Türkkan’dan “arazi” açıklaması

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala
Zekice Değişim

TOKİ ve orman arazisine kaçak yapı yapıldığı iddia edilen ve hakkında yıkım kararı verilen konuyla ilgili açıklama yapan İYİ Parti  Grup Başkanvekili Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan, “Her şeyden önce burası kaçak yapılan bir yer değildir. Tapulu arazimiz üzerine kurulmuş bir çiftliktir ve tapuları da mevcuttur. Bunun kamudaki sorumluları hukuk önünde hesap vereceklerdir” ifadelerini kullandı. Türkkan’ın Dilovası’ndaki çiftliğinde  dün belediye ve jandarma görevlilerinin nezaretinde tahliye başlamıştı.

“KAÇAK YAPI DEĞİL TAPULU ARAZİMİZ”

Konuyla ilgili İYİ Parti’li Türkkan’dan bugün yazılı bir açıklama geldi. Türkkan’ın açıklamalarında şu ifadeler yer aldı: “21.06.2021 günü twitter üzerinden organize yürütüldüğü aşikar olan ve gündeme sokulan hakkımdaki hukuka aykırı iftiralar ve başta havuz medyasında olmak üzere yapılan yalan haberler nedeniyle bu açıklamanın yapılması zorunluluğu doğmuştur. Her şeyden önce burası kaçak yapılan bir yer değildir. Tapulu arazimiz üzerine kurulmuş bir çiftliktir ve tapuları da mevcuttur. Ama bunlar kamuyu arazisi ile değil hazinesi ile yuttukları için herkesi kendileri gibi zannetmektedirler. 1415,1416,1417,1427 parsel sayılı 4 tapu toplamda 29.980 m2’dir. Adını geçirdikleri tarım işletmesindeki bu yapılar, yapıldıkları tarihlerde köy sınırları içinde olduğu için ruhsata tabi değildir. Üstelik bu yapı dedikleri, iki sundurma ahır ile birlikte tavuk kümesi, köpek kulübesi, yem ambarı gibi yapılardan ibarettir. Bu konuda uygulanması gereken 6360 Sayılı On Dört İlde Büyükşehir Belediyesi Ve Yirmi Yedi İlçe Kurulması İle Bazı Kanun Ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun’un Geçici 1. Maddesinin 14. Fıkrasıdır. Bu kanunla mahalleye dönüşen köylerde, bu kanunun yayımlandığı tarih itibarıyla 25/4/2006 tarihli ve 5490 sayılı Nüfus Hizmetleri Kanununa göre oluşturulan Ulusal Adres Bilgi Sistemine kayıtlı veya Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından uydu fotoğraflarıyla tespit edilen, entegre tesis niteliğinde olmayan tarım ve hayvancılık amaçlı yapılardaki işletmeler Çevre ve Şehircilik Bakanlığı veya belediyelerle ilgili mevzuat hükümlerine göre ruhsatlandırılmış sayılır. Bu açık kanun hükmüne rağmen belediyeden ruhsat talebimiz olmuş fakat bu talebimiz kabul bile edilmediği için, müracaatımızı noter kanalıyla yapmak zorunda kaldığımız bilinmelidir. Bu konuda İdare Mahkemesinde davamız açılmıştır.”

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Türkkan’dan “arazi” açıklaması

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

Giriş Yap

Bölge Haber - Yeni Nesil Objektif Haber Platformu ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!