano, tiyatro, drama ve müzik korosu kursları gibi 9 farklı branşta yüzlerce gencimize eğitim veriyoruz. Sanata ilgi duyan bütün gençlerimizi davet ediyoruz.

YÜZME HAVUZU VE MODERN SPOR KOMPLEKSİ

Spora ve sporcuya destek vermek amacıyla Nenehatun Mahallesi’nde yer alan Deniz Yıldızları Lisesi içerisinde bulunan Darıca Belediyesi Erkekler Havuzu’nun alt katı spor salonuna dönüştürüldü. Yüzme havuzuyla birlikte sauna ve buhar odasının yer yer aldığı spor salonunda gençler, bokstan, karateye ve Muay Thai’ye kadar birçok farklı branşta spor yapma imkanına kavuştu. Darıca’nın spor şehri olması adına çalışmalarımızı sürdürürken Şehit Hasan Kaya İmam Hatip Ortaokulu altında bulunan bayanlar havuzunu yeniledik. Modern spor salonu da oluşturarak kadınlar için fitness ve salon sporları yapabilme imkanı sunduk.

NENEHATUN AMATÖR SPOR SAHASI

Darıca Belediyesi olarak spora ve sporcuya desteğimiz artarak devam edecek. Spor Bakanlığımız ve Büyükşehir Belediye’mizle birlikte Nenehatun’da bulunan amatör spor sahasını yeniliyoruz ve Darıca’ya yakışan modern bir spor kompleksi yapıyoruz. İdari bina kısımlarını Spor Bakanlığı ve saha ile tribün kısımlarını Büyükşehir ile birlikte yapıyoruz. Kısa sürede bitirilecek olan Amatör spor sahası ile gençlerimiz ilçemize yakışan modern bir spor kompleksine kavuşacak.”

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Başkan Bıyık’tan gençlik buluşması

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

Giriş Yap

Bölge Haber - Yeni Nesil Objektif Haber Platformu ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!