Tahir Büyükakın

54,7 Milyon Tl Ve 57,6 Km Altyapı Yapıldı

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala
Zekice Değişim

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi (KBB) İSU Genel Müdürlüğü, 2021 yılında Kocaeli’nin doğa ve kış turizm merkezi Kartepe ilçesinin altyapı eksikliklerinin giderilmesi ve kesintisiz su ihtiyacının karşılanması için, 54,7 milyon lira harcama yaparak, toplam 57,6 km uzunluğunda içme suyu, kanalizasyon ve yağmursuyu altyapı hattı, dere ıslahları, içme suyu depoları ve üstyapı çalışmaları gerçekleştirdi.

7 MAHALLEDE ÇALIŞMA

Altyapıda sıfır problem ilkesi ve son yıllarda yaşanan küresel ısınmanın etkilerine karşı Kocaeli’nde altyapı yatırımları yapılıyor. Sanayi ile birlikte sürekli artan nüfusu göz önünde bulunduran KBB İSU Genel Müdürlüğü, yatırım programı kapsamında şehir merkezleri ve kırsal alanlarda yatırım ve çalışmalar gerçekleştiriliyor. Kocaeli’nin kış ve doğa turizmi merkezi olan Kartepe ilçesinin altyapı problemlerinin giderilmesi için 2021-2022 yılı yatırım programı kapsamında önemli çalışmalar yürütülüyor. 2021 yılında ilçeye bağlı Dumlupınar, Uzuntarla, Emekevler, Şevkatiye, Suadiye Çepni, Şirinsulhiye ve Nusretiye olmak üzere 7 mahallede altyapı çalışmaları yapıldı. Yapılan içme suyu, kanalizasyon ve yağmursuyu çalışmaları kapsamında toplam 31 bin 510 metre içme suyu hattı, 14 bin 783 metre kanalizasyon hattı ve 9 bin 289 metre yağmursuyu hattı inşa edilerek işletmeye alındı.

6 SU DEPOSU

Küresel ısınma ve iklim değişikliği ile birlikte içme ve kullanma suyunda kayıp kaçakların azaltılması için altyapı yenilenmesini yanı sıra depolanması da büyük önem arz ediyor. İSU Genel Müdürlüğü bu kapsamda Kartepe’nin sürekli nüfusu artan kırsal mahallelerinin içme suyu ihtiyacının karşılanması için yeni depolar inşa ediyor. Yapılan çalışmalarda Avluburun’da 5000 m3 betonarme deponun inşaatı devam ederken; Eşme’de 500 m3, Ketenceler’de 300 m3 betonarme depo ve Şevkatiye’de 100 m3, Arabakonağı’nda 100 m3, Sultaniye’de 50 m3 prekast depo inşaatları tamamlandı.  Devreye alınan depolar ve inşaatı süren Avluburun deposu ile birlikte kırsal bölgeler, bol ve düzenli içme suyu ihtiyaçlarına kavuştu.

7 DEREDE ISLAH

Samanlı dağları eteklerinde ve Sapanca gölü kıyısında kurulan İlçenin genelinde yüzey sularının aktığı birçok dere bulunuyor. Bu derelerin yerleşim alanları ile insan sağlığını tehdit etmemesi ve düzenli akışlarının sağlanması için de ıslah çalışmaları yapıldı. Yapılan çalışmalarda; Köseköy Beycemal, Uzunbey Yirim, Eşme Topağaç, Eşme Maden, Şevkatiye Küçüksu, Kentmeydanı ve Fatih Sultan Mahallesinde dere ıslahları gerçekleştirildi. Büyük kısmı tamamlanan derelerde toplam 2 km uzunluğunda ıslah çalışmaları yapılarak düzenli akışları sağlandı ve çevre için tehdit oluşturmayacak hale getirildi.

ÜSTYAPI YAPILIYOR

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İSU Genel Müdürlüğü, Kartepe Belediyesi ile yaptığı protokol kapsamında ilçe genelinde yapılan altyapı çalışmalarının ardından kazı yapılan bölgelerde üstyapı çalışmaları da gerçekleştiriyor. Bu kapsamda Dumlupınar mahallesinde altyapı çalışmaları tamamlanan cadde ve sokaklarda kazı alanlarının çökme süreçlerinin tamamlanmasının ardından asfalt serim ve asfalt yama çalışmaları gerçekleştirildi. 2021 yılında çeşitli cadde ve sokaklarda toplam 115 ton asfalt serimi yapıldı.

54,7 MİLYON LİRA HARCAMA

2021-2022 yılı yatırım programında ilçe genelinde yoğun çalışmalar gerçekleştiren İSU Genel Müdürlüğü, 2021 yılında toplam 57 bin 582 metre uzunluğunda altyapı ile dere ıslahı çalışması gerçekleştirdi. Yapılan çalışmalar için de 54 milyon 759 bin lira harcama yaptı. 2022 yılında ilçe genelinde 15 mahallede 32 km içme suyu, 5 km kanalizasyon, 6 km yağmursuyu, 4 km dere ıslahı ve 2 adet içme suyu deposu çalışmaları gerçekleştirilecek. Yapılacak çalışmalar için de yaklaşık 40 milyon lira harcama planlandı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
54,7 Milyon Tl Ve 57,6 Km Altyapı Yapıldı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

Giriş Yap

Bölge Haber - Yeni Nesil Objektif Haber Platformu ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!