Tahir Büyükakın

Aygır Deresi şubat sonu tamamlanacak

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala
Zekice Değişim

Başkan Büyükakın, Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımı gerçekleştirilen Kartepe Aygır Dere Islah çalışmasını inceledi

Başkan Büyükakın: Aygır Deresi şubat sonu tamamlanacak

Marmara Belediyeler Birliği ve Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Tahir Büyükakın, daha önce defalarca taşkın yaşamış Kartepe Aygır Dere Islah çalışmalarının yapıldığı bölgede inceleme gerçekleştirdi. Aygır deresinin akış hacmini genişleterek formunu düzenlemek ve vadide bulunan yolun güvenliğini sağlamak amacıyla yaklaşık iki buçuk milyon TL’lik yatırım yapılıyor. Projenin geldiği son durum hakkında detaylı bilgi alan Başkan Büyükakın, “Bu bölge önemli bir turistik destinasyondur. Bu, esnafımızın ve bölgede yaşayan vatandaşlarımızın arzu ettiği bir projeydi. Çok şükür hayata geçiriyoruz. Bu ıslah ve yol çalışması bittiğinde bölge ciddi manada rahatlamış olacak” dedi.

‘’YOLU TEKRAR YAPACAĞIZ’’

Kartepe Belediye Başkanı Mustafa Kocaman, AK Parti Kartepe İlçe Başkanı Sadık Yılmaz ve teknik heyetin de katıldığı incelemede, bölgede bulunan yolun kayma yaptığını ifade eden Başkan Büyükakın, “Özellikle derenin varlığı nedeniyle yol kayması problemi ortaya çıkıyordu. Öncelikli olarak dereyi ıslah etmemiz gerekiyordu. Dereyi ıslah ettik. Güçlü duvarların yapımının ardından yolu tekrar yapacağız” diye konuştu. Şubat ayı sonuna kadar bölgedeki çalışmaların biteceğini de belirten Başkan Büyükakın, çalışmalardan sonra derenin yeni yapılan mecrasına aktarılacağını kaydetti.

“BÖLGE CİDDİ MANADA RAHATLAYACAK”

Başkan Büyükakın, dere ıslah çalışmalarının ardından yol çalışmasının da tamamlanacağını aktararak, şunları söyledi:“Duvarların yapımı sırasında toprak kaymaları oldu. Çok zor bir imalat. Büyükşehir Belediyesinin yaptığı işlerle kıyaslandığında çok büyük bir iş değil ama zor bir imalattı. Ancak buradaki yolun kaymasını engellemenin başka bir yolu yoktu. Bu yapıldıktan sonra bölge ciddi manada rahatlayacak. Bir süre önce buradaki esnafla toplantı yapmıştık. Esnaflarımızın bu şekilde talepleri olmuştu. Projelendirdik, DSİ’den proje onaylarını aldık. Aslında dere bizim sorumluluğumuzda olan bir dere değil ama DSİ’nin yatırım programında olmadığı için biz Büyükşehir olarak onlardan devrini aldık ve buradaki imalatını tamamlayıp, yolun geri kalan kısmını da şubat ayı sonuna kadar tamamlayacağız.”

KOCAMAN:  TAHİR BAŞKANIMIZA TEŞEKKÜR EDİYORUM

Kartepe Belediye Başkanı Mustafa Kocaman da Maşukiye Mahallesi’nin Kartepe ilçesi için turizmin lokomotifi olduğuna vurgu yaparak, “Marşukiye’de yazın ve kışın binlerce turisti ağırlıyoruz. Özellikle alabalık vadisinde. Burada dere ıslahından kaynaklı bir sorunumuz vardı. Tahir Başkanımıza teşekkür ediyorum. Bu sorun köklü bir sorundu. Bu vesileyle sonlanmış olacak. Bundan sonra daha sağlıklı bir şekilde hemşerilerimizi ve misafirlerimizi Kartepe’de ağırlayacağız” şeklinde konuştu.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Aygır Deresi şubat sonu tamamlanacak

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

Giriş Yap

Bölge Haber - Yeni Nesil Objektif Haber Platformu ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!