Tahir Büyükakın

BAŞİSKELE YENİKÖY KOLEJ CADDESİNDE ALTYAPI VE ÜSTYAPI ÇALIŞMALARI TAMAMLANDI

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala
Zekice Değişim

Kent genelinde altyapı çalışmalarına aralıksız devam eden Kocaeli Büyükşehir Belediyesi (KBB) İSU Genel Müdürlüğü, küresel ısınma ve iklim değişikliğiyle beraber artan ani yağışlara karşı Başiskele Yeniköy Mahallesi Kolej Caddesinde yağmursuyu altyapı hattı imalatlarını tamamladı. Bozulan yolların asfalt çalışması yapılarak araç ve yaya trafiğinin düzenli ve konforlu geçişi sağlandı.

İKLİM DEĞİŞİKLİĞİ İLE MÜCADELE
KBB İSU Genel Müdürlüğü, kesintisiz ve sağlıklı altyapı ilkesiyle yatırımlarına Kocaeli genelinde hız kesmeden devam ediyor. Küresel ısınma ve iklim değişikliği ile birlikte suyun korunması ile taşkınların önlenmesi her geçen gün önem arzediyor. Kurum, bu kapsamda suyun korunması, kayıpların azaltılması ve ani yağışlarda oluşan taşkınlarla mücadele kapsamında il genelinde yeni altyapı hatları, dere ıslahları ve depo imalatları gerçekleştiriyor.

1500 METRE YENİ YAĞMURSUYU HATTI
Başiskele ilçesi Yeniköy Mahallesinde yatırım programı kapsamında yağmursuyu, içmesuyu ve kanalizasyon imalatları gerçekleştiriliyor. Yeniköy Kolej, Cevizlik ve Ilıca Caddeleri ile Begüm, İskete ve İnan Sokak’larında yüzey sularını toplamak için yağmursuyu hattı çalışmaları yapılıyor. Tamamlanan çalışmalar ile birlikte bölgede 1200 ile 500 mm arasında olmak üzere çeşitli çaplarda betonarme borular kullanılarak toplam 1500 metre uzunluğunda yeni yağmursuyu hattı imalatı gerçekleştirildi. Ayrıca çalışmalar kapsamında 750 metre uzunluğunda içmesuyu hattı ile birlikte 60 metre uzunluğunda kanalizasyon hattı imalatı da yapıldı.

ASFALT SERİMİ YAPILDI
Altyapı çalışmalarının tamamlanmasının ardından Yeniköy Mahallesi Kolej Caddesinde bozulan yolların üstyapı kapsamında asfalt serimi ve yama çalışmaları da yapıldı. Bölgede toplamda 430 metre uzunluğunda yeni asfalt imalatı gerçekleştirildi. Tamamlanan asfalt çalışması ile birlikte Kolej Caddesi araç ve yaya trafiğinin düzenli ve konforlu geçişi sağlandı. Diğer cadde ve sokakların üstyapı çalışmaları Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ekipleri tarafından gerçekleştirilecek.

Altyapı ve üstyapı çalışmaların tamamlandığı Yeniköy Kolej Caddesinde, ani yağışların yaşanması halinde oluşabilecek taşkınlara karşı yeni yapılan yağmursuyu altyapı çalışmalarıyla önlem alındı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
BAŞİSKELE YENİKÖY KOLEJ CADDESİNDE ALTYAPI VE ÜSTYAPI ÇALIŞMALARI TAMAMLANDI

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

Giriş Yap

Bölge Haber - Yeni Nesil Objektif Haber Platformu ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!