5000 Metreküp Kapasiteli Depo İnşaatı

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala
Zekice Değişim

Körfez’de 5000 Metreküp Kapasiteli Depo İnşaatı Başladı

Küresel ısınma ile birlikte yaşanan iklim değişiklikleriyle mücadele için il genelinde yatırımlarına devam eden Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İSU Genel Müdürlüğü,  Körfez ilçesi Yavuz Sultan Selim Mahallesinin içme suyu ihtiyacını karşılamak için 5 bin metreküp kapasiteli betonarme depo çalışmalarına başladı.

KÜRESEL ISINMA VE İKLİM DEĞİŞİKLİĞİ İLE MÜCADELE

Küresel ısınma ile birlikte içme suyunun korunması ve depolanmasının önemi her geçen gün artıyor. İSU Genel Müdürlüğü,  bu kapsamda uzun vadeli planlamalar gerçekleştirerek il genelinin birçok noktasında içme suyunda kayıp kaçakların azaltılması için altyapı yatırımları ile suyun depolanması için depo imalatlar çalışmalarını sürdürüyor. 

FORE KAZIK İMALATLARI TAMAMLANDI

2021 yılı yatırım programı kapsamında 50 metreküp ve 15 bin metreküp arasında irili ufaklı birçok farklı noktalarda betonarme ve prekast depolar inşa ediyor. Kullanım ömrünü doldurmuş depoların yanı sıra uzun süreli nüfus planlaması da hesaplanarak depo imalat çalışmaları yapılıyor. Bu kapsamda Körfez ilçesine bağlı Yavuz Sultan Selim Mahallesinde içme suyu depolama ihtiyacını karşılamada yetersiz kalan mevcut depo yıkılarak aynı noktada yeni depo inşasına başlandı. 5000 metreküp kapasiteli olarak inşa edilen yeni deponun, zemin güçlenmesi için fore kazık imalatları yapılıyor. Bu çalışmanın tamamlanmasın ardından hafriyat çalışmaları yapılacak.

KALİTELİ VE KESİNTİSİZ İÇMESUYU

2021 Yılı yatırım programında yer alan  “Körfez Doğu Bölgesi İçmesuyu, Kanalizasyon ve Yağmursuyu İkmal İnşaatı” kapsamında gerçekleştirilen yeni depo imalatı çalışmalarının önümüzdeki yıl içerisinde tamamlanması hedefleniyor. Böylelikle Yavuz Sultan Selim Mahallesi, su kesintilerinde uzun süre kesintisiz içme suyuna kavuşmuş olacak.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
5000 Metreküp Kapasiteli Depo İnşaatı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

Giriş Yap

Bölge Haber - Yeni Nesil Objektif Haber Platformu ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!