Aydoğan güven tazeledi

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala
Zekice Değişim

KOBMODER’de Aydoğan güven tazeledi

Mobilya üreticilerinin kongresi sona erdi

Kocaeli Batı Yakası Mobilya Üreticileri Derneği’nin, 1.Olağan Genel Kurulu, Darıca Adnan Menderes Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi. Bugün yapılan ve yoğun katılımın olduğu kongrede derneğin kurucu başkanı Davut Aydoğan yeniden seçildi.

Kısa adı KOBMODER olan, Gebze, Darıca, Çayırova ve Dilovası’nda faaliyet gösteren mobilya üreticileri tarafından kurulan Kocaeli Batı Yakası Mobilya Üreticileri Derneği’nin 1. Olağan Genel Kurulu Darıca Adnan Menderes Kültür Merkezin’de yapıldı.

23 Eylül 2021 tarihinde faaliyetlerine başlayan ve 173 kayıtlı üyesi olan KOBMODER’in kurucu başkanı Davut Aydoğan’ın tek aday olduğu kongreye yoğun ilgi gösterilirken, oy kullanma öncesi üyelerine yönelik olarak konuşma yapan başkan Davut Aydoğan, Mobilya üreticilerinin dernekleşmek için bu güne kadar bir kaç kez bir araya geldiğini ancak bir mesafe kat edilemediğini söyleyerek 9 kurucu arkadaşıyla, bireysel hiç bir beklenti olmadan ,hiç bir siyasi ve farklı oluşumların gölgesinde  kalmadan dernek tüzüğündeki  kuruluş amaçları doğrultusunda   ortak menfaatleri için bir araya gelerek bunu başardıklarını dile getirdi. Başkan Aydoğan,  Artık kendilerinin de sorunlarını, isteklerini  dile getirecek sektörün birleştirici gücü olan  KOBMODER ismiyle bir dernekleri olduğunu belirterek,’’  Bugün derneğimizin 1. olağan genel kurulunu yapmak üzere burada toplanmış bulunmaktayız. Genel kurulumuzun ve alacağımız kararların  hayırlara vesile olmasını Cenabı Allah’tan diliyorum      

4 İLÇEDE 2 BİN CİVARINDA 10 BİN KİŞİLİK CAMİAYIZ

Değerli misafirler; kıymetli meslektaşlarım  yaklaşık 6 ay  önce resmi kuruluşu gerçekleşen  derneğimiz; ilimizin  batı yakasındaki 4 ilçe de  (Gebze, Darıca, Çayırova ve Dilovası ) faaliyet gösteren üretici, emekçi, sanatkar mobilyacılarla  bir ve beraber olmayı,ortak kararlar almayı ve sorunlar çözmeyi, amaçlamaktadır. Bu dernek ihtiyaç haline gelmiştir. Çünkü bireysel talepler,karşılık bulmamış ve çözülememiştir.  Örgütsüz çoğunluktansa örgütlü azınlığın daha etkili olacağı aşikardır. Çoğunluğuz çünkü  bu 4 ilçede irili ufaklı dağınık 2 Bin civarında  işletmeyiz ve çalışanlarımızla en az 10 bin kişilik camiayız.

Kurucu üyemizle bölgemizde  yaklaşık 2 yüz işyeri ziyaret ettik, sorunlarını  dinledik,  derneğimizi  bu kısa sürede 173 kayıtlı üye sayısına ulaştırarak bu kongreye hazırladık.

SİZLERİN İÇİNDE OLMADIĞI BİR DERNEK BALSIZ KOVANA BENZER

Kıymetli meslektaşlarım. Sizlerin içinde olmadığı bir dernek; balsız bal kovanına benzer.  bu yüzden bu işi yapan herkesi derneğimizin çatısı altında görmek istiyoruz. Yönetim kurulu arkadaşlarımızla haftanın iki günü bu dört ilçeyi sokak sokak gezdik,bulabildiğimiz işyerlerinde derneğimizi ve amaçlarını anlattık. Herkesten duyduğumuz ortak söylem çok geç kalınmış denilmesiydi. Bir yerden başlamak ve zaman ayırmak gerekiyordu yönetimdeki arkadaşlarımla gezdik,anlattık ,dinledik ve not aldık

SEKTÖRDEKİ ŞİKAYETLERİ DİNLEYİP NOTLARIMIZI ALDIK

Sektördeki sıkıntılar hep aynı, kayıtsız olarak korsan çalışanların varlığı, personel bulma sıkıntıları, malzemebulma sıkıntısı ve fiyatlarının çok yüksek oluşu, fiyatların belirsiz oluşu, tedarikçilerin keyfiyeti, sanayi sitesinin olmayışı ve para kazanamadıkları gibi şikayetler alıyoruz, diğeryandan kayıt dışı korsan iş yapanlar bizlere, tüketicilere, tedarikçilerimize ve vergi vermeyerek devletimize zarar vermektedir.

KAYITSIZ ÇALIŞANLARA KARŞI ORTAK KARAR ALDIK

Biz dernek yöneticileri öncelikli bu durumun çözümü için caydırıcı güç vergi dairesiyle gerekli görüşmeleri yaptık. Bu durum da olanları tespit edip kendilerine  işletme sahibi olmaları yönünde süre vereceğiz. aksi durumda gerekli işlemlerin yapılabilmesi için dernek olarak ilgili kurumlara cezai müeyyide uygulanması için girişimde bulunacağız. Bölgemiz de bulunan tedarikçilerimizle derneğimizde ve işyerlerinde birebir görüşerek ve sonrasın da hepsi ile bir araya gelerek kendileri ile ilgili yaşadığımız sıkıntıları net bir şekilde ifade ettik. Bu görüşme bizler için çok önemliydi. Çünkü bir çok sorunumuz çözülmüş olacaktı. Bu görüşmeler sonucunda; kayıtsız çalışanlara hizmet verilmemesi konusunda ortak karar aldık. Bu süreci hep birlikte takip edeceğiz. Ancak bizlerde çalışanlarımıza sahip çıkalım. Üretebileceğimiz  ve montaj yapabileceğimiz kapasitede işler alalım, varsa fazla işiniz bir başka dernek üyesi üreticimizle paylaşalım. Montajını dışarı verdiğimiz işler  ve firmalar bir sonraki projede bizim olmuyor.

ÇALIŞMA ORTAMLARIMIZ MAALESEF ÇOK SAĞLIKSIZ

Çalışma ortamlarımız maalesef çok sağlıksız ve üretim için elverişsiz. il ve ilçe Belediye başkanlarımızdan bu konuda destek istiyoruz. İvedilikle sanayi sitesi talep ediyoruz. Bu sorunların çözümü noktasında bağlı bulunduğumuz ticaret odası ve esnaf oda başkanlarını ziyaret edip birlikte yapabileceğimiz işleri konuşma fırsatı bulduk.’’ dedi

KOBMODER’İN YENİ YÖNETİMİ ŞU ŞEKİLDE OLUŞTU;

Başkan Davut Aydoğan

Yönetim Kurulu Üyeleri;

Mücahit Fırtına

Bahattin Akdeniz

Halil İbrahim Erbaşı

Namık Yaçınkaya

Özcan Kavak

Mustafa Oran

Vedat Altürk

Yahya Yılmaz

Ferhat Akpınar

Haluk Öztürk

Mustafa Altıok

Atila Güli

Süleyman İnci

Zekeriya Yurtseven

Ermiş Göksu

Volkan Derici

Mustafa Akıncı

Erkan Demirkan

Kudret Aslan

Furkan Fatih Kılıç

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Aydoğan güven tazeledi

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

Giriş Yap

Bölge Haber - Yeni Nesil Objektif Haber Platformu ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!