Assan Alüminyum’dan çifte ihracat şampiyonluğu

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala
Zekice Değişim

Assan Alüminyum, “İhracatın Metalik Yıldızları”na damga vurdu

Assan Alüminyum’dan çifte ihracat şampiyonluğu

Avrupa’nın alüminyum folyo üretim kapasitesiyle en büyük iki üreticisinden biri, Türkiye’nin ise lider yassı alüminyum üreticisi Assan Alüminyum, İstanbul Demir ve Demir Dışı Metaller İhracatçıları birliği (İDDMİB) tarafından her yıl düzenlenen “İhracatın Metalik Yıldızları” ödül törenine damga vurdu. Kibar Holding iştiraklerinden Kibar Dış Ticaret aracılığıyla dünyanın dört bir yanına ihracat yapan şirket, Alüminyum Yassı Ürünler ve İDDMİB İhracat Şampiyonları olmak üzere iki kategoride ihracat şampiyonu oldu.

Assan Alüminyum Genel Müdürü Göksal Güngör, “Alüminyum, sürdürülebilir bir geleceğini şekillendiren, küresel ekonomi için kritik önem arz eden sektörlerden biri. İleri teknoloji kullanarak sürdürülebilirlik ilkelerimiz doğrultusunda ürettiğimiz ürünleri 4 kıtada 70’i aşkın ülkeye ulaştırıyoruz. Bu faaliyetlerimizle ihracat şampiyonu olmaktan gurur duyuyoruz, bu başarı grafiğini sürdürülebilir kılmak en önemli odak alanlarımızdan olacak” dedi.

Demir ve dışı metaller sektöründe faaliyet gösteren şirketlerin ödüllendirildiği, her yıl İDDMİB tarafından düzenlenen ‘İhracatın Metalik Yıldızları’ ödül töreni Ticaret Bakanı Yardımcısı Rıza Tuna Turagay, TİM Başkanı İsmail Gülle, İDDMİB Başkanı Tahsin Öztiryaki ve sektör temsilcilerinin katılımıyla düzenlendi.

Türkiye’de alüminyum sektörünün en büyük üreticisi, alüminyum folyo üretim kapasitesiyle Avrupa’nın en büyük iki üreticisinden biri olan Assan Alüminyum, ihracat performansıyla İDDMİB tarafından iki ödüle layık görüldü. Kibar Holding çatısı altında faaliyet gösteren şirket, yine Holding iştiraklerinden Kibar Dış Ticaret aracılığıyla gerçekleştirdiği toplam ihracat ile Alüminyum Yassı Ürünler ve İDDMİB İhracat Şampiyonları kategorilerinde birinci olarak şampiyonluk ödülünü aldı.

Katma değeri yüksek ihracat

Otomotiv, sanayi, gıda gibi pek çok stratejik sektör için tedarik zincirinde kritik öneme sahip alüminyum, yüzde 100 geri dönüştürülebilir olmasıyla tüm dünyanın gündeminde olan sürdürülebilirlik alanına da katkı sağlıyor. Tüm faaliyetlerini sürdürülebilirlik ilkeleriyle gerçekleştirdiklerini ve bu sayede dünyanın her yerine ihracat yapabildiklerini belirten Assan Alüminyum Genel Müdürü Göksal Güngör, “Küresel ticarette zorlu pazarlardan Batı Avrupa şirketimizin doğal ihracat pazarını oluşturuyor. Alüminyum, sürdürülebilir bir geleceği şekillendiren, küresel ekonomi için kritik önem arz eden sektörlerden biri. İleri teknoloji kullanarak sürdürülebilirlik ilkelerimiz doğrultusunda ürettiğimiz ürünleri 4 kıtada 70’i aşkın ülkeye ulaştırıyoruz. Bu faaliyetlerimizle ihracat şampiyonu olmaktan gurur duyuyoruz, bu başarı grafiğini sürdürülebilir kılmak en önemli odak alanlarımızdan olacak” açıklamasında bulundu.

Assan Alüminyum hakkında

1988 yılında Kibar Holding bünyesinde kurulan Assan Alüminyum, bugün İstanbul Tuzla ve Kocaeli Dilovası tesislerindeki yıllık 300 bin tonluk kurulu kapasitesiyle, Türkiye’nin yassı alüminyum sektöründe açık ara lider kuruluşu konumunda bulunuyor. 1500’ü aşkın çalışanıyla rulo, levha, folyo ve boyalı rulo ürünleri ile ambalaj, distribütör, inşaat, dayanıklı tüketim, otomotiv ve ısıtma-soğutma gibi çok çeşitli sektörlere hizmet veren Assan Alüminyum, 100 bin tonluk mevcut alüminyum folyo üretim kapasitesiyle ise Avrupa’nın en büyük iki üreticisinden biri konumunda. Satışlarının yaklaşık yüzde 75’ini ihraç eden şirket, İSO’nun Türkiye’nin en büyük ilk 500 sanayi şirketi sıralamasında 41. sırada bulunuyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Assan Alüminyum’dan çifte ihracat şampiyonluğu

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

Giriş Yap

Bölge Haber - Yeni Nesil Objektif Haber Platformu ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!