Tahir Büyükakın

Ahilik Kutlama Komitesi Üyeleri, Vali Seddar Yavuz’u Ziyaret Ettiler

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala
Zekice Değişim

Ahilik Haftası kutlama programları çerçevesinde Ahilik Kutlama Komitesi Başkanı ve Vali Yardımcısı Ekrem Çalık, Ticaret İl Müdürü Veysi Uzunkaya, Kocaeli Esnaf Sanatkar OdalarıBaşkanı Kadir Durmuş ile Ahilik Kutlama Komite üyeleri, Vali Seddar Yavuz’u ziyaret ettiler.
 
Karamürsel Alp toplantı salonunda gerçekleştirilen ziyarette Kocaeli Esnaf Sanatkar Odaları Başkanı Kadir Durmuş, Ahilik Haftası’nın anlamı ve etkinlik çerçevesinde yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi vererek kabullerinden dolayı Vali Yavuz’a teşekkürlerini iletti. 
 
Ahilik değerlerini gelecek nesillere aktaran tüm esnaf ve sanatkarlara şükran duygularını ifade ederek sözlerine başlayan Vali Seddar Yavuz yaptığı konuşmalarında; “Sizleri Valiliğimizde ağırlamış olmaktan büyük bir memnuniyet duyuyorum. Hepinizin bildiği gibi köklü bir medeniyetin mensubu olan Aziz Milletimiz İslam ile şereflendikten sonra ticaret, meslek ve icra biçimlerini İslam ahlakına uygun şekilde kodlayan ve bunu dünyaya örnek olacak şekilde örgütleyen, dünyadaki ilk meslek ahlakı ve örgütlenmesini ortaya koyan bir anlayışı bu hafta kutluyor ve anıyoruz. Bu anlayışın üstadı Ahi Evran başta olmak üzere İslam ahlakıyla böylesine bezenmiş ticaretin ve meslek kurallarının belirlenmesinde bize
ufuk açan ve bizi dünyada bir adım öne çıkaran, örnek haline getiren tüm ecdadımızı saygıyla, hürmetle anıyorum. Ayrıca bugün itibariyle bu değerleri yaşatan, gelecek nesillere aktaran bütün esnaf ve sanatkarlarımıza minnet ve şükran duygularımı iletiyorum.

Ekonomik Sistemlerin Dayandığı Mutlaka Ahlaki Bir Temel Vardır

Davranışlar ve kabuller arasında bir çatışma olursa tutarsızlıktan bahsedilebileceğini vurgulayan Vali Yavuz; Ekonomik sistemlerin dayandığı mutlaka ahlaki bir temel vardır. Dolayısıyla hangi işi yaparsak yapalım beslendiğimiz, ilham aldığımız bir felsefi tabanla hareket ederiz. Yaptığımız iş her ne olursa olsun mutlak suretle bunun dayandığı bir arka planı, felsefi bir tabanı olması gerekir ki yaptığımız davranışlar, eylemler uygun olsun. Biz buna esasında paradigma diyoruz. Yani kabullerimizdir. Eğer insanların davranışlarıyla kabulleri arasında bir çatışma varsa tutarsızlıktan bahsedebiliriz. O yüzden kabullerimizi bir kez daha gözden geçirmemiz gerekir. Pandemi döneminde esnaflarımızın yoğun sıkıntı ve sorunlar yaşadığını belirten Vali Yavuz; Yaklaşık 2 yıla yakın dünyayı sarsan, siyasal sistemleri sorgular hale getiren, devletin rolünü yeniden tartıştıran bir pandemi ile karşı karşıyayız. Bu dönemde özellikle
esnaflarımızın sıkıntı çektiğini, sorunlar yaşadığını hep beraber gördük ve yaşadık. Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde Devletimiz, tüm imkanlarıyla bizlerin yanında oldu. Bizlerde Valilik olarak elimizden gelen tüm imkanları sizlerin lehine kullanmaya özen gösterdik.

Tedbirleri Elden Bırakmayalım, Aşımızı Olalım

Artık kademeli bir şekilde normalleşme süreci içine girdik. Toplum olarak belki pandeminin geçtiği gibi bir düşünceye de yavaş yavaş kapılmaya başladık ancak vaka sayılarımızda gözle görülür ciddi artışlar meydana gelmeye başladı. Buradan hareketle tüm Kocaelili kardeşlerime henüz tehlikenin geçmediğini, maske, mesafe ve temizlik kurallarına uyulmasını özelliklede pandemi ile mücadelede en büyük silahımız olan aşıyı yaptırmaları gerektiğini bir kez daha belirtmek istiyorum. Aşı konusunda bir direnç var.Söz konusu bilimi ilgilendiriyor ise bilim insanlarının ne dediğine kulak verelim. Eğer bilim insanları bir konuda ittifak etmişse ona uymamanız aynı zamanda bir vebal içerir. Çünkü aşı yaptırmamamız bir başkasının hastalığına vesile olmamıza, belki de bizim için önemli olan birisinin hayatını tehlikeye atmamıza sebebiyet veriyor. Dolayısıyla bu kişisel bir tercih değildir. O yüzden lütfen yetkili kurum ve kuruluşların açıklamalarına, beyanlarına uyalım. Hurafelerden, yanlış bilgilerden, toplumu daha fazla bedel ödeyecek noktalara
götürecek yaklaşımlardan lütfen uzak duralım.

Evlatlarımızı Hep Birlikte Geleceğe Hazırlayalım

403 bin 500 öğrencinin fiilen eğitim gördüğü bu şehirde bizim çocuklarımızı daha fazla eve hapsetmemek, onları hayata hazırlamak ve uluslararası rekabette bir adım öne geçebilmek için yoğun bir fedakarlık ve çalışma yapmamız gerekiyor. Bu nedenle aşı oranlarımızı daha fazla artırmalıyız. İlimizde bulunan hastanelerimizin başhekimleriyle yaptığımdeğerlendirmelere göre; hayatını kaybedenlerin, yoğun bakımda ve entübe olanların %90- 95’i hiç aşısız ya da aşı dozlarını tamamlamayanlardan oluştuğunu belirttiler. İnsanların çocuklarına, eşlerine, yakınlarına bunu yapma haklarının olduğunu düşünmüyorum.

Aşı Oranlarımız Kocaeli’mize Yakışmıyor

Bu kent eğitimli bir kent. Bu kent dünya ile yarışan bir kent. Türkiye’nin yüz akı. Bilim, sanayi ve teknolojinin merkezi. Bizi bu yüzyılda dünyanın önüne geçirebilecek 3-5 şehirden birisi olan önemli bir şehirde yaşıyoruz. Bu aşı oranlarının bize yakışmadığını bir kez daha hatırlatmak istiyorum. Toplumun tüm kesimlerinin bu konuda hassasiyetlerini artırmalarını bekliyoruz. Üzülerek söylüyorum ki; yoğun bakımda yatanların ve entübe olanların yaş ortalamalarının genç yaşlara doğru düşmeye başladığını görmeye başladık. O yüzden lütfen gençliğinize güvenmeyin diyorum. Bu hastalığın gençlik, yaşlılık gibi bir ayrımı yok. Kimi tedbirsiz buluyorsa ona zarar veriyor.

Pandemiyle mücadelemizde hep birlikte, dayanışma içinde ve sorumluluklarımızı tam olarak yerine getirebilirsek başarılı olabiliriz. Bu vesileyle sizlerin nezdinde tüm esnaflarımıza çağrıda bulunuyorum. Aşılarını yaptırmayan, dozlarını eksik yaptıranlar varsa lütfen aşılarını yaptırsınlar, tamamlasınlar diyor, Ahilik haftalarını kutluyorum. Yılın ahisi, kalfası ve çırağı seçilen kardeşlerimizi tebrik ediyor, birlikte güzel işler yaptığımız siz değerli başkanlarımıza bir kez daha teşekkür ediyorum.” diyen Vali Yavuz, ziyaretten duyduğu memnuniyeti belirtti. Konuşmaların ardından yılın Ahisi Hüsnü Morgül, Kalfa Muhammet Hanifi Yorulmaz ve Çırak Hamza Kösem’e cübbelerini giydirip, plaket veren Vali Seddar Yavuz, Ahilerin haftalarını kutlayarak, esnaflarımıza bol ve bereketli kazançlar diledi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Ahilik Kutlama Komitesi Üyeleri, Vali Seddar Yavuz’u Ziyaret Ettiler

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

Giriş Yap

Bölge Haber - Yeni Nesil Objektif Haber Platformu ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!