2022 Dilovası’nın atılım yılı olacak

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala
Zekice Değişim

2022 Dilovası’nın atılım yılı olacak!

2021’in son gününde değerlendirmeler yapan Dilovası Belediye Başkanı Hamza Şayir,  2022 yılı yatırımları hakkında da bir açıklama yaptı.

Şayir, “Dilovamız’a hizmet yolunda büyük adımlar attık ve atmaya devam ediyoruz. Özellikle 2021 yılında ektiklerimizi, 2022 yılında biçeceğiz. 2022 Dilovası’nın atılım ve hizmet yılı olacak” diye açıkladı.

2021 yılını değerlendiren Başkan Şayir, “Yaklaşık üç yıldır Dilovası’na hizmet yolunda durmadan yorulmadan çalışıyoruz.

Motivasyonumuz tam, heyecanımız yerinde. Dilovası’da çok daha güzel işler yapacağız ve ilçemize büyük değer katacağız!” dedi.

PAYLAŞIMCI BİR YÖNETİM 

Yaklaşık 3 yıldır Dilovası’nda büyük bir özveriyle çalıştıklarını ifade eden Dilovası Belediye Başkanı Hamza Şayir, ” ‘Yükselen Şehir Dilovası’ vizyonu ile çıktığımız hizmet yolculuğunda yaklaşık üç yılı geride bıraktık. Katılımcı, paylaşımcı bir yerel yönetim anlayışıyla kararlı adımlarla yolumuzda ilerliyoruz. Göreve geldiğimiz günden bu yana halkımıza ayrım yapmadan eşit hizmet sunmaya, her eve girmeye ve tüm halkımızın gönlünü kazanmaya çalışıyoruz.

YOLUMUZ UZUN ASLA YORULMAYACAĞIZ! 

Göreve gelirken ne kadar meşakkatli bir vazifeye talip olduğumuzu biliyorduk. Bu bilinçle ilçemizin eksikliklerini ve önceliklerimizi belirledik. Seçim beyannamemiz ile vaatlerde bulunduk. Çok şükür bugüne kadar hem hükümetimiz, hem büyükşehir belediyemiz, hem de AK Teşkilatımızın da desteği ile güçlü bir taahhütlerimizi yerine getiriyoruz.

İnşallah 2022 yılı bizim için oldukça verimli bir yıl olacaktır. Biz biliyoruz ki; yolumuz uzun ama asla yorulmadan hizmetlerimizi tek tek hayata geçirmeye devam edeceğiz.

PANDEMİ HIZIMIZI KESEMEDİ 

Tabi iki yıldan fazladır süren bir pandemi süreci bizi biraz sekteye uğratsa da hizmet sevdamız pandemi dinlemedi. Pandemi sürecinde de hizmetlerimizi hayata geçirmeye devam ediyoruz. İnşallah en kısa sürede pandemiden de hep birlikte kurtuluruz inşallah.

u süreçte de biz elimizden geleni yaparken, halkımızda, muhtarlarımız ve kamu kurumlarımızda üzerine düşeni fazlası ile yaparak bu süreci en hafif şekilde atlatma çalışmamıza katkı sundular. Hepsine ayrı ayrı teşekkür ediyorum” dedi.

PROJELERİMİZ HAYAT BULUYOR 

İlçemiz 2021 yılında adeta şantiye döndü. Birçok noktada altyapı ve üst yapı çalışmalarımızla birlikte projelerimizi hayata geçiyoruz. Yaklaşık 3 yılda seçim beyannamemizde bulunan projelerimizin yüzde 60’ı hayat buldu ve bulmaya da devam ediyor. Seçim beyannamemizde yer almayan birçok projelerimizde aynı şekilde hayata geçmeye devam ediyor. Kısa sürede büyük mesafe kat etmekten çok mutluyuz” dedi.

YENİ SOSYAL YAŞAM ALANLARI KAZANDIRIYORUZ 

Hizmet noktasında büyük adımlar attıklarını belirten Başkan Şayir, “Özellikle her Ankara ziyaretimiz sonrası ilçemize güzel müjdelerle dönmenin mutluluğunu yaşadım. Hükümetimiz, Bakanlarımız, milletvekillerimiz, Büyükşehir Belediyemiz, AK Teşkilatlarımız hep elimizi tuttular ve bize destek oldular. İlçemize yakışır, büyük bir Millet Bahçemizin Dilovamız’a kazandırılması için start verildi. İçerisinde, tema bahçeleri, piknik alanları, yürüyüş parkurları, spor ve oyun alanları yer alacak olan 218 bin m2’lik Millet Bahçemizin inşaat çalışmalarına geçtiğimiz aylarda başlandı.

Bununla birlikte Tepecik Mesire alanımız bitme aşamasına geldi. Seyir Terasımızda çalışmalar sona aşamada Bu ve buna benzer yeni sosyal yaşam alanlarımızı ilçemize kazandırmaya devam edeceğiz.

TAVŞANCIL’I CAZİBE MERKEZİ YAPACAĞIZ 

Diğer taraftan Tavşancıl Mahallemiz’i, turizmin cazibe merkezi yapacak, Tarihi Tavşancıl Evleri’ni Yaşatma Projesi ile 21’i tescilli, 46’sı tescilsiz toplam 66 tarihi binanın yenileme prokolünü gerçekleştirdik.

İnşallah bu proje Tavşancıl’a hayat verecek ve cazibe merkezi haline getirecek. Tavşancıl Mahallemizde ayrıca geçtiğimiz aylarda temelini attığımız Yarı Olimpik Kapalı Havuzumuzu da bu yıl içerisinde vatandaşlarımızın hizmetine sunacağız. 

KAPALI SEMT PAZARIMIZ VE KATLI OTOPARKIMIZ BİTİYOR  

Yine, gelişen ve büyüyen ilçemizde büyük bir eksikliği kapatacak 3 katlı 8.600m2 kullanım alanı olan Modern Kapalı Pazar ve Katlı Otoparkımızın da inşaat çalışmaları devam ediyor.

İnşallah Büyükşehir Belediyemiz’in de desteği ile yapılan kapalı semt pazarımız ve katlı otoparkımızı bu yıl içerisinde halkımızla birlikte açmış olacağız.

YAŞAM KALİTESİ ARTACAK 

İlçemizde kamulaştırması devam eden ve kısa zamanda ilk temelini atacağımız TOKİ’nin ilk etap 1500 konut projesinin de çalışması süratli bir şekilde devam ediyor. Bölgemizin yaşam kalitesini artıracak ve ilçemize değer katacak olan tamamı 15 bin konuttan oluşacak olan TOKİ Konutları’nın bitimiyle de Dilovası yeni bir kent konumuna kavuşmuş olacak.  

HASTANEMİZİN STATÜSÜ DEĞİŞTİ 

İlçemiz için büyük velinimet olan Dilovası Devlet Hastanemiz, ilçemizin ihtiyaçlarını karşılama da sıkıntı yaşamaya başlamıştı.

Bu doğrultuda Sağlık Bakanlığımıza yaptığımız ziyaretlerimiz olumlu sonuç verdi ve hastanemiz D statüsünden C statüsüne yükseltildi.

Yatak kapasitesi 25’ten, 50’ye yükseltilecek. Halihazırda hizmet veren Diş hekimliği, Kadın Hastalıkları ve Doğum, İç Hastalıkları, Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları, Aile Hekimliği, Genel Cerrahi, Anestezi ve Reanimasyon branşlarının doktor kadrosu da genişletilecek. Bunlarla birlikte yeni bölümler açılacak yeni bölümler ile; Deri ve Zührevi Hastalıklar, Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji, Fiziksel Tıp ve Rehabilitasyon, Göğüs hastalıkları, Göz hastalıkları, Kulak, Burun, Boğaz hastalıkları, Nöroloji, Ortopedi ve Travmatoloji hastalıkları, Radyoloji ve Ruh Sağlığı hastalıkları, Tıbbı Biyokimya ve Üroloji alanlarında da Dilovalılar’a hizmet verecektir”dedi.

EĞİTİM EN TEMEL ÖNCELİĞİMİZ 

Eğitimi her zaman ön planda tuttuklarını belirten Başkan Şayir; “İlçedeki okulların bakım, onarım ve tadilatlarını yaptırıyoruz. Sağlıklı bir yeni nesil için elimizden gelen çabayı sarf ediyoruz. Eğitim en temel önceliğimiz. Bunun için her dönem en büyük kaynağı eğitime ayırmaya devam ediyoruz. İlçemizde ki tüm ilköğretim öğrencilerine kırtasiye yardımında bulunduk. Üniversiteye giden tüm öğrencilerimize burs sağladık. Diliskelesi Mahallesi Anaokulu, GEBKiM Anaokulu, Mimar Sinan Mahallesi Anaokulu, Mimar Sinan Mahallesi Kız Meslek Lisesi, okullara müntessori ve robotik kodlama sınıfları, mesleki ve teknik eğitim merkezimizi hayata geçirdik. İlçemize 3 modern kütüphane kazandırıyoruz.

10 BİN TABLET DAĞITTIK 

Gönül Belediyeciliği minvalinde bakanlığımızın ve sanayicilerimizle desteği ile 10 bin ortaokul, lise ve üniversite öğrencilerimize tablet dağıttık. Bir evde okuyan ilkokul, ortaokul ve liseye giden 7 kardeşte olsa onların hepsi tablet aldı. “Yükselen Şehir Dilovası” ve ülkemizin geleceği için eğitim her zaman önceliğimiz olmaya devam edecektir.”dedi.

SPOR ALANLARIMIZI ÇOĞALTIYORUZ

Büyükşehir Belediyemiz’in desteği ile Çerkeşli’de futbol sahamızı hayata geçirdik. Tavşancıl Stadımızı yeniledik. Diliskelesi’n de gençlerimiz için yeni spor tesisini kazandırdık. Uzun yıllar bakımsız kalan Şehit Nihat Karadaş Stadımızı sil baştan yeniliyoruz.

YAPTIKLARIMIZ YAPACAKLARIMIZIN TEMİNATIDIR 

Yaptıklarımız yapacaklarımızın teminatıdır diyerek 2021’e veda ettiğimiz bu günlerde 2022’ye girerken, halkımızın bize verdiği yetki ve sorumluluğun bilinciyle hareket ederek daha mutlu, huzurlu ve yaşanabilir bir Dilovası için durmadan yorulmadan canla başla çalıştık, çalışmaya da devam ediyoruz.

2022 DİLOVASI’NIN YILI OLACAK 

2022 Yılı’nın yıldızı her geçen gün parlayan Dilovamız’ın yılı olacağına inanıyorum. Bu vesile ile bir kez daha tüm halkımızın yeni yılını tebrik eder, 2022 yılının ülkemize, vatandaşlarımıza, çalışma arkadaşlarıma ve tüm hemşerilerimize huzur, barış, sağlık ve mutluluk getirmesini diliyorum” dedi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
2022 Dilovası’nın atılım yılı olacak

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

Giriş Yap

Bölge Haber - Yeni Nesil Objektif Haber Platformu ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!