Tahir Büyükakın

2. Darıca Kitap Fuarı kapılarını açıyor

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala
Zekice Değişim

2. Darıca Kitap Fuarı kapılarını açıyor

Darıca Belediyesi’nin kitapseverler için düzenlediği Darıca 2. Kitap Fuarı, kapılarını açmaya hazırlanıyor. 21-29 Mart 2022 tarihlerinde gerçekleşecek olan ve tanınmış yazarları ağırlayacak olan kitap fuarı, imza günleri, söyleşiler ve konferanslarla kitapseverlere unutulmaz bir fuar deneyimi yaşatacak.

Darıca Belediye Başkanı Muzaffer Bıyık’ın talimatıyla bölgenin önemli bir ihtiyacını gidermesi amacıyla düzenlenen Kitap Fuarı bir kez daha kitapseverleri buluşturacak. İlki 2020 yılında yapılan ve binlerce kişiyi ağırlayan kitap fuarı yine kitapseverlerin buluşma adresi olacak. Büyük ilgi görmesi beklenen Darıca Belediyesi 2. Kitap Fuarı, 21-29 Mart 2022 tarihlerinde gerçekleşecek.

PROTOKOL İMZALANDI

21 Mart Pazartesi günü Kapalı Pazar alanında saat 11.30’da resmi açılışı gerçekleşecek olan Kitap Fuarı için dün basın tanıtım toplantısı gerçekleşirken toplantı sonunda Darıca Belediyesi ve Darıca İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü arasında işbirliği protokolü imzalandı. Darıca Kaymakamı Yüksel Kara, Darıca Belediye Başkanı Muzaffer Bıyık ve Darıca İlçe Milli Eğitim Müdürü’nün ortak imzaladığı protokolle ilçe genelindeki okullarda okuyan öğrenciler ücretsiz olarak Kitap Fuarı’na taşınacak.

100 YAYINEVİ, 1 MİLYON KİTAP

Darıca Belediyesi tarafından kısa bir süre öne açılan ve etkinliklerin yeni adresi olan Darıca Kapalı Pazarı alanında oluşturulacak stantlar ile gerçekleşecek olan Kitap Fuarı, 100 yayınevi, 1 milyon kitap ve birçok tanınmış yazara ev sahipliği yapacak. Sadece Darıcalıları değil bölgedeki kitapseverleri de buluşturacak olan Darıca Kitap Fuarı, hafta içi 09.00-20.00 ve hafta sonu 10.00-20.00 saatleri arasında ziyarete açık olacak. Konferanslar, söyleşiler ve imza günleri etkinliği ile kitapseverlere unutulmaz bir fuar deneyimi yaşatacak olan Darıca Kitap Fuarı, Mete Yarar, Bekir Develi, Nedim Şener, Hatice Kübra Tongar, Şermin Yaşar ve Alişan Kapaklıkaya gibi birçok tanınmış yazara ev sahipliği yapacak.

BAŞKAN BIYIK’TAN FUARA DAVET

Tanıtım toplantısında konuşan Darıca Belediye Başkanı Muzaffer Bıyık, Darıcalıları kitap fuarına davet ederken “Darıca’mızda önemli bir ihtiyaç olan kitap fuarının ikincisini düzenleyerek özellikle gençlerin ve tüm kitapseverlerin kitaplara kolay ulaşmasını amaçlıyoruz. Biliyoruz ki en kıymeti vakit kitap okuyarak geçirilen vakittir. Darıca Belediyesi olarak herkes okusun diye 2. Darıca Kitap Fuarı’nı gerçekleştiriyoruz. İlçe genlindeki okullarda eğitim gören 25 bin öğrenciye kitap kumbara dağıttık. Öğrencileri kumbaralarında biriktirdikleri paralar ile fuardan kitap alabilecek. 21-29 Mart tarihinde düzenlenecek olan Kitap Fuarı ile 100 Yayınevi, 1 Milyon kitap ve birçok yazarı Darıcalı kitapseverlerle buluşturacağız. Konferanslar, söyleşiler ve imza günleriyle siz değerli hemşerilerimizi yazarlarla buluşturacağız. Darıca’da ikincisini gerçekleştireceğimiz Kitap Fuarı’na tüm halkımızı davet ediyoruz” dedi.

KİTAP KÜLTÜRÜNÜ GELİŞTİRECEK

Darıca Kaymakamı Yüksel Kara ise Kitap Fuarı’ndan dolayı Başkan Muzaffer Bıyık’a teşekkür ederek “Şu anda Darıca’da kütüphanesi olmayan okulumuz kalmadı. Kitap eksiğimiz var bu konuda Belediyemizle proje gerçekleştiriyoruz. Darıca’da bir Millet Kütüphanesi yapıldı eğitime yapılan önemli bir yatırım olarak düşünüyoruz. İlçemizde bir Kütüphane yoktu bu nedenle Darıcalı vatandaşlarımızın gidebileceği bir yer oluşturuldu. Kitap Fuarı da Belediye’nin güzel bir çalışması, kitap okuma oranını artıracak, bilinçli ve şuurlu bir nesil için önemsiyoruz. Gençlerimiz ve çocuklarımız arasında bu alışkanlığın artırılması için kitap kumbaraları da dağıtıldı, bunlarda faydalı olacaktır.” diye konuştu. 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
2. Darıca Kitap Fuarı kapılarını açıyor

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

Giriş Yap

Bölge Haber - Yeni Nesil Objektif Haber Platformu ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!